Μπορείτε, αν θέλετε, να προσθέσετε καυτερή πιπερίτσα ή λίγο ταμπάσκο για να γίνει το πιάτο πικάντικο.

Υλικά:

12 γαρίδες
2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μαραθόριζα
1/4 φλ. τσαγιού ούζο
1 πρέζα ζάχαρη
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες (κρατώντας τα κεφάλια πάνω στο σώμα). Αφαιρούμε το έντερο. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις ροδίζουμε στο ελαιόλαδο για 1΄ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη μαραθόριζα. Αφήνουμε να σοταριστούν για 3΄-4΄. Σβήνουμε με το ούζο. Βγάζουμε τις γαρίδες σε πιάτο για να μην παραβράσουν και προσθέτουμε στη σάλτσα την ντομάτα και τη ζάχαρη καθώς και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 6΄-7΄ σε δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει. Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Σερβίρουμε με ζεστό τραγανό ψωμί.

μερίδες 3
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 12 λεπτά

(Πηγή φωτογραφίας: argiro.gr)