Πώς να κερδίζεις πάντα αυτό που θες

Τι μπορούμε να μάθουμε από τον τρόπο που λειτουργούν τα παιδιά


ΓΥΝΑΙΚΑ
7:49
28/02/2012
Πώς να κερδίζεις πάντα αυτό που θες
loading

Τα παιδιά έχουν ένα μοναδικό ταλέντο να κερδίζουν πάντα αυτό που θέλουν κι όχι μόνο χάρη στα κλάματα και τις φωνές τους. Χρησιμοποιούν ασυνείδητα κάποιες αρετές που θα έπρεπε κι εμείς οι ενήλικες να εκμεταλλευόμαστε. Παραδείγματα τέτοιων χαρακτηριστικών είναι και αυτά που ακολουθούνε:

Επιμονή: ένα παιδί μπορεί να κάνει τα πάντα για να πάρει αυτό που θέλει, δε σταματάει με την πρώτη δυσκολία όπως κάνουν συχνά οι ενήλικες.

Τεμπελιά: όλα τα παιδιά είναι ανέμελα, χωρίς αυτό να τα εμποδίζει να είναι διεκδικητικά. Αφήνουν το χρόνο να περάσει χωρίς τύψεις κι αυτό τους βοηθάει να «φορτίσουν» τις μπαταρίες τους.

Θάρρος:
τα παιδιά ζητάνε. Ζητάνε οδηγίες, ζητάνε βοήθεια, ζητάνε αυτό που θέλουν. Πολλές φορές, αυτό που θέλουμε είναι πολύ εύκολο, αρκεί να το ζητήσουμε. Η ντροπή ή ο εγωισμός, μας αποτρέπουν από το να ζητήσουμε απλά αυτό που θέλουμε, ακόμα κι αν αυτό θα μας γλίτωνε από το περιττό άγχος.

Αισιοδοξία: τα παιδιά δεν απελπίζονται, δεν απογοητεύονται και ποτέ δεν πιστεύουν ότι αυτό που θέλουν είναι ανέφικτο. Στην πραγματικότητα, αυτό ισχύει, οπότε κάθε φορά που θα θελήσουμε κάτι, βασικό βήμα είναι να πιστέψουμε και σε αυτό και σε εμάς.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει