Κάντε μασάζ στο μωρό σας

Εξασφαλίστε τον καλό του ύπνο


ΓΥΝΑΙΚΑ
8:16
17/04/2011
Κάντε μασάζ στο μωρό σας
loading

Έρευνες δείχνουν ότι το μασάζ μπορεί να χαλαρώσει τα μωρά, να τα βοηθήσει να καλυτερεύσουν τον ύπνο τους και να τα ηρεμήσει όταν είναι αναστατωμένα. Το μασάζ στα νεογέννητα θα πρέπει να διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Μην ανησυχείτε αν έχετε μόνο πέντε ή δέκα λεπτά. Ακόμα και ένα σύντομο μασάζ κάνει καλό στο μωρό σας. Διαλέξτε ένα ζεστό και ήσυχο δωμάτιο και παίξτε απαλή μουσική αν θέλετε.

Ξεκινήστε όταν το μωρό σας είναι ξαπλωμένο μπρούμυτα. Μετά, τρίψτε το απαλά με τα χέρια σας (αφού σιγουρευτείτε ότι αυτά είναι ζεστά) πάνω κάτω έξι φορές στις ακόλουθες περιοχές για περίπου ένα λεπτό στη κάθε περιοχή:

1. Από το πάνω μέρος του κεφαλιού στο σβέρκο.
2. Από το σβέρκο του στους ώμους του.
3. Από την πλάτη του στη μέση του.
4. Από το μηρό στα πόδια του και πίσω στο μηρό του σε κάθε πόδι.
5. Από τους ώμους του στα χέρια του και πάλι πίσω στους ώμους σε κάθε χέρι.

Τώρα, γυρίστε το μωρό σας ανάσκελα έτσι ώστε να σας κοιτάει. Κινήστε προσεκτικά κάθε χέρι του, λυγίστε το και μετά τεντώστε το. Κάντε αυτές τις κινήσεις ξεχωριστά με κάθε χέρι και πόδι. Έπειτα, πάρτε τα δυο πόδια και κάντε μια κίνηση λες και το μωρό σας κάνει ποδήλατο για περίπου πέντε λεπτά. Για να ολοκληρώσετε το μασάζ του μωρού σας, ξαναγυρίστε το μπρούμυτα και επαναλαμβάνετε τις πρώτες κινήσεις.

Όσο κάνετε μασάζ στο μωρό σας, μην ξεχνάτε να είστε πολύ προσεκτικές και απαλές. Μάθετε να αναγνωρίζετε τα σημάδια που σας στέλνει το μωρό σας όταν δεν θέλει μασάζ ή ότι είναι αρκετό. Το μωράκι σας μπορεί να κάνει κάτι από τα ακόλουθα για να σας πει ότι ήρθε η ώρα να κάνετε κάτι άλλο.

• Να γυρίσει το κεφάλι του
• Να ζαρώσει το κούτελό του
• Να ρουφάει τα μάγουλά του
• Να κάνει γκριμάτσες
• Να είναι ανήσυχο
• Να κλαίει

Πηγή: myworld.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει