Ξυπνάτε το πρωί και παρόλο που έχετε κοιμηθεί αρκετές ώρες, το βλέμμα σας επικεντρώνεται στην περιοχή κάτω από τα μάτια; Όταν τα μάτια σας επιμένουν να μοιάζουν κουρασμένα και πρησμένα και οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες γίνονται καθημερινός εφιάλτης πέρα από την έλλειψη ύπνου, καλό είναι να προσπαθήσετε να διορθώσετε τη διατροφή σας, τις συνήθειές σας αλλά και να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με τους πιο φυσικούς τρόπους.

Αρκετές φορές αιτία του πρηξίματος της περιοχής των ματιών είναι η κατακράτηση υγρών. Συνεπώς ένα άμεσος τρόπος αντιμετώπισης είναι η μείωση του αλατιού που καταναλώνεται καθημερινά μέσω του φαγητού και ειδικού μέσω του βραδινού.

Αν σύμμαχο σας κάνετε και το νερό, πίνοντας πάνω από 2 λίτρα την ημέρα σίγουρα θα αρχίστε να παρατηρείτε μείωση του πρηξίματος.

Γνωστότερος και πολυδιαφημισμένος φυσικός τρόπος αντιμετώπισης είναι το αγγούρι. Το δημοφιλές ζαρζαβατικό χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για την αντιμετώπιση των πρησμένων ματιών. Κόψτε ένα αγγούρι σε ροδέλες και τοποθετήστε τις κάτω από τα μάτια σας για 20 με 30 λεπτά. Το ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε και με την ωμή πατάτα, που χάρη στα συστατικά της θα σας βοηθήσει να εξαφανίσετε το πρήξιμο.

Το γάλα είναι ένας ακόμη φυσικός σύμμαχος κατά των κουρασμένων οφθαλμών. Βουτήξετε βαμβάκι σε ένα ποτήρι με γάλα –εναλλακτικά ενδείκνυται και το γάλα σόγιας- στραγγίξετε και στη συνέχεια τοποθετήσετε τα κάτω από τα μάτια σας.

Τέλος το πράσινο τσάι και το χαμομήλι βοηθούν εξίσου στην βελτίωση της εικόνας καθώς και τα ασπράδια του αυγού.