Όταν αδυνατίσετε και ξαναπαχύνετε, είναι πιο δύσκολο να χάσετε βάρος την επόμενη φορά… Όχι απαραίτητα!

Πολλοί άνθρωποι περνούν όλη τους τη ζωή κυριολεκτικά παχαίνοντας και αδυνατίζοντας ξανά. Δεν υπάρχουν όμως στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αυτή η διαδικασία επιβραδύνει το μεταβολισμό (το ρυθμό με τον οποίο ο οργανισμός καίει την τροφή για να έχει ενέργεια).

Τα κιλά όμως που χάνονται και παίρνονται ξανά τείνουν να συσσωρεύονται σε περισσότερο λίπος όσον αφορά στη σύσταση του οργανισμού. Αν, για παράδειγμα, χάσει κάποιος δέκα κιλά και τα ξαναπάρει, αυτά τα κιλά αποτελούνται κατά μεγαλύτερο μέρος από λίπος και λιγότερο από μυϊκό ιστό από τα δέκα κιλά που είχε χάσει αρχικά.

Αν σας παρουσιαστεί έντονη επιθυμία να φάτε κάτι παχυντικό, υποσχεθείτε στον εαυτό σας να περιμένετε 15 λεπτά. Μόνο αν το θέλετε ακόμη μετά από αυτό το διάστημα φάτε το χωρίς ενοχές.

Πάρτε μαζί σας ένα σάντουιτς που θα φτιάξετε με βραστό κοτόπουλο και μαύρο ψωμί, για επιπλέον φυτικές ίνες.

Το σφιχτοβρασμένο αβγό είναι ένα σνακ που θα σας δώσει τον απαραίτητο σίδηρο με λίγες θερμίδες. Προτιμήστε το κάθε δεύτερη μέρα.

Ένα ποτήρι γάλα με χαμηλά λιπαρά είναι το καλύτερο ρόφημα για την υγεία, αλλά και για το χάσιμο των περιττών κιλών.

Ένα φρέσκο φρούτο θα σας δώσει άμεσα εκτός από πολύτιμες βιταμίνες και μια γερή δόση ενέργειας, οποιαδήποτε ώρα της μέρας σας είναι απαραίτητη.

Η πράσινη σαλάτα δεν πρέπει να λείπει από το καθημερινό σας. Φτιάξτε την από το προηγούμενο βράδυ χρησιμοποιώντας φρέσκα λαχανικά και λίγους ξηρούς καρπούς.

Πηγή: myworld