Η κυτταρίτιδα είναι μια κατάσταση στην οποία τα λιπώδη κύτταρα κάτω από το δέρμα πιέζονται κατά τρόπο που δημιουργούν μια εμφάνιση «φλοιού πορτοκαλιού». Παρόλο που δεν υπάρχει θαυματουργή θεραπεία για την κυτταρίτιδα, ορισμένα ροφήματα μπορεί να βοηθήσουν στην καλύτερη υγεία του δέρματος και τη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας.

Ορισμένα από αυτά, που αποδεδειγμένα μπορούν να συμβάλλουν στην καταπολέμησή της,  περιλαμβάνουν:

  • Πράσινο Τσάι: Το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και να βελτιώσουν την εμφάνιση του δέρματος.
  • Λεμόνι με νερό: Το νερό με λεμόνι παρέχει υδατάνθρακες και βιταμίνη C, που μπορεί να συμβάλουν στην υγεία του δέρματος.
  • Νερό: Η επαρκής πρόσληψη σε νερό είναι σημαντική για την υγεία του δέρματος και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας.
  • Κόκκινα σταφύλια: Ορισμένες έρευνες υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση κόκκινων σταφυλιών, που περιέχουν φλαβονοειδή, μπορεί να έχει ορισμένα οφέλη για την υγεία του δέρματος.
  • Χυμός Cranberry: O χυμός αυτός είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά που μπορεί να βοηθήσει γενικότερα στην υγεία του δέρματος. Προτιμησε χυμούς χωρίς ζάχαρη, μόνο με τα φυσικά σάκχαρα του καρπού.
  • Τσάι βοτάνων: Βότανα οπως η λουίζα, η πικραλίδα και το γαιδουράγκαθο, με τις διουρητικές του ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν την κατακράτηση υγρών, που συμβάλει σημαντικά στο σχηματισμό της κυτταρίτιδας.
  • Smoothies με μούρα: Τα μούρα όπως τα μπλούμπερι, οι φράουλες, τα βατόμουρα προάγουν την υγεία του δέρματος, και βοηθούν στην υγιή όψη του.
  • Κολλαγόνο: Τα ροφήματα με κολλαγόνο βοηθούν στην αναδόμηση του δέρματος και μπορούν να ενισχύσουν την ελαστικότητα του δέρματος.
  • Χυμοί λαχανικών: Η ενσωμάτωση ροφημάτων λαχανικών όπως σέλερι, αγγούρι και καρότου, προσφέρουν ενυδάτωση στον οργανισμό αλλά και σημαντικά θρεπτικά στοιχεία για την υγεία του δέρματος.

Θαύματα με την κυτταρίτιδα δεν γίνονται. Γίνονται όμως σημαντικά βήματα για την μείωση της όψης της στο δέρμα, στις προβληματικές περιοχές. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η κυτταρίτιδα είναι πολυπαραγοντική και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της απαιτεί συνήθως συνδυασμό διατροφικών αλλαγών, άσκησης και περιποίησης του δέρματος. Πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε νέα διατροφική ή ρουτίνα περιποίησης, είναι πάντα σημαντικό να συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας.