Θέλετε να μάθετε ποια τρόφιμα πρέπει να τρώτε και ποια να αποφεύγετε ώστε να καταπολεμήσετε την αντιαισθητική όψη του φλοιού πορτοκαλιού στην επιδερμίδα σας; Η λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνει τροφές που μπορεί είτε να ενισχύσουν είτε να μειώσουν το πρόβλημα της κυτταρίτιδας.

Ποια τρόφιμα πρέπει να προτιμάτε:
-Ψάρια: Τα ψάρια και τα ιχθυέλαια περιέχουν τα απαραίτητα λιπαρά οξέα για τον οργανισμό και βελτιώνουν την υφή του δέρματος. Με αυτά τα ευεργετικά οξέα η κυτταρίτιδα θα αρχίσει να γίνεται λιγότερο ορατή. Επίσης, τα ψάρια περιέχουν πρωτεΐνες οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ιδανικά ψάρια: σολομός, τόνος, σκουμπρί, σαρδέλες και ρέγγες. Τρόπος μαγειρέματος: ψητά, στον ατμό, βραστά, στη σχάρα. Όχι, τηγανητά!

-Γιαούρτι/Τυρί χαμηλών λιπαρών: Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν τις απαραίτητες βιταμίνες και ασβέστιο τα οποία είναι πολύ ευεργετικά για το σώμα αλλά και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ωστόσο, μόνο μικρές ποσότητες πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά.

-Λαχανικά και φρούτα: Όσο πιο έντονο είναι το χρώμα των λαχανικών και φρούτων τόσο μεγαλύτερες ποσότητες αντιοξειδωτικών περιέχει, που είναι ότι καλύτερο για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας.

-Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μεγάλη πηγή πρωτεϊνών, ινών, και ευεργετικών λιπαρών. Ωστόσο, δεν μπορείτε να κάνετε υπερβολές και να τρώτε μεγάλες ποσότητες ξηρών καρπών. Μια ή δύο χούφτες την ημέρα είναι περισσότερο από αρκετό. Ιδανικοί ξηροί καρποί: κάστανα, φιστίκια, αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια.

Ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγετε:

-Καφεΐνη και ανθρακούχα ποτά: Η καφεΐνη που περιέχουν ορισμένα ποτά και αναψυκτικά, μειώνει την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να υπάρχει περισσότερη συσσώρευση κυτταρίτιδας.

-Κορεσμένα λίπη: Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει τα ζωικά λίπη, όπως η μπριζόλα και το χοιρινό κρέας. Τα κορεσμένα λίπη δεν είναι καλά για το σώμα καθώς αυξάνουν τη συσσώρευση κυτταρίτιδας δραματικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κατανάλωση κρέατος είναι κάτι κακό, απλώς το λίπος θα πρέπει να αφαιρείται πριν το μαγείρεμα.

-Junk Food και προϊόντα με ζάχαρη: τοξίνες, τοξίνες, τοξίνες! Το χειρότερο φαγητό που θα μπορούσατε να φάτε, καθώς όσο περισσότερες είναι οι τοξίνες και το λίπος που συσσωρεύεται τόσο περισσότερη και η κυτταρίτιδα!

Πηγή: myworld.gr