Τι μπορεί να συμβεί μέσα σε ένα ταξί; Πολλά… Οι οδηγοί έχουν να διηγούνται πολλές ιστορίες, ίσως με μια δόση υπερβολής καμιά φορά.

Διαβάστε 10 από τις πιο παράξενες ιστορίες που έχουν εκτυλιχτεί μέσα σε ταξί ή με πρωταγωνιστές τους οδηγούς…

1. Έκπληξη με ένα φίδι

sss

Ένας πρώην ταξιτζής και εκκολαπτόμενος συγγραφέας κυκλοφόρησε ένα ιδιαίτερο βίντεο που τον δείχνει να υποδέχεται τους επιβάτες με ένα τεράστιο φίδι στην καμπίνα του ταξί. Κι αν έχει κάποιος φοβία; Πολύ αργά, καθώς το ταξί κινείται και δεν μπορείς πλέον να ξεφύγεις. Ο αρθρογράφος-πρώην οδηγός ταξί, Jimmy Failla, επιμένει ότι αυτό δεν ήταν φάρσα και ότι δεν υπήρχε καμιά στημένη σκηνή.

2. Ο… αηδιαστικός οδηγός

2

Ένας οδηγός ταξί στην Οζάκα συνελήφθη αφού αποκαλύφθηκε ότι έδινε σνακ με διουρητικά σε πελάτισσες, στη συνέχεια επέλεγε διαδρομές με αυξημένη κίνηση κι όταν ζητούσαν επίμονα τουαλέτα δεν τις άφηνε να κατέβουν για να τις βλέπει να… ουρούν στο πίσω κάθισμα! Η αστυνομία ενημερώθηκε γι’ αυτό όταν μια 20χρονη κατήγγειλε ότι μπήκε σε ένα ταξί κι όταν της ήρθε η ανάγκη για τουαλέτα μετά από ένα σνακ που της έδωσε ο ταξιτζής και ζήτησε να κατέβει, εκείνος της είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να ουρήσει μέσα στο ταξί.

3. Φιλοδώρημα (σχεδόν) 1.000 δολαρίων

3

Η μετάβαση από το σημείο Α στο σημείο Β ήταν κάθε άλλο παρά ρουτίνα για το συγκεκριμένο ταξιτζή στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Όταν ήρθε η ώρα να πληρώσει το ναύλο των 4,31 δολαρίων ο επιβάτης ζήτησε από τον οδηγό να κρατήσει επιπλέον 989,98 δολάρια από την πιστωτική του κάρτα. Ο οδηγός ήταν τόσο έκπληκτος από το τεράστιο φιλοδώρημα και ρωτούσε συνεχώς αν είναι σίγουρος. Ο επιβάτης απάντησε «Αυτό είναι αυτό που θέλω να σας δώσω. Ξέρω τι κάνω».

4. Βόλτα για πάπιες

4

Ο Urga Adunga από το Κάλγκαρι θεωρήθηκε ένας μικρός ήρωας όταν έσωσε μια πάπια και τα μωρά της που περπατούσαν σε έναν πολυσύχναστο δρόμο. «Πήδηξα έξω από το ταξί, στον απέναντι δρόμο για να πάρω τα ζώα και να μην κινδυνεύουν». Η πάπια, όπως λέει ο ίδιος, ήταν πολύ ήσυχη σε όλη τη διαδρομή και χρειάστηκε να χτυπήσει παλαμάκια για να βγουν έξω όταν έφτασαν σε ασφαλές σημείο.

5. Οδηγοί ταξί μοντέλα για ημερολόγιο…

5

Δύσκολα θα ξαναδείτε οδηγούς ταξί σε αυτές τις πόζες αλλά υπάρχει λόγος. Πρόκειται για φωτογράφηση που έγινε για ημερολόγιο οδηγών ταξί και τους δείχνει σε πολύ διαφορετικές στιγμές από τις συνηθισμένες. Μάλιστα είναι η δεύτερη χρονιά που κυκλοφορεί το συγκεκριμένο ημερολόγιο.

6. Ο οδηγός ταξί που… οδήγησε το ταξί για την κηδεία του

6

Η τελευταία επιθυμία του συγκεκριμένου οδηγού ταξί ήταν να οδηγήσει το ταξί του στην κηδεία του κι έτσι έγινε. Ο ταξιτζής από το Πουέρτο Ρίκο που πέθανε από καρκίνο τοποθετήθηκε στη θέση του οδηγού και «μετέφερε» το φέρετρό του, όπως ακριβώς ήθελε.

7. Βόλτα στο θεματικό πάρκο της Ferrari

7

Το πιο συνηθισμένο για έναν οδηγό ταξί όταν πάει έναν πελάτη στο θεματικό πάρκο της Ferrari στο Άμπου Ντάμπι είναι να τον αφήνει και να φεύγει. Δε συνέβη όμως το ίδιο και με τον ινδό οδηγό ο οποίος όταν ρωτήθηκε από τον επιχειρηματία που έβαλε στο ταξί του αν έχει μπει ποτέ στο πάρκο είπε ότι μένει εκεί 14 χρόνια, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να πάει στο πάρκο λόγω χρημάτων. Τότε ο επιχειρηματίας του πλήρωσε το εισιτήριο και διασκέδασαν μαζί!

8. Ο ταξιτζής ήρωας που βοήθησε στη σύλληψη ληστών

8

Τον Αύγουστο του 2015 ένας οδηγός ταξί στη Μινεσσότα βοήθησε την αστυνομία να συλλάβει δύο ληστές. Οι ληστές νωρίτερα είχαν ξυλοκοπήσει έναν άνθρωπο στην πορεία τους, ενώ για να διαφύγουν κάλεσαν ταξί. Ο οδηγός ταξί ενημέρωσε αργότερα τις αρχές και τους οδήγησε στην κρυψώνα…

9. Φιλοδώρημα-σκίτσο αξίας 5.000 λιρών

9

Ένα σκίτσο που ο Damien Hirst έδωσε σε έναν οδηγό ταξί ως φιλοδώρημα για τη διαδρομή που τον πήγε, εκτιμήθηκε από ειδικούς που έκριναν ότι η αξία του θα μπορούσε να είναι 5.000 λίρες! Ο καλλιτέχνης έφτιαξε το σκίτσο στη διάρκεια μιας διαδρομής 30 λεπτών όταν ο οδηγός του εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τα κωμικά σκίτσα καθώς σπούδαζε τέχνη. Ο ίδιος λέει ότι είναι το καλύτερο φιλοδώρημα που του έχουν δώσει ποτέ.

10. Οι οδηγοί που ανάγκασαν τους… απατεώνες να γδυθούν

10

Οι άνθρωποι στη Ρωσία τιμωρούνται με μια ταπεινωτική ποινή όταν προσπαθούν να μην πληρώσουν μετά από μια διαδρομή με ταξί. Κάποιοι οδηγοί ανάγκασαν τους πελάτες να γδυθούν ως τιμωρία και τους έβαψαν με μελάνι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα oddee. Το πρώτο περιστατικό συνέβη όταν κάποιοι πελάτες στο τέλος της διαδρομής πήδηξαν έξω από το αυτοκίνητο κι άρχισαν να τρέχουν. Ο οδηγός ταξί με συναδέλφους, τούς κυνήγησαν και τους ανάγκασαν να γδυθούν ανεβάζοντας το βίντεο στο διαδίκτυο. Την τακτική ακολούθησαν κι άλλοι οδηγοί, ενώ οι αρχές ακόμη δεν έχουν επέμβει.