Η πάβλοβα είναι ένα ανάλαφρο γλυκό από την Αυστραλία και δημιουργήθηκε προς τιμήν μιας διάσημης μπαλαρίνας, από την οποία πήρε και το όνομα.

Υλικά

– 6 ασπράδια αυγών
– 1 ποτήρι ζάχαρη
– 1 πρέζα αλάτι
– 1 κουταλιά της σούπας corn flour
– 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
– 1 και 1/4 ποτήρια κρέμα γάλακτος
– 1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
– βανίλια
– φράουλες ή βατόμουρα

Εκτέλεση

– Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 C και στρώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί αντικολλητικό χαρτί.
– Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά την ζάχαρη, το corn flour και τον χυμό του λεμονιού.
– Στρώνουμε την μαρέγκα στο ταψάκι (η επιφάνειά της πρέπει να είναι ανώμαλη) και την ψήνουμε για 1 ώρα.
– Σβήνουμε τον φούρνο και την αφήνουμε μέσα για 30′.
– Χτυπαμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και την βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγύ.
– Όταν κρυώσει η μαρέγκα στρώνουμε την σαντιγύ και από πάνω βάζουμε τα φρούτα.