Το ρητό λέει πως έχει μονάχα μια ευκαιρία για να κάνεις πρώτη εντύπωση κι ως εκ τούτου χρειάζεται μάξιμουμ προσοχή στο πρώτο ραντεβού με κάποιο άτομο, γιατί δεν είναι ιδανικό να δημιουργήσεις κακή εικόνα για τον εαυτό σου στα πρώτα βήματα μιας γνωριμίας που μπορεί να οδηγήσει σε σχέση.

Μία ειδικός στις σχέσεις και coach για ραντεβού, η Devyn Simone, έρχεται με το απόλυτο… πακέτο συμβουλών για το τί πρέπει να κάνεις και τί να αποφύγεις στο πρώτο ραντεβού. Αποκάλυπτει κιόλας ποια είναι η χειρότερη ερώτηση που μπορεί να κάνεις…

Το motto της Simone είναι «πίνε νερό και βγες με κάποιον που αξίζει να σε έχει» και οι εξειδικευμένες συμβουλές της έχουν φιλοξενηθεί στο «The Today Show», στο «Good Morning America», στο «The Wendy Williams Show» και αλλού και όπως αναμεταδίδει η βρετανική εφημρίδα «Daily Mail» πρόσφατα έδωσε και τα καλύτερα tips της για όσους βγαίνουν πρώτο ραντεβού.

Η απαγορευμένη ερώτηση

Ο «χρυσός κανόνας», σύμφωνα με τη Simone και η ερώτηση που πρέπει να αποφύγετε είναι η εξής: «Γιατί είσαι single;». «Είναι πολύ άσχημη ερώτηση, ακόμη κι αν οι προθέσεις αυτού που την κάνει είναι καλές», είπε. «Το πρόβλημα είναι πως πιθανώς δεν θα πάρεις τις πληροφορίες που αναζητάς κι επιπλέον το άλλο άτομο θα μπει αυτομάτως σε αμυντική στάση». Πολλά μπορεί να έχουν συμβεί σε αυτό το άτομο και να είναι μόνο του και σίγουρα δεν θέλει να τα θυμάται στο σκηνικό ενός πρώτου ραντεβού.

Η Simone, λέει πως η ερώτηση μπορεί να σχηματιστεί με διαφορετικές λέξεις για να γίνει πιο αποτελεσματική: «Τί σου αρέσει στο να είσαι μόνος/μόνη και τί ελπίζεις βρεις στον επόμενο σύντροφό σου;».

Η άλλη ερώτηση που δεν πρέπει να γίνει είναι πόσα ραντεβού έχει βγει το τελευταίο διάστημα και πόσα από κάποια εφαρμογή.

Οι συμβουλές προς τις γυναίκες

Η Simone επίσης αποκάλυψε και τις κορυφαίες συμβουλές της προς τις γυναίκες προκειμένου να βρουν έναν «καλό άνδρα». «Να έχεις μια λίστα με τρία χαρακτηριστικά που πρέπει οπωσδήποτε να έχει και τρία χαρακτηριστικά που πρέπει οπωσδήποτε να μην έχει. Όχι λίστες με χίλια πράγματα, κανείς δεν έχει χίλια πράγματα».

Έπειτα, ανέφερε, αναζήτησε αναλόγως με αυτό που σου αρέσει. «Αν για παράδειγμα σου αρέσει κάποιος που είναι γυμνασμένος και γυμνάζεται συχνά – στολίσου και πήγαινε στο γυμναστήριο. Αν σου αρέσει κάποιος που τον ενδιαφέρουν τα αθλητικά, αγόρασε εισιτήρια και πήγαινε στο γήπεδο. Επιπλέον, βάλε τον εαυτό σε καταστάσεις όπου θα έχει το πλεονέκτημα». Η τελευταία συμβουλή της; «Να έχεις επαφή με τα μάτια, να χαμογελάς και να είσαι πρόσχαρη».