Για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισε μιλάει μια μητέρα δύο παιδιών η οποία υπέστη καταστροφικά εγκαύματα στο μισό της σώμα και κυρίως στο πρόσωπό της όταν τα μαλλιά της που ήταν εμποτισμένα με ειδικό λάδι πήραν φωτιά από ένα αναμμένο κερί.

Η Jeairy Segarra-Veras έδωσε μάχη για τη ζωή της όταν τυλίχθηκε στις φλόγες από το κερί που είχε ανάψει λόγω διακοπής ρεύματος. Το φρικτό ατύχημα την άφησε σε κώμα για τρεις εβδομάδες, ενώ το σώμα της πάλευε για να ανακάμψει από τα άθλια εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού. Δεδομένου ότι έχει υποστεί δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις για να αποκαταστήθει η ζημιά στο δέρμα της έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ αλλά όπως αναφέρει η ίδια ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια της περιόδου αυτής είναι ο χλευασμός και τα παράξενα βλέμματα που έχει εισπράξει κατά καιρούς. Ωστόσο η 32χρονη αρνείται να το βάλει κάτω και λέει ότι τα σημάδια στο σώμα της έχουν μια ιστορία να διηγηθούν.

egkayma2

«Νιώθω άσχημα για τους ανθρώπους που σχολιάζουν το πώς φαίνομαι» είπε και πρόσθεσε: «Νιώθω ότι εκείνοι μάλλον αισθάνονται άσχημα για τον εαυτό τους και αντιδρούν έτσι σε μένα. Αυτό δεν ήταν ποτέ ένα ζήτημα για τα κορίτσια μου. Με βλέπουν απλώς ως μαμά τους. Είναι πολύ προστατευτικές. Λένε στους ανθρώπους, «Είναι η μαμά μου και είναι όμορφη. Μετά το ατύχημά μου, φόρεσα ένα μπικίνι στην πισίνα και είχα σημάδια σε όλο το σώμα μου αλλά δεν ένιωσα ντροπή. Νιώθω ότι το σώμα μου έχει μια ιστορία να πει». Η ίδια ήταν μόλις 15 ετών όταν της συνέβη το ατύχημα τον Οκτώβριο του 1998. Είχε προσπαθήσει να βγάλει από τα μαλλιά της μια κόλλα που είχε χρησιμοποιηθεί όταν έκανε ηλεκτροεγκεφαλογράφημα. Πήρε λοιπόν ένα ειδικό λάδι από το φαρμακείο το οποίο στάθηκε μοιραίο καθώς την ώρα που το έβαζε έγινε διακοπή ρεύματος και εκείνη χωρίς να το σκεφτεί πήγε να ανάψει ένα κερί.

egkayma3

Μέσα σε λίγα λεπτά τυλίχθηκε στις φλόγες. «Τα μαλλιά μου πήραν φωτιά σε λίγα δευτερόλεπτα. Τα μαλλιά μου, ολόκληρο το κεφάλι μου, οι ώμοι, η πλάτη και τα χέρια μου πήραν φωτιά. Ήμουν μια φλεγόμενη ανθρώπινη βολίδα» αναφέρει και προσθέτει ότι από τα ουρλιαχτά ξύπνησε η μαμά της που πήδηξε επάνω της με βρεγμένες πετσέτες. Όταν έσβησε τη φωτιά η μαμά της δεν την άφησε να κοιτάξει τον εαυτό της στον καθρέφτη και πήγαν αμέσως στο νοσοκομείο. Εκεί μπήκε σε τεχνητό κώμα για 3 εβδομάδες και οι γιατροί πήραν μοσχεύματα δέρματος από το υπόλοιπο σώμα της για να διορθώσουν το πρόσωπό της.

egkayma4

Περνώντας πολύ δύσκολες στιγμές και γενόμενη θύμα εκφοβισμού προσπαθεί τώρα να δώσει το δικό της μήνυμα σε ανθρώπους που έχουν παρόμοιο πρόβλημα αλλά και να συμβουλέψει τον υπόλοιπο κόσμο να μην είναι σκληρός με άτομα που έχουν πρόβλημα στην εμφάνισή τους. Αυτό που της έδωσε δύναμη ήταν ο σύντροφός της που τον γνώρισε ένα χρόνο μετά το ατύχημά της και με τον οποίο απέκτησε τις κόρες της. Πλεόν νιώθει ότι αυτό που της συνέβη ίσως είναι ένας τρόπος να βοηθήσει άλλους ανθρώπους.

egkayma5 egkayma6 egkayma7 egkayma8 egkayma9 egkayma10 egkayma01