Αυτό το μικρό σπίτι με τα δύο υπνοδωμάτια πωλείται έναντι του υπέρογκου ποσού των 600.000 λιρών αλλά υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό! Βρίσκεται στην Ουαλία και εκτός από την υπέροχη θέα ο αγοραστής θα πληρώσει και για κάτι ακόμα.

Η Jean και ο Alan Mumbray, που είναι οι ιδιοκτήτες του ζωολογικού κήπου κοντά Borth στη Δυτική Ουαλία, σχεδιάζουν να συνταξιοδοτηθούν και έτσι βάζουν πωλητήριο και στο σπίτι που βρίσκεται εκεί. Η πώληση του σπιτιού περιλαμβάνει επίσης και τα 300 περίπου ζώα που είναι εκεί, μεταξύ των οποίων είναι παπαγάλοι, σαύρες, κροκόδειλοι, πίθηκοι και χελώνες!

Η Jean είπε στην Wales Online ελπίζουν να βρουν νέους ιδιοκτήτες που θα έχουν πάθος για τα ζώα και θα επεκτείνουν την «Animalarium» και πρόσθεσε «Όποιος ενδιαφέρεται για να το αγοράσει πρέπει να έχει κάποια εμπειρία με τη φύλαξη εξωτικών ζώων, αλλά όχι απαραίτητα από έναν ζωολογικό κήπο, καθώς το προσωπικό του του κήπου έχει εμπειρία σε αυτό. Θα περίμενα όποιος θέλει να το αγοράσει να έχει τουλάχιστον κάποιο ενδιαφέρον ή εμπειρία και να έχει κάνει έρευνα για το πώς δουλεύει ένας ζωολογικός κήπος και ό, τι αυτό συνεπάγεται. Το προσωπικό είναι ανεκτίμητο. Οι τωρινοί φύλακες του ζωολογικού κήπου θα ασχολούνται με τη διατροφή και την καθημερινή φροντίδα, οι ιδιοκτήτες θα μάθουν με τον καιρό ανάλογα και με την εμπειρία που έχουν.»

Μια τυπική μέρα στο ζωολογικό κήπο για την Jean περιλαμβάνει όλη τη διοίκηση, την παραγγελία αναλωσίμων, την επιθεώρηση εργασίας και την επίλυση οποιωνδήποτε προβλημάτων με τους τοπικούς φύλακες των χώρων. Ο Alan ασχολείται με τη βασική συντήρηση και την ασφάλεια του κήπου. Το ζευγάρι μιλώντας στη Mirror περιέγραψε επίσης άλλες πτυχές από την καθημερινότητα και ανέφερε ότι μια από τις πιο αγαπημένες συνήθειες των επισκεπτών είναι το τάισμα με το χέρι στα ζώα, σε όσα βέβαια αυτό επιτρέπεται. Αν και η δουλειά για τους φύλακες είναι δύσκολη, ωστόσο η προσωπική ανταμοιβή της επαφής με τα ζώα είναι μεγάλη όπως λένε!

psitsdf2 psitsdf3 psitsdf4 psitsdf5 psitsdf6 psitsdf7 psitsdf8 psitsdf9