Μπορεί να είναι 85 ετών αλλά το στυλ του είναι απίθανο! Ο λόγος για έναν παππού από την Κίνα που θέλει να αποδείξει μαζί με τον εγγονό του ότι η ψυχή ενός 85χρονου μπορεί να είναι ίση με ενός 20χρονου.

Ο φωτογράφος εγγονός αποφάσισε να μεταμορφώσει τον αγρότη παππού του σε πραγματικό fashion icon ντύνοντάς τον με την τελευταία λέξη της μόδας! Πολύχρωμα κοστούμια, μοντέρνα καπέλα και παπούτσια έκαναν τον 85χρονο κυριολεκτικά άλλον άνθρωπο. Όταν ο νεαρός με το όνομα XiaoYeJieXi στο Weibo (το κοινωνικό δίκτυο της Κίνας) έντυσε τον παππού του, στη συνέχεια τον φωτογράφησε και ανέβασε τις φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα. Η φωτογράφηση έγινε μάλιστα σε διάφορα μέρη θυμίζοντας σελίδες από περιοδικό με ανδρική μόδα.

Σύμφωνα με τον νεαρό φωτογράφο και εγγονό παρά την κομψή εμφάνιση του ηλικιωμένου στις φωτογραφίες, η πρόθεση του XiaoYouXi δεν ήταν να αποκτήσει εμπορική φήμη. Εκείνος απλώς ήθελε να δώσει τον παππού του μια εντυπωσιακή αλλαγή και όπως λέει να τον πάρει και να πάνε μια βόλτα γύρω από την πόλη με έναν διαφορετικό τρόπο. Σε αντίθεση με τις κομψές και λαμπερές φωτογραφίες του ηλικιωμένου άνδρα ο 85χρονος ζει στην αγροτική επαρχία Fujian, όπου διατηρεί κήπους και αγροκτήματα λαχανικών. Έτσι αυτή η μεταμόρφωσή του από τον εγγονό του ήταν μια πραγματική αλλαγή που τον έκανε να ξεφύγει από την καθημερινότητα και εκείνος έδειξε πραγματικά να το απολαμβάνει!

Όταν ο φωτογράφος δημοσίευσε τις φωτογραφίες στο Weibo δέχτηκε βροχή απαντήσεων που σχολίαζαν θετικά αυτή την κίνησή του. Μια θετική πλημμύρα αντίδρασης γέμισε το προφίλ του και όλοι σχολίαζαν πόσο όμορφο ήταν το αποτέλεσμα. Η μεγαλύτερη επίπτωση που θέλει να πετύχει ο ίδιος είναι να προβληματιστούμε σχετικά με τις δικές μας σχέσεις με τους παππούδες μας. Ο XiaoYeJieXi με το έργο του θέλει να ενθαρρύνει τους υπόλοιπους ανθρώπους να περνούν περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους τους και να φροντίζουν να έχουν όμορφες και ιδιαίτερες στιγμές που θα θυμούνται στο μέλλον. Θέλει να υπενθυμίσει σε όλους να περνάνε καλά με τους ηλικιωμένους συγγενείς τους πριν αυτοί φύγουν από τη ζωή…

Δείτε τις φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται και η διαφορά…

fgrpd02 fgrpd03 fgrpd04 fgrpd05 fgrpd06 fgrpd07 fgrpd08 fgrpd09 fgrpd11