Ένα χορταστικό και νόστιμο πιάτο που τρώγεται εύκολα κάθε στιγμή!

Υλικά:

1/2 κιλό φύλλο κρούστας για πίτες
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά νούμερο 2 για παστίτσιο, πένες ή ριγκατόνι
1 1/2-2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο γάλα πλήρες
6 αυγά για τη γέμιση
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
200 γρ. τριμμένο κασέρι
300 γρ. θρυμματισμένη φέτα
200 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα σε χοντρό τρίφτη
100 γρ.τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
λίγο αλάτι (αν χρειάζεται)
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό 2-3 λεπτά λιγότερο από ό,τι υποδεικνύουν οι οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζουμε καλά, τα λαδώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε με τα τριμμένα τυριά και τα ζυμαρικά.

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί κουζίνας ή ένα στρόγγυλο με διάμετρο 36 εκ. Βάζουμε 4 φύλλα βουτυρωμένα, έτσι ώστε να καλυφθούν ο πάτος και τα πλαϊνά. Ρίχνουμε το 1/3 της γέμισης και την απλώνουμε.

Μετά βάζουμε 1 φύλλο βουτυρωμένο και απλώνουμε πάλι 1/3 της γέμισης και τέλος πάλι 1 βουτυρωμένο φύλλο και την υπόλοιπη γέμιση. Στο τέλος τοποθετούμε 2 φύλλα βουτυρωμένα.

Χαράσσουμε ελαφρά σε τετράγωνα κομμάτια την πίτα και την περιχύνουμε με το 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα, που το έχουμε χτυπήσει με το 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-55 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, ώσπου να ροδίσει καλά η πίτα.

Τη σερβίρουμε, αν επιθυμούμε, με σάλτσα ντομάτας.

Πηγή: sintagesmamas.com