Το καθάρισμα του σπιτιού απαιτεί χρόνο και συντονισμό και τις περισσότερες φορές είναι μια αρκετά κουραστική διαδικασία.

Ωστόσο, αν βάλει κανείς πρόγραμμα μπορεί να έχει πάντα καθαρό σπίτι χωρίς πολύ κόπο. Δείτε παρακάτω τρεις τακτικές όσων διατηρούν το σπίτι τους πάντα στην τάξη…

Στρώνετε το κρεβάτι σας κάθε πρωί

Ξεκινήστε τη μέρα σας στρώνοντας το κρεβάτι σας καθώς έτσι μεταφέρετε το πνεύμα οργάνωσης και τάξης και στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Είναι απλό και γρήγορο και αμέσως η εικόνα του υπνοδωματίου σας θα είναι διαφορετική.

Μην μεταθέτετε μία δουλειά που πρέπει να κάνετε για αργότερα

Με το να αναβάλετε μια δουλειά για αργότερα δεν έχετε τίποτε να κερδίσετε. Για παράδειγμα, όταν κάτι λερώνεται καθαρίστε αμέσως τον λεκέ ή όταν ένα φορεμένο ρούχο δεν θα το ξαναφορέσετε άλλο, βάλτε το αμέσως στο καλάθι με τα άπλυτα και όχι στην άκρη της καρέκλας ή του κρεβατιού.

Κάντε ένα γρήγορο συμμάζεμα πριν από τον ύπνο

Περάστε από κάθε χώρο του σπιτιού και ελέγξτε αν όλα σας τα πράγματα βρίσκονται στη θέση τους. Αν κάτι βρεθεί μπροστά σας τοποθετήστε το εκεί που έχετε ορίσει.

Μη δώσετε περισσότερο από πέντε λεπτά περιθώριο στον εαυτό σας για αυτή την διαδικασία. Κρατώντας τα πάντα σε τάξη από το βράδυ θα ξυπνήσετε με ανανεωμένη διάθεση το πρωί μέσα σε ένα τακτοποιημένο σπίτι.