Φτιάξτε ένα ιδιαίτερο σουβλάκι από κροκέτες μπακαλιάρου…

Υλικά:

200 γρ. πουρές πατάτας ( βράζουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις πολτοποιούμε, χωρίς αλάτι)
250 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
200 μλ ζωμός λαχανικών
1/2 κρεμμύδι
30 γρ. μαϊντανός
τριμμένο πιπέρι
μοσχοκάρυδο
αλάτι
3 αβγά
3 κ.σ. λάδι

Για το γαρνίρισμα:
φύλλα μαρουλιού
λεμόνια

Εκτέλεση:

Βράζουμε το μπακαλιάρο στο ζωμό λαχανικών για περίπου 15′. Τον στεγνώνουμε καλά και τον κομματιάζουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε με το ψάρι, το μα’ι’ντανό και το πουρέ πατάτας. Συμπληρώνουμε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Τέλος, προσθέτουμε ένα – ένα τα αβγά και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη. Σχηματίζουμε τις κροκέτες και τις τηγανίζουμε.

Μετά, τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και τις περνάμε σ’ ένα καλαμάκι για σουβλάκια. Τέλος, τοποθετούμε το κάθε σουβλάκι, σ’ ένα πιάτο, πάνω στο οποίο έχουμε στρώσει ένα φύλλο μαρουλιού και στα πλάγια έχουμε ακουμπήσει μισό λεμόνι.

Πηγή: sintagespareas.gr