Μια μαμά αποκάλυψε ότι σταματάει τη 12χρονη κόρη της από το σχολείο για να επικεντρωθεί στην καριέρα της ως εκκολαπτόμενη influencer. Η Κατ Κλαρκ, από τη Χρυσή Ακτή στο Κουίνσλαντ, έχει 5,2 εκατομμύρια ακόλουθους του TikTok και ψηφίστηκε ως Creator of the Year στα ετήσια βραβεία του ιστότοπου το 2022.

Η 37χρονη φιλοξενεί το δημοφιλές podcast της Αυστραλίας «Basically Besties» με τις κόρες της Latisha, 20, και Deja, 12 ετών – για τις οποίες η Kat έχει «πολύ αυστηρούς» κανόνες ανατροφής όπως λέει στη Daily Mail.

«Η παραδοσιακή διδασκαλία λειτούργησε (για την Deja) στο δημοτικό σχολείο επειδή εγώ δούλευα σε εταιρεία», είπε πρόσφατα στο podcast It’s All Her with Jody Lucas. «Αλλά με τη νέα μου καριέρα, κάνω πολλά ταξίδια. Συχνά πετάω στο Σίδνεϊ».

«Στη Deja έχουν αρχίσει να εμφανίζονται ευκαιρίες, οπότε το σχολικό ωράριο 9-3, Δευτέρα έως Παρασκευή δεν μας εξυπηρετεί, γιατί ούτως ή άλλως αρκετές φορές έπρεπε να την πάρουμε από το σχολείο».

Η Kat εξομολογήθηκε ότι από το επόμενο σχολικό έτος η Deja θα λαμβάνει εκπαίδευση στο σπίτι.

«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το καλύτερο για εκείνη, μόνο και μόνο επειδή δεν θέλουμε να χάσει αυτές τις ευκαιρίες. Το TikTok απαιτεί πολύ χρόνο».

Η Κατ Κλαρκ πρόσθεσε ότι η Deja μπορεί να επιστρέψει στο παραδοσιακό σχολείο ένα χρόνο αργότερα, αν δεν της αρέσει ο τρόπος ζωής της influencer.

Η άλλη κόρη της, η Latisha, τελείωσε το γυμνάσιο και γράφτηκε στη νομική σχολή, αλλά τα παράτησε έξι μήνες αργότερα για να ακολουθήσει τoν ίδιο επαγγελματικό δρόμο με τη μητέρα της.

«Αν η Deja ήθελε να γίνει γιατρός ή δικηγόρος θα την ενθαρρύναμε να κυνηγήσει αυτά τα όνειρα. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτοί οι στόχοι της», είπε η μαμά και αποκάλυψε επίσης ότι ένα από τα μαθήματα που έχει διδάξει στις κόρες της είναι να «είναι ο εαυτός τους» και «να μην αλλάζουν για κανέναν».

Ωστόσο παραδέχτηκε ότι «Ειλικρινά μου αρέσει να δουλεύω με τις κόρες μου. Είναι τόσο διασκεδαστικό, είναι σαν να δουλεύω με τους καλύτερους φίλους μου».