Ένα από τα πιο σημαντικά, αν όχι το σημαντικότερο, γεύματα της ημέρας είναι κατά κοινή ομολογία το πρωινό με την γνωστή λαϊκή παροιμία να υποστηρίζει ότι πρέπει «Να τρως πρωινό σαν βασιλιάς, μεσημεριανό σαν πρίγκιπας και βραδινό σαν φτωχός».

Δεν είναι λίγοι, εκείνοι, για τους οποίους ένα μπολ πλούσιο σε γάλα και γεμάτο με κορν φλέικς αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πρωινής ρουτίνας τους. Έχετε αναρωτηθεί, ποτέ, ποια ήταν η αιτία της δημιουργίας τους;

Ο απίστευτος λόγος που ενέπνευσε τη δημιουργία των κορν φλέικς

Τα κορνς φλέικς αποτέλεσαν έμπνευση του William Kellogg και δημιουργήθηκαν το 1894. Ο Kellogg ήταν γιατρός και πίστευε σθεναρά ότι η σεξουαλική δραστηριότητα ήταν ανθυγιεινή και ανήθικη για τους ανθρώπους. Και αν ένα πράγμα στον κόσμο ήταν πιο επιβλαβές για τον άνθρωπο από το σεξ, αυτό ήταν ο αυνανισμός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σεξ «έβλαπτε» τα μυαλά και τις ψυχές των ανθρώπων, επομένως κοιμόταν πάντα σε ξεχωριστό δωμάτιο από τη γυναίκα του και δεν απέκτησε ποτέ βιολογικά παιδιά. Αντιθέτως, μαζί με τη γυναίκα του επέλεξαν να υιοθετήσουν όλα τα παιδιά τους.

Μάλιστα, στο βιβλίο του «Plain Facts for Old and Young: Αγκαλιάζοντας τη Φυσική Ιστορία και την Υγιεινή της Βιολογικής Ζωής» ανέφερε μερικά από τα καταστροφικά συμπτώματα του αυνανισμού, όπως αλλαγές στη διάθεση, κακή στάση του σώματος, ακμή, επιληψία, ταχυκαρδία και ιδιαίτερη αγάπη για τα πικάντικα τρόφιμα. Αλλά ο κ. Kellogg είχε μια λύση σε όλα αυτά τα «δεινά», πιστεύοντας ότι το κρέας και οι πλούσιες γεύσεις αύξαναν τη σεξουαλική επιθυμία, ενώ απλές τροφές όπως ξηροί καρποί και δημητριακά την κατέστειλαν.

Έχοντας αυτό κατά νου, ο William ξεκίνησε να φτιάχνει μια σειρά από απλές γεύσεις πρωινού που θα σταματούσαν για πάντα αυτές τις «ακάθαρτες» επιθυμίες και με τη βοήθεια του αδελφού του John, προώθησε τα δημητριακά, ειδικά τις νιφάδες καλαμποκιού (αραβόσιτος), ως μια πιο υγιεινή επιλογή πρωινού.

Έτσι, τα αδέρφια ίδρυσαν την εταιρεία Sanitas Food Company γύρω στο 1897, εστιάζοντας στην παραγωγή των δημητριακών ολικής αλέσεως. Εκείνη την εποχή, το τυπικό πρωινό για τους εύπορους ήταν αυγά και κρέας, ενώ οι φτωχοί έτρωγαν χυλό από αλεύρι, πλιγούρι και άλλα βραστά δημητριακά. Τα αδέρφια τελικά διαφωνούσαν για την προσθήκη ζάχαρης ή όχι στο προϊόν τους και το 1906 ο Will ίδρυσε την εταιρεία Battle Creek Toasted Corn Flake, η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε Kellogg.