78
loading

Από τη στιγμή που θα γεννιόμαστε μέχρι τη στιγμή που θα πεθαίνουμε, θα χρησιμοποιούμε σε όλες τις συναλλαγές μας με το Δημόσιο έναν και μόνο συγκεκριμένο προσωπικό αριθμό που θα αποδεικνύει την ταυτότητά μας.

Με άλλα λόγια, ξεχνάμε τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (το γνωστό ΑΦΜ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας (ΑΜΚΑ) που είχε μπει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια και εν πολλοίς τον αριθμό δελτίου αστυνομικής ταυτότητας που παρεμπιπτόντως αλλάζει κάθε φορά που την χάνουμε ή που την ανανεώνουμε μετά την παρέλευση δεκαπενταετίας.

Όλοι αυτοί οι αριθμοί θα αντικατασταθούν το 2022 από τον ενιαίο «Προσωπικό Αριθμό» που θα έχει ο κάθε πολίτης και δεν θα αλλάζει ποτέ.

«Θα μοιάζουν με τα διπλώματα»

Για να ακριβολογούμε, θα έχουμε τον αριθμό δελτίου ταυτότητας και τον νέο προσωπικό αριθμό που θα αποτυπωθεί σε μια κάρτα μεγέθους σαν των γνωστών μας πιστωτικών (ή «τα νέας μορφής διπλώματα» όπως είπε και ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης) και πάνω της θα φέρει μια έγχρωμη φωτογραφία μας. Εάν θυμόμαστε τον προσωπικό αριθμό, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα βρίσκουν κατευθείαν και τον αριθμό δελτίου ταυτότητας.

Για λίγο ακόμη διατηρείται ο ΑΦΜ

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, για ένα μικρό μεταβατικό στάδιο, μέχρι να ομαλοποιηθεί το σύστημα, θα διατηρηθεί παράλληλα και ο ΑΦΜ και ακολούθως θα μας μείνει μόνο ο «προσωπικός αριθμός» -η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί το όνομα που θα του δοθεί, αυτό θα το μάθουμε εντός των επομένων εβδομάδων.

Ποια στοιχεία θα περιέχουν

Μέγεθος πιστωτικής κάρτας όμως θα έχουν και οι νέες αστυνομικές ταυτότητες που θα φέρουν ψηφιακή υπογραφή η οποία θα είναι ισοδύναμη με τη φυσική υπογραφή που έχει ο πολίτης όταν τον ταυτοποιεί ένας υπάλληλος με το κράτος. «Καρδιά» αυτής της ταυτότητας θα είναι υπερ-τσιπ που θα έχει και θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του κατόχου, ήτοι: όνομα, επώνυμο, όνομα πατρός, όνομα μητρός, ημερομηνία γέννησης, ύψος, τόπο γέννησης, δήμο στον οποίο ανήκει, ομάδα αίματος, φορολογικά στοιχεία, ασφαλιστικά στοιχεία ακόμα και την άδεια οδήγησης. Με το τσιπ αυτό θα διευκολύνεται ο κάτοχός του στις συναλλαγές με την Πολιτεία, δηλαδή με τις υγειονομικές υπηρεσίες (χωρίς να περιλαμβάνει όμως στοιχεία από τον φάκελο με το ιατρικό ιστορικό του καθενός), με τα ασφαλιστικά ταμεία, με τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές, με την υπογραφή συμβάσεων ακόμα και με τις μετακινήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στα πρότυπα της Εσθονίας

Με ανάλογο τρόπο λειτουργούν αυτή τη στιγμή οι ταυτότητες σε αρκετές χώρες του κόσμου. Κλασικό παράδειγμα αποτελεί η Δημοκρατία της Εσθονίας που τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα όσον αφορά το επονομαζόμενο «ψηφιοποιημένο κράτος». Στη χώρα της Βαλτικής, με την παραλαβή της ταυτότητας, παραδίδεται στον πολίτη και μια διεύθυνση e-mail όπου το κράτος μπορεί να επικοινωνεί μαζί του και να του στέλνει σημαντικές πληροφορίες όποτε κρίνεται σκόπιμο.

Το δελτίο ταυτότητας εκεί περιέχει εκτός από την έγχρωμη φωτογραφία του κατόχου, ένα τσιπ με card reader προκειμένου να μπορεί να διαβαστεί από ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας προστέθηκε εσχάτως και ένας κωδικός QR (γραμμωτός κώδικας).

Λειτουργεί και ως... προπληρωμένο εισιτήριο

Αυτή ακριβώς η ταυτότητα χρησιμοποιείται από τους Εσθονούς ως ταξιδιωτικό έγγραφο για την Ευρωπαϊκή Ένωση (για τον υπόλοιπο κόσμο ισχύει ακόμη το διαβατήριο), ως κάρτα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης, ως αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας στις συναλλαγές με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ως αποδεικτικό για την παραλαβή φαρμάκων που έχουν συνταγογραφηθεί επίσης ηλεκτρονικά (κάτι που ξεκίνησε να συμβαίνει και στη χώρα μας μετά την επέλαση του κορονοϊού) ως προπληρωμένο εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς για ορισμένες πόλεις, ως πιστοποιητικό ηλεκτρονικής υπογραφής, ως ταυτότητα ψηφοφόρου όταν κληθεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα σε περιπτώσεις ηλεκτρονικών ψηφοφοριών (π.χ. για τοπικά δημοψηφίσματα) αλλά και ως «κλειδί» για την πρόσβαση σε όλες τις κρατικές βάσεις πληροφοριών όπως είναι για παράδειγμα η αναζήτηση παλαιότερων φορολογικών δηλώσεων και εκκαθαριστικών της εφορίας.

Αλλαγές επί πληρωμή

Μπορεί στη χώρα μας να μην φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, τουλάχιστον επί του παρόντος, αλλά αν μη τι άλλο θα γίνει ένα βήμα προσέγγισης - κατά πολλούς ολόκληρο άλμα. Εν κατακλείδι προσεχώς θα κληθούμε να αλλάξουμε τις αστυνομικές μας ταυτότητες (προφανώς με κάποιο κόστος της τάξης π.χ. των 5 ή 10 ευρώ) και θα αποκτήσουμε τον προσωπικό μας αριθμό, που και τα δύο θα μοιάζουν με πιστωτικές κάρτες. Με αυτά θα κυκλοφορούμε και να κάνουμε όλες τις συναλλαγές μας με το Δημόσιο.

Οδηγίες από την Ε.Ε.

Οι νέες ταυτότητες και η έκδοση προσωπικού αριθμού αποτελούν τα δύο μεγάλα στοιχήματα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ακολουθώντας εννοείται πιστά τους κανονισμούς και τα στάνταρ ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θυμίζουμε ότι πριν από ένα χρόνο, στις 6 Ιουνίου 2019, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε έναν κανονισμό, ο οποίος θα διασφαλίζει πως οι ταυτότητες των Ευρωπαίων πολιτών και τα έγγραφα κατοικίας που εκδίδονται σε Ευρωπαίος πολίτες, αλλά και στους εκτός Ε.Ε. συγγενείς τους, θα είναι πιο ασφαλή.

Άλλος κώδικας για κάθε χώρα

Έτσι, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, οι ταυτότητες θα πρέπει να φτιάχνονται σε ένα ενιαίο φορμάτ πιστωτικής κάρτας, θα περιλαμβάνουν μία λωρίδα αναγνώσιμη από μηχανήματα και θα ακολουθούν τις βασικές προδιαγραφές ασφαλείας που θέτει ο ICAO (International Civil Aviation Organisation). Θα περιλαμβάνουν φωτογραφία και δαχτυλικά αποτυπώματα του ιδιοκτήτη του δελτίου, τα οποία θα είναι αποθηκευμένα σε ψηφιακή μορφή, σε ανέπαφο τσιπ. Οι ταυτότητες θα δείχνουν τον κώδικα της χώρας του κράτους – μέλους που τις εκδίδει, μέσα σε μία σημαία της Ε.Ε.

Θα την αλλάζουμε κάθε 5 με 10 χρόνια

Τα δελτία ταυτότητας θα έχουν ελάχιστη διάρκεια ισχύς πέντε ετών και μέγιστη διάρκεια ισχύος δέκα ετών. Τα κράτη - μέλη θα έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν δελτία ταυτότητας μεγαλύτερης διάρκειας για άτομα άνω των 70 ετών, ενώ εφόσον εκδίδονται τα δελτία ταυτότητας για ανηλίκους, μπορούν να έχουν περίοδο ισχύος μικρότερη των 5 ετών.

Προστασία προσωπικών δεδομένων

Στους νέους κανονισμούς που θεσπίζονται, περιλαμβάνονται και οι ισχυρές εγγυήσεις προστασίας των δεδομένων, έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι οι πληροφορίες που συλλέγονται δε θα είναι προσβάσιμες σε τρίτους. Πιο συγκεκριμένα, οι εθνικές αρχές κάθε κράτους θα έχουν την υποχρέωση να εγγυηθούν την ασφάλεια του χωρίς επαφή μικροκυκλώματος και των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα σε αυτό, προκειμένου να μην είναι η δυνατή η πρόσβαση σε αυτό χωρίς άδεια του κατόχου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

78
σχόλια
 1. avatar Γιώργος Μαστρογιαννοπουλος

  Μαλον δεν θα προλαβουν...θα υπαρξουν γεγονοτα που ολα αυτα θα τα σταματησουν. Θα γίνουν οταν ερθει το πλήρωμα του χρόνου και των προφητών. Οχι οποτε θελουν οι σκωτηνες δυνάμεις...απλα βιάζονται να φερουν το τελος.

 2. avatar Σανοφάγοι συνωμοσιολόγοι ενωθείτε

  Βρε όρνιαααααα. Μιλάτε για συνωμοσίες και τσιπάκια ενώ είστε συνδεδεμένοι με το ιντερνετ;;;;;;;;;;;;

 3. avatar Τραπεζίτης 33

  Το σχέδιο εκτελείται κατά γράμμα.
  Ψεύτο πανδημία για να δικαιολογήσουμε την άρση της συνταγματικής νομιμότητας, ψηφιακές ταυτότητες με βιομετρικά χαρακτηριστικά, ενσωματωμένο βιβλιάριο υγείας και σύνδεση με τους τραπεζικούς λογαριασμούς για να σε κρατάνε στο χέρι και στο τέλος υποχρεωτικός εμβολιασμός με πρόσχημα την αποφυγή δεύτερου κύματος.
  Και όλα αυτά για το καλό σας βρε.

  1. avatar Περίεργος.

   Τσουνάμι εν κρανίω.

 4. avatar Επιτελους ξυπνήσατε

  Οτι η Αμερικη κ η Αυστραλία κ ο Καναδας εχει επι εκατονταετιες το κάνετε τωρα,συτο το νουμερο στο εξωτερικο λέγεται sosial security number.....κ ουτε τσιπακια σου βσζουν στο σωμσ ουτε τιποτα ,1 νουμερο κ οχι 15 που το χρησιμοποιουνε παντου.

  1. avatar Γκρι

   Σιγά ρε μάστορα, μην το είχαν και από την αρχαιότητα. Διάβασε προσεκτικά τι περιγράφουν.

 5. avatar ἡ Ε.Ε.

  μᾶς τελειώνει,ἡ Ἀμερικὴ γίνεται μερική,ὀ οἰκουμενισμὸς-παγκοσμοιοποίσή τους ἀποτυγχάνει
  καὶ συντὀμως θὰ καταρεύσουν ὅλα.Ἄμἠν.

  1. avatar Πολύ διαβασμένο σε βρίσκω

   σύντομα θα γίνουν τα μεγάλα γεγονότα. το παζλ συμπληρώνεται, ας ετοιμάσουμε τους γύρω μας. πάμε γερά

 6. avatar Dead Kennedy’s

  Τα τακτοποίησε ο ΚΟΥΛΗΣ όλα

 7. avatar Mad Max OR

  Προφητική ταινία 5 χρόνια πριν...
  https://youtu.be/oU-BgkgODyA

 8. avatar 321

  Καλό το σχέδιο θα ήταν καλύτερα όμως αν ενφυτευόταν το τσιπάκι ώστε να μην το χάνουμε

 9. avatar Να το και το 666

  Ολα εδω ειναι. Ουαι στους γραμματεις και φαρισαιους

 10. avatar Κυριακή Ζερβακου.

  Δέν θά προλάβετε έρχεται ή Οργή του Θεού.

  1. avatar Όλα!

   είναι πια πολύ κοντά, θα ρθει σαν αστραπή

  2. avatar ΜΠΟΓΙΑΣ

   Τι σχέση εχει ο \"θεός\" με τη πραγματικότητα;
   Η θεωρία της \"ιερής\"σκιάς είναι ξεπερασμένη.

   1. avatar @ch Μπογιας.

    Απολαμβάνεις την ανατολή του ήλιου? Ιδιαίτερα το καλοκαίρι? Απολαμβάνεις το κύμα που σκάει στην ακρογιαλιά? Απολαμβάνεις το κελαηδήματα των πουλιών ? Απολαμβάνεις την βροχή? Απολαμβάνεις την σκιά του δάσους? Απολαμβάνεις τα πλατάνια? Απολαμβάνεις τις διακοπές σε σκηνή, το ξημέρωμα με την αλμύρα της θάλασσας, και την δύση του ήλιου? Απολαμβάνεις την ζωή?

    1. avatar 1

     “Ο άνθρωπος πάντα χρειάζονταν μια εξήγηση για όλα αυτά τα πράγματα στον κόσμο που δεν καταλάβαινε. Αν δεν υπήρχε μια εξήγηση, τότε δημιουργούσε μια.” – Jim Crawford

    2. avatar ΜΠΟΓΙΑΣ

     Δεν είναι αρκετό να βλέπεις ότι ένας κήπος είναι όμορφος χωρίς να χρειάζεται να πιστεύεις ότι υπάρχουν νεράιδες από κάτω του;

 11. avatar Στέλιος Δ.

  Το σχέδιο της παγκόσμιας δικτατορίας και του απόλυτου ελέγχου σε πλήρη εξέλιξη.

 12. avatar Batman..

  Πρώτα ψηφιακές ταυτοτητούλες για όλα τα προβατάκια και μετά υποχρεωτικό εμβολιασμό. Επιτέλους γινόμαστε προηγμένο κράτος. Μπεεεε...

 13. avatar εγω ο αλλος

  ... σκεψου 10000000 ελληνες 10 ευρω ανα ταυτοτητα δηλ. 100000000 εωρω μεσα σε μια 10ετια κι αντε και παλι απο την αρχη ...μην ξεχναμε οτι και τα μωρα (με μικροτερη χρονικη ισχυ ανα ταυτοτητα)μπενουν στο παιχνιδι.-

  1. avatar εγώ αυτός

   ποια μωρά βάλε και τα έμβρυα στην κοιλιά της μάνας και αυτά με ταυτότητα τσιπάκι και χάραγμα του εξ αποδω

 14. avatar Bikk

  Τα τσιπάκια, ο εμβολιασμός, τα barcodes και το φακέλωμα ειναι εδω σε εναν ενιαίο αριθμο.
  Το οτι οταν παιρνεις αριθμο τηλεφωνου δινεις ολα σου τα στοιχεια σε μια ιδιωτική εταιρια δεν ειναι φακέλωμα.. Οι ιδιωτικές κλινικές που επισκέπτεσαι για καλυτερη ποιοτητα υπηρεσιών και δινεις το ιστορικο σου δεν ειναι φακέλωμα.. Το οτι δειχνεις μεχρι κ τα γεννητικά σου οργανα στο facebook δεν ειναι φακέλωμα...εκει σε προστατεύει το κειμενάκι που ποσταρεις και κανεις τη μουρη του Ζούκερμπεργκ κρεας.
  Η συνομωσία και η τρομολαγνία σε εξιτάρουν αλλα καθετι εχει και θετικα, οχι μονο αρνητικα. Πριν αυνανιστείς με τις θεωριες περι Αντίχριστου και Ροκφέλερ και φακελώματος, σκεψου πως πρωτος απο ολους σε φακελώνει η Εκκλησια οταν βαφτίζεσαι.
  Η τεχνολογια εξελισσεται. Λεγεται προοδος και χωρις αυτην πολυ πιθανο να ζωγραφίζαμε ακομα σε σπηλιές και να κυνηγούσαμε μαμούθ.

  1. avatar @ Bikk

   Η τεχνολογία είναι σαν το μαχαίρι. Μπορείς να κόψεις το ψωμί, αλλά και να σκοτώσεις κάποιον. Εξαρτάται ποιος κρατάει το μαχαίρι. Αν νομίζεις πως το κρατούν καλοί άνθρωποι για καλό σκοπό, τότε καλό σφάξιμο.
   Όσο για τα υπόλοιπα που ανέφερες περί εκκλησίας, τηλεφωνίας και Facebook έχεις εσύ την ΕΠΙΛΟΓΗ! Σε αυτό που έρχεται δεν θα έχεις επιλογή. Αυτό είναι η μεγάλη διαφορά !
   Μην φοβάσαι, δεν θα γυρίσεις στα σπήλαια, αν πεις όχι.
   Όσο περισσότεροι πουν όχι, τόσο πιο εύκολο θα είναι να κάνουν πίσω και να μην εφαρμοστεί. Τα ίδια είχε προαναγγείλει ο ΓΑΠ με την «ταυτότητα του πολίτη» πριν 10 χρόνια. Ο κόσμος αντέδρασε και το πήραν πίσω. Δεν γύρισες στη σπηλιά σου φαντάζομαι επειδή δεν απέκτησες ψηφιακή ταυτότητα. Μάλλον από την οικονομική ύφεση που κάποιοι σε εξώθησαν, κινδυνεύεις περισσότερο. Αυτή που σου επέβαλαν πάλι, κατά σύμπτωση, για να είσαι πιο ευάλωτος και δεκτικός στο οτιδήποτε.

  2. avatar @ch12:21-2

   Πριν μορφωθουμε στην κοιλια της μητέρας μας, ο Θεός Γνωρίζει ήδη το περπάτημα μας, και ξεκινά τις συνθήκες να τον γνωρίσουμε. Το πρόβλημα πλέον είμαστε εμείς. Αν θελήσουμε την Αιώνια Ζωή η όχι. Όλα τα υπόλοιπα, η άρνηση, η ανθρώπινη φιλοσοφία,είναι η ανθρώπινη αντίδραση, διότι ο άνθρωπος, θέλει να μείνει στα πάθη της σάρκας.

   1. avatar Μην τον ακούτε

    Δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος

   2. avatar ΜΠΟΓΙΑΣ

    Αιώνια ζωή;
    Εκατομμύρια λαχταρούν την αθανασία, ενώ δεν ξέρουν τι να κάνουν με τη ζωή τους ένα βροχερό Κυριακάτικο απόγευμα.

   3. avatar Μην τα λες αυτα

    Θα σε πουν αιρετικο, αυτοι που πιστευουν στην θρησκεια και νομιζουν οτι πιστευουν στον Θεο.

    1. avatar @chΜην τα λες αυτά.

     Και τον Κύριο είπαν,και τους μαθητας, και όλους που δεν ακολουθούσαν τον Ιουδαισμο. Οι θρησκείες και οι Θρησκευομενοι, έχουν τύφλωση. Η Αλήθεια είναι η Καινή Διαθήκη. Αν ακολουθείς κατά γράμμα και κατά πνεύμα, τον θεοπβευστο λόγο του Θεού,δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Αν ο Κύριος είναι μαζί με τα παιδιά Του, ποιος μπορεί να τα πειράξει. Διότι την ψυχή του ανθρώπου δεν μπορεί κανείς άνθρωπος να την ακουμπήσει.

 15. avatar Giorgis

  Τόσα χρόνια προσθέτουμε νέους αριθμούς που υποτίθεται ότι θα αντικαθιστούσαν περισσότερους αλλά μάταια. Παράδειγμα: Είχαμε ΑΜΑ (αριθμό μητρώου ασφαλισμένου), τώρα έχουμε ΚΑΙ ΑΜΚΑ (αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης). Ακόμη ζητάνε τον ΑΜΑ. Και τώρα απλώς θα προστεθεί ακόμη ένας. Κάποιοι θα πάρουν τις μίζες τους για τη διαχείριση όλων αυτών των αριθμών κι όλα καλά. Μόνο που ο ταλαίπωρος ο Έλληνας θα έχει να τα βγάλει πέρα με μια λερναία ύδρα που αποκτά συνεχώς περισσότερα κεφάλια. Όταν θα πηγαίνεις σε μια υπηρεσία και θα τους λες τον \"ενιαίο\" αριθμό, θα σου απαντάνε για τα επόμενα 50 χρόνια ότι δεν έχουν συνδεθεί τα συστήματά τους και θέλουν εκτός από αυτόν να τους αναφέρεις και τον αριθμό ταυτότητας, τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ, τον ΑΜΑ, το IBAN, τον αριθμό του διπλώματος οδήγησης, την πινακίδα του αυτοκινήτου σου, το τηλέφωνό σου, τη διεύθυνσή σου, το τηλέφωνο της δουλειάς σου, τη διεύθυνση της δουλειάς σου, την ηλικία σου, τον αριθμό των παιδιών σου, την ηλικία τους, το νούμερο του παντελονιού σου, το χρώμα από το σώβρακό σου, πόσες σχέσεις είχες από το 2000 μέχρι σήμερα και ένας θεός ξέρει τι άλλο θα σκαρφιστεί το σύστημα για να δικαιολογεί άχρηστες θέσεις και να χρυσώσει και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες στην πλάτη του Έλληνα. Ζήτω.

  1. avatar Έτσι είναι

   Δέν έχει νόημα η δημιουργία ενός νέου αριθμού παρά μόνο αν την ίδια στιγμή καταργηθούν όλοι οι άλλοι και υπάρξει άμεση διασύνδεση όλων των υπηρεσιών ηλεκτρονικά χωρίς καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα στο 1950 όπου βρισκόμαστε τώρα σχετικά με άλλες χώρες.Αν όμως συμβεί αυτό θα είναι μια επανάσταση που θα οδηγήσει τη χώρα 100 χρόνια μπροστά μεμιάς.Προσωπικά είμαι αισιόδοξος αλλά μένει να το δούμε στην πράξη.

  2. avatar @Giorgis

   Το ξέρουμε ότι δεν βολεύει τον σύριζα να μπει τάξη στο δημόσιο.

   1. avatar Με καμιά 50αριά

    \"μοναδικούς\" αριθμούς ακόμη και κανα εκατομμύριο προσλήψεις στο δημόσιο για να τους αρχειοθετούν θα έχουμε τεράστια ανάπτυξη. Αυτό μας έφταιγε και τώρα το βρήκαμε. Ήταν λίγοι οι δεκάδες \"μοναδικοί\" αριθμοί που είχαμε μέχρι τώρα.

   2. avatar Giorgis

    Λυπάμαι που σας κάνω χαλάστρα στον Σύριζα

    1. avatar @Giorgis

     Έχεις τη συμπαθειά τους.

     1. avatar Giorgis

      Δύσκολο να έχω τη συμπάθεια κρατιστών.

     2. avatar @Giorgis

      Φυσικό, είσαι μια από τα ίδια.

     3. avatar Giorgis

      To ποιος είναι τι, φαίνεται από τα σχόλια που έχει κάνει.
      Εγώ έγραψα \"ένας θεός ξέρει τι άλλο θα σκαρφιστεί το σύστημα για να δικαιολογεί άχρηστες θέσεις και να χρυσώσει και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες στην πλάτη του Έλληνα.\"
      Και είναι το απόσταγμα αυτού που συμβαίνει εδώ και δεκαετίες με κυβερνήσεις κρατιστών που φουσκώνουν με τέτοια κόλπα το δημόσιο όλο και περισσότερο.
      Εσύ έγραψες: \"Το ξέρουμε ότι δεν βολεύει τον σύριζα να μπει τάξη στο δημόσιο.\"
      Ωραία δικαιολογία. Έσβησες μονοκονδυλιά τις αμαρτίες όλων των κρατιστών. Βολικό, ε?
      Μόνο ΔΥ υπάλληλος ή κρατικοδίαιτος επιχειρηματίας θα έγραφε κάτι τέτοιο σαν απάντηση σε αυτό το σχόλιο.
      Και ποια τάξη θα μπει? Οι 15.000 αριθμοί που χρησιμοποιούν θα γίνουν 15.001 και θα είναι τάξη?
      Δεν μας εξήγησες γιατί χρειάζεται ο ΑΜΑ αφού υπάρχει ο ΑΜΚΑ. Ούτε αφού υπάρχει κτηματολόγιο γιατί υπάρχει υποθηκοφυλακείο που θα καταργούνταν. Άλλοι κάμποσοι αριθμοί εκεί, βόλεμα ημετέρων και μάσα με χρυσά κουτάλια για πολλούς.
      Μην κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου, δήθεν αντικρατιστή. Έλα τώρα, μεταξύ μας είμαστε.
      Σε καταλαβαίνω, τη θεσούλα σου φοβάσαι μη χάσεις.

     4. avatar @Giorgis

      Κάθε μήνα μόλις εισπράξω τον μισθό,
      πίνω εις υγείαν των κορόιδων.
      Ένα μεγάλο ευχαριστώ.

 16. avatar Ch10:19-1

  Καλημέρα σε όλη την Ελλάδα με τον Αναστημενο Ιησού Χριστό. Μερικοί χλευαζουν, άλλοι ότι έχουν ακούσει λένε. Η Πραγματικότητα είναι Μια.Πατερας Θεός Υιός Ιησούς Χριστός Άγιο Πνεύμα =1.Ο Θεός Αποκαλυπτεται δεν ανακαλυπτεται. Τα πάντα εκπληρωνονται. Όσο για το χάραγμα του αντιχριστου, υπάρχει μια χρονική διαδικασία. Ο Κύριος Έρχεται.

  1. avatar ΜΠΟΓΙΑΣ

   Η Κυρία πότε θα ερθει;

   1. avatar @ch Μπογιας.

    Επειδή έχεις χάσει επεισόδια, και κάνεις συνεχώς την ίδια ερώτηση, μελέτησε την 2α επιστολή του Ιωάννη, και θα καταλάβεις!

  2. avatar Greytemples

   Εσυ δεν πας καλα...

 17. avatar Καλαμπαλίκης

  το σχέδιο μας προχωρά άψογα, θα σας σφραγίσουμε, θα σας εμβολιάσουμε, θα σας ελέγχουμε, θα σας άμα έχουμε κέφι, ότι και να κάνετε τη χάνετε τη μάχη η καμπάλ νικάει

 18. avatar Τέρμα

  Το θεωρώ πολύ παρατραβηγμενο, να υπάρχουν όλα αυτά τα στοιχεία στην ταυτότητα, αλλά και οι ταυτότητες που έχουμε τώρα, δεν λένε τίποτα! Στην Γερμανία, με την ελληνική ταυτότητα, δεν μπορείς να παραλαβεις για παράδειγμα, συστημένο έγγραφο, ούτε στο ταχυδρομείο! Αλλά, οι αλλαγές στην Ελλάδα, μένουν για χρόνια στα λόγια! Έχουμε ακόμη τα. .....τετράδια, βιβλιαρια υγείας! Πριν 15 χρόνια έλεγαν ότι θα αντικατασταθουν με ηλεκτρονικές κάρτες! Όσο για την περιβόητη δημοκρατία και τα προσωπικά δεδομένα, αν πιστεύει κανείς ότι ζούμε σε τέτοιο κόσμο, φοράει ροζ γυαλιά!

 19. avatar Βλέπουμε το τυρί, αλλά όχι τη φάκα

  Πριν βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα πως όλα γίνονται για την ευκολία μας και το καλό μας, διαβάστε για το id2020, γιατί θέλουν αυτοί οι καλοί άνθρωποι να αποκτήσει όλος ο πλανήτης ψηφιακές ταυτότητες και για το ποιοι κρύβονται από πίσω από την επίσημη ιστοσελίδα της «συμμαχίας».
  https://id2020.org/alliance
  Ίδρυμα Ροκφέλερ, Bill Gates και συμμαχία για τον παγκόσμιο εμβολιασμό. Περίεργο;
  Κατά σύμπτωση πάλι, κάποιοι (οι ίδιοι) έχουν ήδη προεξοφλήσει δεύτερο κύμα πανδημίας από Σεπτέμβρη και μας παραμυθιάζουν από τώρα πως θα συμβεί. Μα καλά που το ξέρουν; Μιλάνε με το θεό;
  Εντελώς συμπτωματικά, μας λένε (αφού πρώτα κατέστρεψαν τις οικονομίες παγκοσμίως και οδήγησαν εκατομμύρια ανθρώπους στην ανεργία και την πείνα) πως δεύτερο lock down δεν αντέχουμε. Άρα αν ξανάρθει αυτός ο κακός ιός, που τώρα ως δια μαγείας εξαφανίστηκε, τι θα κάνουμε;

  Αν δεν αντιδράσουμε τώρα στις νέες ψηφιακές ταυτότητες (ανεξάρτητα από κομματικές αποχρώσεις), το επόμενο βήμα είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός με πρόσχημα το «νέο κύμα πανδημίας».

  Ναι φίλε που αναρωτιέσαι. Έχω και εγώ smartphone και έχω (βλακωδώς) αποδεχθεί πως με παρακολουθούν. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πάω και σαν το πρόβατο στη σφαγή. Φτάνει πια το παραμύθι !

  1. avatar Γκρι

   Έχεις δίκιο. Αυτοί που αφήνουν με τις πολιτικές τους και τις αποφάσεις τους 15.000 παιδιά κάθε ημέρα να πεθαίνουν από πείνα, νοιάζονται για το καλό μας και θέλουν να μας διευκολύνουν στις συναλλαγές μας.
   Τι καλοί άνθρωποι !

   1. avatar Τέρμα

    Ενώ εσύ, έχεις ξεσκιστεί να ταΐζεις τα παιδιά του κόσμου! Άσε μας ρε φίλε! Από κριτική, χορτάσαμε!

    1. avatar Γκρι

     Ξέρεις τι κάνω; Πως μιλάς τότε ανόητε;
     Έχεις χορτάσει κριτική, αλλά μάλλον κανείς δεν σε έχει χορτάσει κλωτσιά ακόμα για να καταλάβεις. Μάλλον είσαι της βιωματικής μεθόδου. Πρέπει να πάθεις για να μάθεις. Κάνε λίγο υπομονή. Το σύστημα που υποστηρίζεις, σύντομα θα σε επιβραβεύσει κι εσένα.

     1. avatar @Τέρμα

      Πάντως δεν είσαι και της αρχιεπισκοπής.

 20. avatar Thinking about

  Και τώρα μια χαρά είμαστε κάθε λίγο και λιγάκι αλλάζουμε ταυτότητες. Το κράτος κατεργάρης δεν ξέρει πως να οικονομήσει.Απο την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω τι ενδιαφέρει η ομάδα αίματος μου τον κάθε άσχετο και γιατί θα πρέπει να κρατάω πρότυπα Βρυξελλών και Αμερικής στις ταυτότητες. Δεν αισθάνθηκα ποτέ μου ούτε ευρωπαίος ούτε αμερικανός

  1. avatar PROFITIS KRITI

   PROFITIS TA ZOA POU INE GIA VROSI TA MANTRONOUN GIA TIO LOGOUS ,,,, GIA NA TA ARMEGSOUN .. I GIA NA TA SFAGSOUN

Παρακαλούμε περιμένετε ...