Σίγουρα κάποια στιγμή μπορεί να σας έχει δημιουργηθεί η απορία για ποιο λόγο ενώ οι πίτσες είναι στρογγυλές, όλα τα καταστήματα χρησιμοποιούν τετράγωνα κουτιά για να τις μεταφέρουν.

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι που μπορεί να μην ξέρουν οι περισσότεροι. Αρχικά τα τετράγωνα κουτιά κατασκευάζονται πιο εύκολα από τα στρογγυλά και απαιτούν πολύ λιγότερο χώρο για μεταφορά και αποθήκευση. Στα καταστήματα φτάνουν επίπεδα και όταν ο υπάλληλος χρειαστεί κάποιο από αυτά, μπορεί εύκολα και γρήγορα να του δώσει το γνωστό του σχήμα, διπλώνοντάς το σε προκαθορισμένα σημεία.

Ο δεύτερος λόγος είναι σίγουρα πιο πρακτικός. Αν μια πίτσα ερχόταν σε στρογγυλό κουτί, θα μας ήταν δύσκολο να πάρουμε ένα κομμάτι χωρίς να λερωθούμε. Από την στιγμή που έχουν όμως άλλη μορφή, χρησιμοποιώντας τον κενό χώρο στις γωνίες των τετράγωνων κουτιών, μπορούμε εύκολα να σηκώσουμε ένα κομμάτι και παράλληλα να μην ακουμπήσουμε ή χαλάσουμε τα υπόλοιπα.

Κάποιος μπορεί να πει ότι το ίδιο αποτέλεσμα θα είχε και ένα στρογγυλό κουτί αν οι διαστάσεις του ήταν μεγαλύτερες από αυτές της πίτσας, αφού θα υπήρχε αρκετός κενός χώρος για να μας εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση στα κομμάτια.

Όμως, σε αυτή την περίπτωση, η πίτσα κατά τη μεταφορά της δε θα παρέμενε στη θέση της και θα έφτανε στο σπίτι μας σχεδόν διαλυμένη από το πέρα δώθε. Από τη στιγμή όμως που ακουμπάει στις τέσσερις πλευρές του τετράγωνου κουτιού, παραμένει πρακτικά ακίνητη οπότε φτάνει σε εμάς ακριβώς όπως έφυγε από το κατάστημα.