Έχετε παρατηρήσει ποτέ την πορτοκαλί λάμψη που αντανακλάται στο πρόσωπο και τα μαλλιά σας όταν ανάβετε ένα κερί ή κάθεστε δίπλα σε ένα τζάκι; Αυτή η ζεστή απόχρωση μοιάζει εξαιρετικά οικεία, ειδικά το φθινόπωρο, και με τη σωστή βαφή, μπορείτε να την υιοθετήστε στην καθημερινότητά σας.

Το «Candlelit brunette», όπως έχει ονομαστεί, είναι το τελευταίο trend στο χρώμα μαλλιών που έχει γίνει viral στο TikTok, με περισσότερες από 10 εκατομμύρια προβολές. Ανάμεσα στις σταρ που έχουν υιοθετήσει την τάση η Ντακότα Τζόνσον και η Χέιλι Μπίμπερ.

Σύμφωνα με την Olivia Casanova, hair colorist στο IGK Salon στη Νέα Υόρκη, το candlelit brunette μπορεί να περιγραφεί ως ένα ζεστό καστανό χρώμα με διακριτικές ανταύγειες που πλαισιώνουν το πρόσωπο. Η καστανόξανθη απόχρωση και οι τέλεια τοποθετημένες ανταύγειες κόκκινου και πορτοκαλί χρώματος φέρνουν στο μυαλό λαμπερά κεριά, φθινοπωρινά βράδια και ζεστές νύχτες σε εσωτερικούς χώρους.

«Είναι ένα εξαιρετικά ευπροσάρμοστο χρώμα και ταιριάζει στην πλειονότητα των αποχρώσεων του δέρματος και των υφών των μαλλιών», λέει η Casanova στο Bustle. «Είναι μια εξαιρετική απόχρωση για το φθινόπωρο, καθώς έχει ζεστές αποχρώσεις, οι οποίες σίγουρα αυτήν την περίοδο αποτελούν τάση».

Τι είναι το «Candlelit Brunette» χρώμα για τα μαλλιά

Όπως λέει η Casanova, το candlelit brunette είναι ένα πολύ πλούσιο, ζεστό μελαχρινό χρώμα, που σημαίνει ότι έχει πολυτελείς αποχρώσεις του μαόνι, του καστανόξανθου και του χρυσού, σε αντίθεση με πιο ψυχρούς τόνους όπως η τέφρα, το μανιτάρι ή το ξανθό.

Το πραγματικό στοιχείο που κλέβει τις εντυπώσειςείναι οι λαμπερές ανταύγειες που πλαισιώνουν το πρόσωπο και σας κάνουν να μοιάζετε σαν να έχετε φωτιστεί κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος ή σαν να έχετε μπροστά σας ένα κερί. Αυτή η εμφάνιση επιτυγχάνεται με πινελιές καστανόξανθου, χάλκινου, ακόμα και τζίντζερ για να μιμηθείτε μια φλογερή αντανάκλαση.

Αν έχετε ήδη καστανά μαλλιά, αυτή η τάση θα είναι ένας εύκολος τρόπος να αναδείξετε το φυσικό σας χρώμα χωρίς πολύ συντήρηση, λέει η Casanova. Είναι, επίσης, μια καλή επιλογή για να δοκιμάσετε αν ψάχνετε μια πιο ζεστή απόχρωση για τους πιο δροσερούς μήνες που έρχονται.