Αναπόφευκτοι είναι οι μικροτραυματισμοί που συχνά έχουμε στην καθημερινότητα. Ωστόσο, αν για τους άνδρες περνούν αδιάφοροι, για τις γυναίκες ίσως δημιουργούν περισσότερα προβλήματα μιας και μπορεί να αφήσουν άσχημα σημάδια στην επιδερμίδα και αντιαισθητικές ουλές.

Ωστόσο ο σχηματισμός τους μπορεί με την κατάλληλη φροντίδα να αποφευχθεί. Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε ώστε να οι πληγές να μην αφήσουν σημάδια στο δέρμα.

Αρχικά, επιβάλλεται ο καλός καθαρισμός του τραύματος με νερό και σαπούνι. Στη συνέχεια, βάζουμε αντιβιοτική κρέμα και καλύπτουμε την περιοχή με επίδεσμο που δεν πρέπει να αφαιρέσουμε για 2 ημέρες.

Έπειτα, κατά τη διάρκεια της επούλωσης συνίσταται η χρησιμοποίηση ενυδατικής κρέμας με αλόη καθώς έχει την ιδιότητα να προλαμβάνει τις φλεγμονές, που είναι και κύριος παράγοντας στη δημιουργία ουλών. Βάζουμε μια μικρή ποσότητα κρέμας στο τραύμα 2 φορές την ημέρα, για 1 εβδομάδα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.