Οι άνδρες τρώνε γρηγορότερα από τις γυναίκες

Η ταχύτητα που τρώμε σχετίζεται με την παχυσαρκία


ΓΥΝΑΙΚΑ
0:35
13/11/2011
Οι άνδρες τρώνε γρηγορότερα από τις γυναίκες
loading

Με πιο γρήγορο ρυθμό, σε σχέση με τις γυναίκες, τρώνε οι άντρες, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν στο μεσημεριανό φαγητό περίπου 80 θερμίδες ανά λεπτό, έναντι 52 θερμίδων που καταναλώνουν οι γυναίκες.

Η ταχύτητα που τρώει κανείς σχετίζεται με το πάχος του και για αυτό οι υπέρβαροι τρώνε κατά μέσο όρο πιο γρήγορα από τους λεπτούς. Συνεπώς, αν κανείς τρώει πιο αργά, μπορεί να χάσει κιλά. Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα από δύο νέες αμερικανικές επιστημονικές έρευνες, που μελέτησαν τη σχέση ανάμεσα στην ταχύτητα που τρώμε, στο πάχος και στο φύλο.

Οι δύο μελέτες, με επικεφαλής την καθηγήτρια διαιτολογίας, Κάθλιν Μέλανσον, που βασίστηκαν σε εργαστηριακά πειράματα, παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Εταιρίας Παχυσαρκίας των ΗΠΑ στο Ορλάντο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι τρώνε γρήγορα καταναλώνουν κατά μέσο όρο 87 γραμμάρια τροφής ανά λεπτό, ενώ όσοι τρώνε αργά καταναλώνουν 70 γραμμάρια το λεπτό. Οι άνδρες που τρώνε αργά, δεν διαφέρουν από τον ρυθμό των γυναικών που μασάνε αργά το φαγητό τους, δηλαδή στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει απόκλιση μεταξύ των φύλων.

Επίσης, οι έρευνες έδειξαν ότι υπάρχει στενή συσχέτιση ανάμεσα στο ρυθμό που τρώει κανείς και στο δείκτη σωματικής μάζας του (δηλαδή την αναλογία του βάρους του προς το τετράγωνο του ύψους του). Όσοι έχουν υψηλό δείκτη τρώνε αρκετά πιο γρήγορα από όσους τρώνε αργά.Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι τρώνε τα πλήρη δημητριακά πιο αργά από τα κατεργασμένα δημητριακά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει