Αν σας αρέσει το γιαούρτι, τότε αυτή η πίτα είναι ό,τι πρέπει για εσάς!

Συστατικά

3 κεσεδάκια (200 γρ. το καθένα) γιαούρτι
6 αυγά μεγάλα
350 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
500 γρ. φέτα σε τρίμματα
250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο (κρύο)
1½ ποτήρι νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή λίγο ξερό

Οδηγίες

Σε μεγάλο μπολ (ή σε πυρίμαχο σκεύος) χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός να φουσκώσουν για μερικά λεπτά, προσθέτουμε το γιαούρτι, τα τυριά, το πιπέρι και το φρέσκο δυόσμο.

Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μείγμα όπως το κέικ. Βουτυρώνουμε ταψί νούμερο 30 ή 32 και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 170°C για 45΄, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει η επιφάνεια.

Πηγή: sintagespareas.gr