Η Tamara DiMattina που ζει στην Αυστραλία είναι μια γυναίκα που όχι μόνο δεν την πειράζει να αγοράζει μεταχειρισμένα πράγματα αλλά το επιδιώκει.

Αγοράζει ακόμη και εσώρουχα αρκεί να έχουν τις ετικέτες, δηλαδή να τα έχει αγοράσει κάποιος αλλά να αποφάσισε να μην τα φορέσει. Η γυναίκα που ζει στη Μελβούρνη δεν αγοράζει τίποτα που δεν είναι «από δεύτερο χέρι» και, όπως είπε στη Daily Mail Αυστραλίας, ενώ στην αρχή το έκανε για να εξοικονομήσει χρήματα, πλέον είναι μια συνειδητή απόφαση.

secondhand1

«Ξεκίνησα να αγοράζω μεταχειρισμένα όταν ζούσα στο Λονδίνο και εργαζόμουν σε έναν οίκο δημοπρασιών. Έπρεπε να δείχνω καλοντυμένη στους πελάτες αλλά δεν άντεχα οικονομικά να δίνω το αντίτιμο για τα ακριβά ρούχα που ήταν κυρίως μάρκες. Το έκανα για οικονομικούς λόγους εκείνη την περίοδο», λέει η ίδια και προσθέτει πως αισθανόταν άσχημα που δεν μπορούσε να αγοράσει ένα καινούριο ρούχο για τον εαυτό της.

Πλέον αισθάνεται άσχημα αν αυτό δεν είναι μεταχειρισμένο. «Τώρα το κάνω (ψωνίζω από δεύτερο χέρι) για περιβαλλοντικούς και ηθικούς λόγους», είπε και η ίδια και εξήγησε ότι η στάση της άλλαξε μετά από ένα ταξίδι που έκανε στην Ανταρκτική το 2010. «Ζούμε σε έναν πλανήτη όπου έχουμε περιορισμένους πόρους και δεν υπάρχει μια ατέρμονη παροχή πραγμάτων ώστε να τα καταναλώνουμε», πρόσθεσε. Ουσιαστικά υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουν τα αγαθά και ότι η υπερκατανάλωση δεν κάνει τον κόσμο πιο ευτυχισμένο.

secondhand4

Στο σπίτι της είναι όλα μεταχειρισμένα και ψάχνει πάντα να βρει τις καλύτερες προσφορές κάνοντας έρευνα μέσω διαδικτύου. Αφενός με αυτό τον τρόπο βοηθά το περιβάλλον, αφετέρου κάνει οικονομία στο πορτοφόλι της. Είναι δηλαδή, όπως λέει, διπλά ωφελημένη.

secondhand2

secondhand3

secondhand5

secondhand6

secondhand7

secondhand8