Είτε πρόκειται για μια φόρμουλα πλήρους κάλυψης ατελειών, είτε για κάτι κρεμώδες για τις κοκκινίλες, είτε για ένα προϊόν που φωτίζει τα μάτια, για να αποκρύψει τους μαύρους κύκλους, το κονσίλερ είναι ένα από τα προϊόντα που βρίσκονται στο νεσεσέρ κάθε γυναίκας.

Ωστόσο, η σωστή εφαρμογή του κονσίλερ δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση. Στην πραγματικότητα, το να βρείτε το σωστό κονσίλερ μπορεί να είναι μεγάλη πρόκληση: από την επιλογή του μέχρι την τέλεια εφαρμογή μπορεί να αντιμετωπίσετε μια πληθώρα προβλημάτων.

Και το νούμερο 1 λάθος που κάνετε με το κονσίλερ σας, σύμφωνα με τη βρετανική Marie Claire, μπορεί να επηρεάσει πολύ το αποτέλεσμα. Ποιο είναι αυτό;  

Το #1 λάθος που κάνετε με το κονσίλερ

Κονσίλερ

Η make-up artist Mira Parmar λέει ότι το βασικό λάθος που κάνουν οι περισσότερες με το κονσίλερ τους είναι ότι παλεύουν να βρουν τη σωστή απόχρωση.

Ο ευκολότερος τρόπος, για να λύσετε αυτό το πρόβλημα; Αντί να μαντεύετε την απόχρωσή σας στο διαδίκτυο, επισκεφθείτε ένα κατάστημα όπου είναι δυνατόν. Τα προϊόντα μπορεί να φαίνονται πολύ διαφορετικά στις φωτογραφίες από ό,τι στην πραγματικότητα.

Όταν πρόκειται να αγοράσετε κονσίλερ, για να κρύψετε τις ατέλειες, φροντίστε να ταιριάζει απόλυτα η απόχρωσή του με τον τόνο του δέρματός σας. «Για τις ατέλειες βρείτε ένα κονσίλερ που ταιριάζει απόλυτα με την απόχρωση του δέρματός σας, έτσι ώστε να «κάθεται» άψογα στο δέρμα», λέει η Mira.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για κονσίλερ, που θα μπει κάτω από τα μάτια, οι κανόνες είναι ελαφρώς διαφορετικοί. «Προτιμήστε ένα κονσίλερ μία ή δύο αποχρώσεις πιο ανοιχτόχρωμο από τον τόνο του δέρματός σας, για να φωτίσετε και να ανοίξετε το κάτω μέρος του ματιού», λέει. «Επίσης, επιλέξτε ειδικές φόρμουλες για το συγκεκριμένο μέρος του προσώπου, οι οποίες είναι φτιαγμένες με φωτεινά συστατικά».

Αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη για δύο ξεχωριστά κονσίλερ: ένα για τη φωτεινότητα κάτω από τα μάτια και ένα για την υψηλή κάλυψη.