Το θέμα που αφορά τις επεμβάσεις αποκατάστασης μετά τη μαστεκτομή σε ιδιωτικό νοσοκομείο -για τις οποίες σε αρκετές περιπτώσεις το Δημόσιο ζητάει την έντοκη επιστροφή των χρημάτων που καταβλήθηκαν από τα Ταμεία- προτίθεται να φέρει στην «ώρα του Πρωθυπουργού» με επίκαιρη ερώτηση που θα καταθέσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Όπως αναφέρει, χαρακτηριστικά, ο κ. Νικολόπουλος το συγκεκριμένο θέμα το έχει ήδη φέρει στη Βουλή δύο φορές με αντίστοιχες ερωτήσεις προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Όμως, όπως καταγγέλλει, η πρώτη κοινοβουλευτική παρέμβασή του «αγνοήθηκε» απολύτως, ενώ η απάντηση στη δεύτερη ερώτηση ήταν απολύτως τυπολατρική και δεν προσέφερε καμία ουσιαστική απάντηση.

Κατόπιν τούτων, ο κ. Νικολόπουλος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνει ότι πρέπει «ο ίδιος ο πρωθυπουργός να πληροφορηθεί το ζήτημα και να πει επιτέλους στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να κοιτάξει την ουσία του θέματος, καθώς η επέμβαση αποκατάστασης στήθους μετά από μαστεκτομή είναι επίσημα χαρακτηρισμένη ως αποκατάσταση αναπηρίας».