Αν το μπόι δεν είναι το δυνατό σου σημείο, αν η φύση δεν σε προίκισε με παράστημα μπασκετμπολίστα, μη σκας, κάτι μπορείς να κάνεις για να δείχνεις ψηλότερος.

Θυμήσου μόνο πως το να είσαι κοντός δεν είναι και το τέλος του κόσμου! Μόνο αν είσαι πραγματικά ικανοποιημένος με τον εαυτό σου και έχεις αυτοπεποίθηση θα δουλέψουν τα tips.

Ο σκοπός είναι να μη φαίνεται πως προσπαθείς να περάσεις για ψηλότερος! Απόφυγε λοιπόν τις εξαλλοσύνες, δίπατα και τρίπατα παπούτσια, ας πούμε, και νιώσε σίγουρος για τον εαυτό σου.

mmanntallashoorttt1

Αλλιώς τίποτα δεν θα δουλέψει…

Το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να προσέξεις το παράστημά σου

mmanntallashoorttt2

Κράτα τον κορμό του σώματός σου όσο πιο όρθιο και ευθυτενή μπορείς, κάτι που θα επιφέρει εγγυημένα τεράστια αλλαγή στο ύψος σου. Άσε που έτσι θα δείχνεις και περισσότερο σίγουρος για τον εαυτό σου. Εντάξει, το να διατηρήσεις την ιδανική αυτή στάση δεν θα σου δώσει και μισό μέτρο μπόι, αν υποστηρίξεις όμως σωστά και με τα κατάλληλα ρούχα το παράστημά σου, τότε θα συμβούν θαύματα…

Φόρα ρούχα που εφαρμόζουν καλά στο σώμα σου

mmanntallashoorttt3

Δεν εννοούμε φυσικά να εμφανίζεσαι με εφαρμοστά και κολάν! Απλώς τα «χαλαρά» ρούχα που σου δίνουν την αίσθηση της άνεσης ή το ελαφρώς μεγαλύτερο μέγεθος από το δικό σου δεν είναι για σένα. Ντύσου με ρούχα που σου κάθονται καλά για να τονίσεις τις γραμμές του σώματός σου, πρακτική που θα δημιουργήσει το εφέ του λεπτού και ψηλότερου εαυτού σου. Τα φαρδιά ρούχα θα σε κάνουν να φαίνεσαι ακόμα πιο κοντός, καθώς η σιλουέτα σου δεν θα είναι καθόλου διακριτή.

Κάνε μονοχρωματικούς συνδυασμούς

mmanntallashoorttt4

Αν ψάχνεις το απόλυτο εφέ για να δείχνεις ψηλότερος, στο χρώμα είναι που πρέπει να δώσεις έμφαση. Συνδύασε ρούχα του ίδιου χρώματος (της ίδιας οικογένειας), σε διαφορετικές φυσικά αποχρώσεις και τόνους, για να «επιμηκύνεις» τον κορμό σου κάνοντας τα μέρη του σώματός σου δυσδιάκριτα. Παράδειγμα: φορώντας παντελόνι και παπούτσια ίδιου χρώματος αλλά διαφορετικής απόχρωσης, τα πόδια σου θα φαίνονται πιο μακριά. Όσο για τη ζώνη σου, πρέπει πάλι να επιδιώκεις να μην ξεχωρίζει: απόφυγε δηλαδή τα έντονα χρώματα που έρχονται σε αντίθεση με τον υπόλοιπο χρωματισμό. Και μη βάλεις ποτέ στη μέση σου φαρδιά ζώνη! Γιατί αυτή θα κάνει κορμό και πόδια να φαίνονται μικρότερα και θα διαλύσει το τρικ της «καθετότητας» του σώματος, που είναι ταυτόσημη του ύψους.

Φόρα σκούρα χρώματα

mmanntallashoorttt5

Επιλέγοντας σκούρες παλέτες, όπως μαύρο, μπλε και βαθύ γκρι, θα σε κάνουν να δείχνεις όχι μόνο λεπτότερος (άρα και ψηλότερος), αλλά θα προσδώσουν και κύρος στην εμφάνισή σου. Και είναι ακριβώς ο συνδυασμός της δυναμικότητας με το όρθιο παράστημα που λέγαμε πριν ο Νο 1 τρόπος για να δείχνεις πραγματικά ψηλότερος. Ή απλά για να σε βλέπουν οι άλλοι έτσι. Πρόκειται για ψυχολογικό ουσιαστικά τρικ που μπορείς να το κάνεις να δουλέψει υπέρ σου…

Δώσε βάση στο κούρεμά σου

mmanntallashoorttt6

Δεν είναι ανάγκη να κάνεις τα μαλλιά σου «καρφάκια» για να προσθέσεις λίγους πόντους στο μπόι σου. Το ιδανικό για σένα είναι ένα κούρεμα κοντό στα πλάγια και περισσότερο μαλλί στην κορυφή. Αυτός είναι ο τρόπος που θα αυξήσει καθοριστικά το ύψος σου, ακόμα κι αν στέκεσαι δίπλα σε πραγματικά ψηλούς άντρες. Μπόνους: αυτό το στιλ κουρέματος είναι πάντα στη μόδα…

Φόρα κάθετες ρίγες

mmanntallashoorttt7
Λάθος – σωστό

Πρόκειται για ιδιαίτερα δημοφιλές τρικ που λανσάρουν πια ολοένα και περισσότεροι αστέρες. Ρίγες, λοιπόν, ρίγες φαρδιές, ρίγες λεπτές, όσο είναι κάθετες θα δίνουν την οπτική πλάνη που επιζητάς. Δοκίμασε τα διαφορετικά ριγωτά στιλ για να δεις ποιο είναι το πλέον ευεργετικό για σένα. Μη συνδυάσεις όμως ποτέ ριγέ με ριγέ, γιατί το αποτέλεσμα θα αποσπά την προσοχή και θα χαλάσει το τρικ ζαλίζοντας τους πάντες.

Πρόσεξε το μήκος του τζάκετ σου

mmanntallashoorttt8

Το παλτό, το τζάκετ ή το σακάκι σου πρέπει απαραιτήτως να τελειώνει στο σημείο όπου τα οπίσθιά σου συναντούν τα πόδια σου, ακριβώς κάτω από τους γοφούς κοντολογίς. Οτιδήποτε άλλο θα έχει τελείως αρνητική επίδραση στο ύψος σου. Και στο στιλ σου φυσικά. Κι αν θες και την καλύτερη ιδέα στα μπουφάν για να φαίνεσαι ψηλότερος, ανακάλυψε τις βάτες. Θα κάνουν τους ώμους σου να φαίνονται πιο ανοιχτοί και το πάνω μέρος του σώματός σου πιο αθλητικό, ένα παρουσιαστικό δηλαδή που θα σου δώσει πολλούς έξτρα πόντους.