Μία μαρμελάδα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα…

Υλικά:

1 κιλό βανίλιες χωρίς φλούδα και κουκούτσι, κομμένες σε κομματάκια
2 1/2 κούπες κόκκινο ξηρό κρασί
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 της κούπας νερό
1 ξύλο κανέλας
10 γαρύφαλλα
2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

1. Δένουμε τα μπαχαρικά σε ένα κομμάτι τούλι. Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα εκτός από το λεμόνι.
2. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά (στο 2), και ανακατεύουμε συχνά να μη μας κολλήσει μέχρι να δέσει όπως η κάθε μαρμελάδα.
3. Λίγα λεπτά πριν κατεβάσουμε το σκεύος από την κουζίνα, ρίχνουμε το λεμόνι. Αν τα κομμάτια της βανίλιας είναι ακόμα μεγάλα, μπορούμε να τα λιώσουμε με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο.
4. Ελέγχουμε αν η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη είτε μετρώντας τη θερμοκρασία της είτε κάνοντας το τεστ του κρύου πιάτου (ρίχνουμε σταγόνες από το σιρόπι σε ένα παγωμένο πιατάκι κι αν δεν κυλάει έχει δέσει, αλλιώς επαναλαμβάνουμε).

Πηγή: sintagespareas.gr