49
loading

Το μεσημέρι της 14ης Ιουλίου 1992 ήταν ένα τυπικό καλοκαιρινό μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Η ζέστη ήταν υπερβολική και οι Αθηναίοι προσπαθούν να βρουν κάποιο δροσερό μέρος για να περάσουν τις δύσκολες ώρες που ο ήλιος έκαιγε.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε μερικές στιγμές αργότερα. Ο τότε υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παλαιοκρασσάς, επιβιβάζεται στη θωρακισμένη Mercedes και φεύγει από το υπουργείο. Στη διασταύρωση της Καραγιώργη Σερβίας με την Βουλής, πίσω από το κτίριο της παλιάς βουλής, το βαρύ όχημα προσπαθεί να πάρει την κλειστή στροφή.

Τη στιγμή εκείνη ένας εξαιρετικά δυνατός θόρυβος «σπάει» με πάταγο τη μεσημεριανή ηρεμία. Αμέσως μετά σκόνη και φωτιές έχουν καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής. Ο υπουργός και όσοι βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο βγαίνουν αποσβολωμένοι από το όχημα και προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Σχεδόν ταυτόχρονα σειρήνες περιπολικών, ασθενοφόρων και πυροσβεστικών «σχίζουν» τον αέρα. Κανείς δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί αλλά όλοι υποθέτουν πως πρόκειται για μια ακόμα τρομοκρατική ενέργεια.

Ξαφνικά, ακούγονται ουρλιαχτά και κλάματα. Στη γωνία, πεσμένος μέσα σε μια λίμνη αίματος, ακίνητος, βρίσκεται ένας νεαρός. Ο Θάνος Αξαρλιάν ο οποίος είχε την τρομερή ατυχία να περνάει εκείνη την ώρα από το σημείο. Είναι βαριά χτυπημένος από θραύσματα ρουκέτας και λίγες στιγμές αργότερα θα αφήσει την τελευταία του πνοή.

Λίγο αργότερα ένας άγνωστος άνδρας θα τηλεφωνήσει στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», θα αναλάβει την ευθύνη για λογαριασμό της 17Ν και θα εκφράσει τη λύπη της οργάνωσης για το θάνατο του νεαρού.

Η συγγνώμη του Δημήτρη Κουφοντίνα

ΑΞΑΡΛΙΑΝ2
Οι πρώτες στιγμές μετά την έκρηξη της ρουκέτας

Τότε κανείς δεν γνώριζε ποιος ήταν αυτός ο άνδρας που τηλεφώνησε. Λίγα χρόνια μετά την εξάρθρωση της «Ε.Ο 17Ν», ωστόσο, αποκαλύφθηκε πως ο άνδρας αυτός ήταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Ο ίδιος το αποκαλύπτει αυτό στο βιβλίο που εξέδωσε.

«Εκείνη την εποχή ετοιμάζαμε μια ενέργεια χαμηλής έντασης εναντίον ενός αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών που ήταν υπεύθυνος για τη τελική διαμόρφωση της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης. Τότε όμως κατατέθηκε στην οργάνωση μια άλλη πρόταση: Γιατί να μην χτυπηθεί ο ίδιος ο αρχιτέκτονας αυτής της πολιτικής, ο υπουργός Οικονομικών Παλαιοκρασσάς; Θα ήταν μια καίρια ενέργεια, θα ήταν η κορύφωση της δεκαετίας πυκνής δράσης της 17Ν. Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα. […] Παρά το γεγονός πως η πρόταση έγινε δεκτή, το σχέδιο της ενέργειας η εκτόξευση μιας ρουκέτας έξω από το υπουργείο Οικονομικών συνάντησε πολλές επιφυλάξεις. Αντιπροτάθηκε άλλο σημείο, άλλος τόπος, άλλος τρόπος. Η πρόταση επέμεινε: Μέσα στους καύσωνες του Ιουνίου στην οδό Βουλής, όπου θα γινόταν η ενέργεια, μετά τις 3:30 το απόγευμα ήταν ερημιά» γράφει ο Δημήτρης Κουφοντίνας στο βιβλίο του και στη συνέχεια εξηγεί πως για περίπου ένα μήνα τα μέλη «της κεντρικής ομάδας» έκαναν διαδοχικούς ελέγχους στο σημείο για να σιγουρευτούν πως δεν θα υπάρχει κάποιο αθώο θύμα.

ΑΞΑΡΛΙΑΝ9
Το τρίποδο, ο πυροσωλήνας και το παράθυρο απ' όπου έγινε η εκτόξευση της ρουκέτας

Αναφέρει επίσης το γιατί ματαίωσαν την επίθεση πολλές φορές, κάτι που τέντωσε τα νεύρα όλων, και φτάνει την ημέρα της επίθεσης τονίζοντας πως: «Ο Παλαιοκρασσάς αποφάσισε να οδηγήσει ο ίδιος το βαρύ, δύσκολο στην οδήγηση αυτοκίνητο. Έτσι, ο άπειρος οδηγός, δεν πήρε ομαλά τη στροφή από Καραγεώργη Σερβίας προς Βουλής, επιπλέον, φοβισμένος από τον όγκο του Μερσεντές, φρέναρε την τελευταία στιγμή. Η ρουκέτα έξυσε το μερσεντές και εξερράγη σύρριζα δίπλα της. Ο Παλαιοκρασσάς απλά τραυματίστηκε, όμως το ωστικό κύμα χτύπησε έναν περαστικό που είχε διεισδύσει στο χρονικό κενό, στο τυφλό σημείο της παρατήρησης. Ένας αθώος άνθρωπος, ένας από τους δικούς μας, για αυτούς που αγωνιζόμασταν να έχουν ένα καλύτερο αύριο, έμεινε δίχως αύριο. Ο πόνος μας μεγάλος, ο δικός μου αβάσταχτος. Τηλεφώνησα αμέσως, εξέφρασα τη λύπη της 17Ν. Μπορεί να είχε ευθύνη η αστυνομία, να μπλόκαρε επί μισή ώρα σχεδόν το ασθενοφόρο. Όμως, την κύρια ευθύνη την είχαμε εμείς. Χρόνια αργότερα στο δικαστήριο ζήτησα συγγνώμη. […] Ήταν ένα τραγικό λάθος. Το μοναδικό λάθος της 17Ν».

Ένα ραντεβού γεμάτο ένταση στο ζαχαροπλαστείο «Χαρά»

ΑΞΑΡΛΙΑΝ6

Την περίοδο των συλλήψεων των μελών της 17Ν και των πρώτων καταθέσεων στην αντιτρομοκρατική, είδε το φως της δημοσιότητας μια συγκλονιστική λεπτομέρεια εκείνης της επίθεσης.

Μετά το χτύπημα, όπως συνήθιζαν, τα μέλη της οργάνωσης συναντήθηκαν στο ζαχαροπλαστείο «Χαρά» στα Άνω Πατήσια, εκεί για πρώτη φορά στα χρονιά της οργάνωσης καταπατήθηκαν όλοι οι κανόνες συνωμοτικότητας με κάποιους από αυτούς να κλαίνε (όπως για παράδειγμα ο Τέλιος) και να φωνάζουν μπροστά στους υπόλοιπους θαμώνες πως δεν έπρεπε να γίνει το χτύπημα και πως η εμμονή στο συγκεκριμένος μέρος και με το συγκεκριμένο τρόπο έφεραν τα τραγικά αποτελέσματα.

Εκείνη ήταν και η στιγμή που κάποιοι σκέφτηκαν πως ίσως είχε έρθει η ώρα να αυτοδιαλυθεί η οργάνωση. Το γεγονός, όμως, πως ήδη κάποιοι από τους πελάτες είχαν αρχίσει να κοιτάζουν επίμονα προς το τραπέζι που κάθονταν τα μέλη της 17Ν, ήταν καταλυτικό, ώστε, να σταματήσει εκεί η κουβέντα και να αποχωρήσουν όλοι.

ΑΞΑΡΛΙΑΝ5
Το σημείο που έπεσε νεκρός ο Θάνος Αξαρλιάν

Φαίνεται, ωστόσο, πως εκείνη η θυελλώδεις συνάντηση στη «Χαρά» άφησε τα σημάδια της στο εσωτερικό της οργάνωσης. Όπως και το ίδιο το χτύπημα με τα τραγικά αποτελέσματα. Τα σημάδια αυτά ήταν τόσο βαθιά που θα έβγαιναν στην επιφάνεια πολλά χρόνια αργότερα.

Η γεμάτη υπονοούμενα επιστολή Τζωρτζάτου και η «καλοκαιρινή άδεια»

ΑΞΑΡΛΙΑΝ3

Το 2014 ο Βασίλης Τζωρτζάτος με επιστολή του στην Ελευθεροτυπία αφήνει σαφή υπονοούμενα κατά του Κουφοντίνα και «ξαναφουντώνει» την κόντρα για τη δολοφονία Αξαρλιάν.

Στην επιστολή του ο Β. Τζωρτζάτος σημείωσε ότι η επίθεση κατά του τότε υπουργού Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος είχε αποφασισθεί με δύο βασικές προϋποθέσεις. Όπως σημειώνει ο «Σταμάτης» της 17Ν τα δύο αυτά προαπαιτούμενα ήταν: «Πρώτον, ότι δεν θα υπήρχε κανείς τρίτος μέσα στο αμάξι του υπουργού και, δεύτερον, ότι δεν θα υπήρχαν πεζοί στα πεζοδρόμια της Νίκης προς Καραγιώργη Σερβίας. Την ημέρα που έγινε η ενέργεια παραβιάστηκαν και οι δύο προϋποθέσεις.

Η οργάνωση ισχυρίστηκε τότε ότι οι δύο σύντροφοι που παρατηρούσαν απ' το πατάρι της οδού Νίκης την παρκαρισμένη Μερσεντές μπροστά στο υπουργείο, για να ξεκινήσουν την ενέργεια, δεν είδαν τα δύο κορίτσια που μπήκαν στη Μερσεντές και νόμιζαν ότι μπήκαν στο Audi της Ασφάλειας. Αυτό όμως δεν είναι ακριβές. Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, η δεύτερη ομάδα των τσιλιαδόρων που βρίσκονταν στον χώρο βεβαίωσε ότι τα κορίτσια δεν μπήκαν αστραπιαία στη Μερσεντές [...]. Δεύτερο, όταν οι σύντροφοι κατέβηκαν και βγήκαν στο πεζοδρόμιο της Νίκης απ' όπου θα πυροδοτούσαν τη ρουκέτα, υπήρχε κόσμος στο απέναντι πεζοδρόμιο, άρα έπρεπε και πάλι να ακυρωθεί. Κι όμως πάτησε το τηλεχειριστήριο. Ο τρίτος σύντροφος που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο από πριν του είπε: «"Γιατί το πάτησες αφού είχε κόσμο που είναι μέσα στα αίματα". Απάντησε: "Υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες". Τρίτο, λίγο πριν κατέβει ο τέταρτος σύντροφος απ' το πατάρι, είδε τους δύο που θα αποφασίζανε, να συνεννοούνται με τα μάτια στο στυλ: "Να το πατήσουμε σήμερα, για να τελειώνουμε". Τέταρτο, αυτός που πάτησε το τηλεχειριστήριο είπε στους υπόλοιπους ότι τον πίεζε η οικογένειά του για να φύγουν για διακοπές»!

ΑΞΑΡΛΙΑΝ7

Τέλος, στην κατάθεσή του λίγο μετά τη σύλληψή του ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε αναφέρει: «Την ημέρα της ενέργειας εγώ με τον "Σταμάτη" (σσ: Βασίλης Τζωρτζάτος) ήμασταν αρχικά πάνω στο κατάστημα μαζί με τους άλλους δύο και κάναμε τις τελευταίες εργασίες εγκατάστασης και ακολούθως μόλις βγήκε ο Παλαιοκρασσάς από το υπουργείο, κατεβήκαμε τρέχοντας και πήγαμε σε προκαθορισμένα σημεία που είχαμε αφήσει τα μηχανάκια. Ο Σάββας (σ.σ. Ξηρός) και ο "Λουκάς" (σ.σ. Κουφοντίνας) κατεβαίνουν και αυτοί, περνούν απέναντι στο πεζοδρόμιο και ο ένας πυροδοτεί τις ρουκέτες και ο άλλος τον καλύπτει, χωρίς να γνωρίζω ποιος πάτησε το μπουτόν».

Η χρονική σύμπτωσή με το «επίσημο» τέλος της 17Ν

ΑΞΑΡΛΙΑΝ8

Πολλοί λένε πως μετά από την επίθεση κατά του Παλαιοκρασσά (φωτογραφία πάνω) και το χαμό του Αξαρλιάν (φωτογραφία κάτω) η 17Ν δεν ήταν ποτέ ξανά η ίδια οργάνωση και τα μέλη της είχαν πλέον χωριστεί σε μικρότερες υποομάδες. Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν φαίνεται να απέχει από την πραγματικότητα αν αναλογιστεί κανείς όλα τα παραπάνω.

ΑΞΑΡΛΙΑΝ4

Η δολοφονία του Αξαρλιάν σημάδεψε τόσο την ελληνική κοινωνία όσο και την ίδια τη 17Ν και ως τέτοιο γεγονός, δεν θα μπορούσε παρά να έχει και τις χρονικές συμπτώσεις της που μεγαλώνουν τον «μύθο» που έχει φτιαχτεί γύρω της.

ΑΞΑΡΛΙΑΝ10

Έτσι, στις 18 Ιουλίου του 2002, τέσσερις ημέρες μετά τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία Αξαρλιάν, ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Φώτης Νασιάκος ανακοινώνει και επισήμως ότι οι Αρχές προχώρησαν, ουσιαστικά, στην εξάρθρωση του εκτελεστικού πυρήνα της 17Ν, γράφοντας έτσι τους τίτλους τέλους της οργάνωσης «φάντασμα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

49
σχόλια
 1. avatar jim

  ερασιτεχνες κυβερνωντες ερασιτεχνες τρομοκρατες δειλοι δολιοι ανθρωποι χωρις μυαλο και γνωση που δεν ξερουν τπτ αλλο απο το να κανουν κακο στους ατυχους πολιτες αυτης της χωρας και υπαρχουν καποιοι που τους εχουν και ηρωες και τους μεν και τους δε..................

 2. avatar ksawery

  Ο φόβος είναι ένα βασικό συναίσθημα του ανθρώπου που προκαλείται από τη συνειδητοποίηση ενός πραγματικού ή πλασματικού κινδύνου ή απειλής. Είναι ένας μηχανισμός προστατευτικού χαρακτήρα, μια φυσιολογική αμυντική αντίδραση του οργανισμού χωρίς να απαιτείται συνειδητή σκέψη,Δεν χρειάζεται να είναι κάποιους ιδιαίτερα ευφυής, για να καταλάβει ότι η ίδια η εξουσία βάζει δικούς της ανθρώπους να \"αντιπροσωπεύσουν\" την κοινωνική αντίδραση, για να τους βάλει να κάνουν \"λάθη\". \"Λάθη\", τα οποία στη συνέχεια η ίδια θα εκμεταλλευτεί, για να εξασφαλίσει το οποιοδήποτε άλλοθιτης χρειάζεται. Άλλοθι σε όλα τα επίπεδα,Η τρομοκρατία, όπως την αντιλαμβάνεται κάποιος, που διαβάζει τους όρους από τα λεξικά και νομίζει ότι αποτελεί μια βίαιη έκφραση της κοινωνικής αντίδρασης, δεν υπάρχει. Η τρομοκρατία ήταν και εξακολουθεί να είναι το πολυτιμότερο εργαλείο της εξουσίας. Πάντα κάνει τα λάθη που ευνοούν τους αντιπάλους της και όχι αυτούς που θεωρητικά αντιπροσωπεύει. Κατά \"σύμπτωση\" κάνει πάντα αυτό που δεν πρέπει, τη στιγμή που δεν πρέπει. Εξαιρετικά ζημιάρα και αφελής οργάνωση, όπως ήταν κάποτε και η δική μας 17 Νοέμβρη.

  1. avatar Μπερμπάντης

   Τα είπες όλα ksawery

   1. avatar j.kyp

    Ευτυχώς. Δε θα αντεχαμε αλλά...

 3. avatar Τέρατα

  Κατά την δίκη της 17Ν έγινε γνωστό από μαρτυρία μέλους της 17Ν ότι ο Αξαρλιάν δολοφονήθηκε γιατί δεν ήθελαν να αναβάλουν το χτύπημα επειδή είχαν κανονίσει να πάνε διακοπές. Για τέτοια δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση μιλάμε.

 4. avatar αχ λουλιτσα

  αμα εισαι του φαινεσθαι..
  αμα εισαι του δελτιου των 8
  αμα θες να γινεσαι θεμα και μυστηριο..
  αμα δε σε ενδιαφερει η ουσια αλλα το αρωμα..
  αμα δε θελεις να εκδικηθεις αλλα να προβληθεις....
  αμα την εκδικηση την βλεπεις σα πεσιμο σε γκομενα... τωρα σε θελω τωρα κατσε
  αμα το υποβαθρο ειναι χαβαλετζιδικο..........στρακαστρουκατζιδικο
  ....μαλιστα......
  αμα παλι θες την ουσια ,θες το σκυλι να ζει με το φοβο και οχι μονο για το δικο του σαρκιο ,μεχρι την μερα που θακουστει το φτυαρι κάνεις υπομονη και τροφοδοτεις καθημερνα τη φωτια της εκδικησης...θυμασαι θυμασαι θυμασαι ποιος ηταν και τι εκανε.
  ασε να περασουν 10 20χρονια , ψυχραιμα ξανασκεψου το αξιζει ;; του αξιζει;;αν μετα 10 χρονια δε νιωθεις τον ιδιο ζηλο τοτε ποτε δε θαπρεπε να τον ξαποστειλεις
  αν νιωθεις..........

  1. avatar ksawery

   υπηρχαν ποτε τρομοκρατες ;για μενα οχι !!!!!!! ηταν οι ιδιοι ;ηταν τοσο χαιβανια ;;;
   η τρομοκρατες ειναι αυτοι που κυβερνουν ;;;;

   1. avatar αχ λουλιτσα

    δωσε μου ενα ορισμο του τι ειναι τρομοκρατης
    ποιος δινει τον ορισμο;;
    εχει ενιαια εφαρμογη;;
    ποιον τρομοκρατει;;
    αυτα τα σουργελα των αεροδρομιων η των ντισκοτεκ η των συναυλιων μιας πιτσιρικας του φρικιμπουκ τι επιδιώκουν ;;να σκοτωσουν ποσοτητα ποιοτητα η να προβαλλουν κατι ;;
    τι;
    ενας μπουταλακος με μυαλο μετριας εφυιας ποσους μπορει να ξεπαστρεψει σενα δυτικο κρατος σενα βραδυ με μετρια εφοδια;; ποσες πολυκατοικιες να κατεδαφισει ;; ποσους συρμους να εκτροχιασει κλπ κλπ;;

    1. avatar ksawery

     τώρα απαντάς με ερώτηση ? ψευτοεπαναστάτες είναι για μένα επαναστασή με σπρ\'ευ και χαρτοπόλεμο δέν γίνεται, εγώ είμαι κατά της βίας απ\' όπου προέρχεται ,δεν λέω για τη 17 Ν αυτοί ήταν για κλοτσιές γενικά μιλάω
     τρομοκράτες είναι αυτοί που κυβερνούν τα προβατάκια κατ\'εμέ

     1. avatar αχ λουλιτσα

      δεν απαντησα με ερωτηση
      εχεις λαθος
      η γενεσιουργος αιτια της βαβελ που βιωνουμε ειναι οτι επινοούνται και ξεστομιζονται απο διαφορους διαφορες λεξεις που απο διαφορους ερμηνευονται διαφορα......
      χαος ..... κατι σαν λεξη θεος αγαπη φιλανθρωπια δημοκρατια κλπ κλπ
      ετσι πριν ανοιξω κουβεντα θελω να ξερω αν βρισκομαι σε γειτονικα μηκη κυμματος με το συνομιλητη μου
      διαφορετικα προκειται για παραλληλους μονολογους
      πιστευω οτι και το τρομοκρατια ειναι μια καμμενη λεξη ποικιλων χρησεων σα τη λεξη δημοκρατια για π.χ
      οσο για την αφοι ξηροι επε μια παρωδια ενοπλου λαικου αγωνα ... μη με ρωτησεις εναντι ποιου...χαβαλετζηδες εντεταλμενοι,τιποτα αλλο.

     2. avatar ksawery

      τον ορφέα το ξέρεις αυτός με πήρε δεν αντέχω και πολύ πλέον τη νύχτα
      ναι τα ίδια λέμε πάνω κάτω έχουν χάθει οι ένοιες το νόημα τής κάθε
      λέξεις η ουσία .τρομοκρατία στην ελλάδα δεν είχαμε ποτέ
      μόνο από τη χούντα και από το 2010 + το δντ τώρα και σε 2 χρόνια απο το κούλη
      καλή\' μερα σας κύριε

     3. avatar j.kyp

      Τον Μορφεα θα εννοεις...Ο Ορφεας ειναι για αλλη κουβεντα

     4. avatar ksawery

      καλησπέρα θές κουβεντα ? σού άρεσαν τα σχόλια ? τότε γιατί με δουλέυεις! Ναι το πήγα σε μυθικούς ήρωες έσβησα το ( μ )το μικρό για να βάλω το μεγάλο, καί δε το έβαλα ποτέ
      σε ευχαριστώ πάντος.

     5. avatar j.kyp

      Δε με καινε ιδιαιτερα αυτα αλλα υπαρχει ενα τρολ με nick απο αποτυχημενο εκδοτικο (ΚΑΚΤΟΣ) αρχαιας γραμματειας που δε συγχωρει. Οχι οτι ξερει τιποτα, αν ηξερε δε θα ασχολουνταν με τις χειροτερες μεταφρασεις που υπαρχουν κ δε συστηνει κανενα πανεπιστημιο... Σιγουρα δεν εχει διαβασει καμια μεταφραση του κακτου, απλα επειδη εχει δει οτι εκδιδει κυριως αρχαιους πιστευει οτι η σταση αυτη ειναι cool κ συνεπης με τις ελληναραδικες αντιληψεις του, εχοντας καμια σχεση με το ελληνικο πνευμα. Στηριζει πιο πολυ αυτο το νεοορθοδοξο, κατι σαν τουρκικο, ενα παραξενο πραγμα...

     6. avatar j.kyp

      Παντως. Η ποιηση θελει ορθογραφια, οχι αλλα λογια ν αγαπιομαστε...

  2. avatar j.kyp

   Φαρμάκι πίνω για πιοτό πω πω πω πω πω... Ποιητής Φανφαρας

   1. avatar αχ λουλιτσα

    μολις βγει η χιονατη απ το ριζορτ \"\"eva geli and aismos\"\" και επιστρεψει στα καθηκοντά της στο σπιτακι των νανων και νανοπουλων της οδου ακαδημιας θα σε προτεινω για βραβευση και σενα και συσωμη τη κυπ.....δε νομιζω να αρνηθει, ειδικα για τετοιο φυραμα...
    Ποιιητης Λακης Τσουχτροκαψουρης.

   2. avatar ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΡΕ j.kyp ……………………..ksawery

    Οι άνθρωποι αγαπούν πολύ τους αριθμούς, όλα τα μετράνε. Το ύψος και τα κιλά μου, πότε γεννήθηκα, πόσο τους αγαπώ. Όλα τα ζυγίζουν για να τα φέρουν στα μέτρα τους.
    Έχω ζήσει πολύ, αλλά αυτό δεν το ξέρουν, γιατί η ηλικία μου δεν έχει καμιά σχέση. Είναι απλά, ένας αριθμός. Αγάπησα, πόνεσα, αποχαιρέτησα και κράτησα ανθρώπους με τα χέρια μου. Έκλαψα γοερά για να μάθω να γελάω, φοβήθηκα απύθμενα για να γίνω θαρραλέα, μίλησα πολύ για να μάθω να σιωπώ. Ίσως πια να κουράστηκα, να θέλω να ζήσω χωρίς αριθμούς.
    Δεν είμαι το πορτοφόλι μου, δεν είμαι ούτε το νούμερο των παπουτσιών μου. Δεν είμαι τα ρούχα που φορώ, ούτε και το περιεχόμενο της τσέπης μου. Αν κάποιος, έστω και ένας, κοιτούσε την ψυχή μου, θα έβλεπε τα αμέτρητα, τα σημαντικά, όλα όσα δεν μπορείς ποτέ να δεις με γυμνό μάτι. Εκείνα που βλέπεις μόνο με την καρδιά σου.
    Θα έβλεπε αγάπη, μπαλόνια, καλοσύνη, ανθρωπιά, σοκολάτες, φιλότιμο, ευγένεια. Μα οι άνθρωποι, αγαπούν πολύ τους αριθμούς και εγώ βαρέθηκα να είμαι το 1. Το ένα, είναι ο πιο μοναχικός αριθμός, για αυτό σου λέω, μην είσαι νούμερο...

     1. avatar FEF

      ωραιος μπαφος ε?

 5. avatar Spyros As

  Κάποιοι όμοιοι τους κάψανε τέσσερις ανθρώπους στην MARFIN \"αγωνιζόμενοι\" κατά τα άλλα...
  [...]

  1. avatar χμμμ

   Αυτοί βγήκαν από ασφαλίτικο αυτοκίνητο

 6. avatar ksawery

  στο
  βροντο ρε ...,,,
  ψευτοΑριστεροι

 7. avatar Athens 2004

  Έχετε χάρη που πήραμε τους Ολυμπιακούς του 2004. Ακόμη θα είχαμε, όχι μόνο 17 Νοέμβρη, αλλά και καμιά δεκαριά άλλες αριστερές οργανώσεις, που θα προσφέρανε στο πόπολο αυτά που χρειάζεται ώστε να παραμένει υπάκουο.

 8. avatar κουκου

  Στη 17Ν η δολοφονια ενος αθωου παραλιγο να επιφερει τη διαλυση αφου στοχος ηταν μονο πολιτικοι.Στη ΧΑ η δολοφονια ενος αθωου επιφερει προαγωγη και μπονους 100 ευρω

  1. avatar Ζhkos

   Στον Τσύριζα επιφέρει κουστουμάκι,οδηγό,συνοδεία,πρόσκληση στα κανάλια προκειμένου να διηγηθείς το \'\'αφήγημα\'\'της αχριστεράς για μια δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία(δηλαδή τρίχες)!!!!!!!!!

  2. avatar JSκκ

   Σωστος ο κουκου +1

  3. avatar ΚΟΥΚΟΥ ΡΟΥΚΟΥ

   Την ειπες παλι τη[...]

 9. avatar Θανος 72

  Ειναι τυχαίο οτι πριν αρχισει η κατοχη εξαρθρώθηκε η αντισταση. Ηθελα να δω ποιος θα ειχε το θάρρος να κανει οτι εκανε τα τελευταια 15 χρονια αν ηταν εξω οι αγωνιστές της 17Ν.

  1. avatar Φιφης

   Γιατί δεν ρωτάς τον Μπαλαούρα.

  2. avatar ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΟΥ

   Έχετε το θράσος [...]να αποκαλείτε αγωνιστές τους δολοφόνους; Τους πιο άχρηστους και δειλούς; Ούτε καν πλησιάζουν το όρο του τρομοκράτη οι κοτούλες της 17Ν !!!

 10. avatar KostasPiraeus

  Σιχαμένοι μισάνθρωποι, εκτελούσαν χωρίς οίκτο όποιον έβαζαν στο μάτι και θεωρούσαν τον εαυτό τους \"επαναστάτη\".Το χειρότερο είναι όμως ότι οι περισσότεροι \"ευαίσθητοι\" νεοέλληνες επικροτούσαν τις εκτελέσεις τον δικαστών \"Dredds\" έως ότου σκοτώθηκε ο άτυχος Θάνος.Κάπου εκεί τελειώνει η στήριξη των ανεγκέφαλων και αρχίζει η κατηφόρα και η μουρμούρα της οικογενειακής οργάνωσης.Άραγε, τα περίπου 4 δις που \"απαλλοτρίωσαν\" από τις τράπεζες για τον επαναστατικό τους αγώνα που ακριβώς φαγώθηκαν, όπως ορθά αναρωτήθηκε μία σύζυγος εξ αυτών;;;

 11. avatar Στεργιος1

  Ο δολοφόνος είναι δολοφόνος. Τι κι αν στο αυτοκίνητο υπήρχε και άλλος κόσμος, τι και αν υπήρχαν περαστικοί, τι και αν τα συντρόφου του του λέγαν να εγκαταλείψει, αυτός πάτησε τη σκανδάλη. [...] Ο Κουφοντίνας ούτε επαναστάτης είναι ούτε όργανο της CIA, είναι ένας ψυχοπαθης δολοφόνος.

 12. avatar Age

  Ο Αξαρλιαν ήταν το αθώο θύμα ενώ τα υπόλοιπα ήταν ένοχα θύματα που τους καταδίκασε κάποιο δικαστήριο;

  1. avatar Ευπατριδης

   Φυσικά,το δικαστήριο των Εξαρχειων......

 13. avatar pan

  Αν είχε σκοτωθεί κανένας φασιστοkillahp τότε θα γινόταν πορεία απο τους φασίστοαριστερους και μνημειο για πάρτη του και ο Τσιπρας θα το είχε σημαία...Τώρα όσους δολοφονεί η αριστερά περνάνε στα ψηλά...
  Αλλά γιατί λέω \"θα\" ακριβώς έτσι γίνεται....

  1. avatar Εύγε Pan

   Πολύ σωστά. Αυτός ακριβώς είναι ο φασισμός της δήθεν δημοκρατικής αριστεράς.

   1. avatar Ό,τι να’ναι…

    Άλλο αριστερά. άλλο ακροαριστερά. Το ίδιο είναι η ΝΔ με την ΧΑ;

    1. avatar ΓΙΩΡΓΗΣ ΚΡΗΤΗ

     μαλλον εχεις μπερδεψει τα μπουτια σου.δλδ ο Λαμπρου κι ολοι οι αλλοι του συριζα, που πηγαν στη δικη και υποστηριξαν με θερμη τη 17 νοεμβρη, λεγοντας οτι οι δολοφονιες αυτες ειναι \'\'πολιτικες ενεργειες\'\' τι ειναι? αριστεροι η ακροαριστεροι? εχεις δει κανενα ΝΔ να παει σε δικη υπερασπιζομενος τη χρ αυγη?

     1. avatar j.kyp

      Οι δολοφονίες ήταν πολιτικές. Λες να είχαν κάτι προσωπικο; [..]

 14. avatar Social Distortion

  Το εκτελεστικό στην φυλακή και το \"ιδεολογικό/υποστηρικτικό\" στην διακυβέρνηση να υπογράφει και να ξεπουλάει τα πάντα για την καρέκλα.
  Πόσο λαλάκας νιώθεις ρε Κουφοντίνα? Και πόσο τα υπόλοιπα αριστερόπουλα?

 15. avatar Σε κανονική

  Χώρα οι τρομοκράτες θα είχαν εκτελεστεί οχι ομως στην γραικυλικα των αριστερών. Ολα όσα ειναι ήδη εδω και ολα όσα ερχονται σας αξίζουν κομμουνια

  1. avatar να τα λέμε όλα όμως

   Το ίδιο ισχύει και για τους φασίστες εθνοπροδότες που ποτέ δεν τιμωρήσαμε μετά το Β\'ΠΠ όπως κάνανε όλα τα υπόλοιπα κράτη.

   1. avatar j.kyp

    Όχι τους χρειαζονταν στη μάχη κατά του κομμουνισμου και τους προστατευαν στο χαιδαρι οπλισμενους ενώ υπήρξαν (αποδεδειγμενα) συνεργάτες των Γερμανών.

 16. avatar Νίκος χασαπης

  Γραικυλοι τον εχετε τον κομμουνιστη και γράφει και βιβλία. Οτι και να σας κάνει ο τουρκοχοιρος ερντογκαν σας αξίζει. Θεία δίκη.

  1. avatar Douskas John

   Αχαχα .Να μας κανει ο ερτογαν .Οι τουρκοι τρωνε ταπες απο τους χωρις εξοπλισμο κουρδους και παρακαλανε για εναν πολεμο ελλαδας τουρκιας που θα ειναι και το τελος της .Αλλα εμας δεν μας συμφαιρει ενας πολεμος .Βαση των πιθατητων και με 20 εκατ. Κουρδους θα κερδιζαμε .αλλα ο πιλεμος ειναι πιλεμος .Οσο για το θεμα μακαρι να υπηρχε και
   Σημερα μια 17ν αλλα το ατυχημα! Τους προδωσε .

   1. avatar pan

    Τέτοιο ατύχημα φασιστακο να σου τύχει από καμμία ρουκέτα χρυσαυγητη να δω τι θα πεις...

    1. avatar j.kyp

     Δεν εχουν ρουκετες σφαζουν 30 σε εναν γιατι συνηθως τις τρωνε οταν πανε στα ισα

     1. avatar pan

      Γιατι οι άναρχες τι κάνουν ?? Πάνε στα ίσια??Από μακριά σαν κότες με μολότοφ...Σκουζουνε τα αναρχακια όταν τις φάνε λίγο και μαζεύονται αλληλεγγύοι και Συριζαιοι να τους υποστηριξουνε....

Παρακαλούμε περιμένετε ...