Ο «περίεργος» Βαρώνος, ο Σόρος και οι «σκοτεινοί» φίλοι του Βαρουφάκη

Η «dream team» του τέως υπουργού Οικονομικών


WEEKEND
0:14
01/08/2015
Ο «περίεργος» Βαρώνος, ο Σόρος και οι «σκοτεινοί» φίλοι του Βαρουφάκη
33
loading

Τρία πρόσωπα από την κρυφή ομάδα που εργαζόταν «υπόγεια» και επικοινωνούσε με κρυπτογραφημένα e-mail για το περιβόητο Plan Β είναι γνωστά μέχρι στιγμής και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το προφίλ τους.

Εκτός από τον Γιάννη Βαρουφάκη, που επόπτευε την ομάδα, σε αυτήν φέρονται να συμμετείχαν -κατά τα λεγόμενα του τέως υπουργού- ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Μιχάλης Χατζηθεοδώρου και ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το μέχρι σήμερα άγνωστο πρόσωπο, ο φίλος και πάλι του κ. Βαρουφάκη, βαρώνος Νόρμαν Λάμοντ, ο οποίος και συνομιλούσε με τον τέως υπουργό όταν αποκαλύφθηκε το κρυφό σχέδιο.

Η «dream team» του Γιάννη Βαρουφάκη που σχεδίαζε το μυστικό «Plan B» έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά και έχει δεχθεί βροχή μηνύσεων, όχι τόσο για το αν θα έπρεπε να υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο, αλλά για το χάκινγκ στα ΑΦΜ και τις εκτιμήσεις -κυρίως της αντιπολίτευσης- ότι ο τέως υπουργός έσπρωχνε την κατάσταση προς την εφαρμογή αυτού του σχεδίου. Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης έχει χτίσει καριέρα πάνω σε τέτοια εναλλακτικά, διπλά ή παράλληλα νομίσματα και προφανώς ήθελε τη δικαίωση της εφαρμογής τους...

Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι οι φίλοι του Γιάννη Βαρουφάκη που μπλέχτηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο περιβόητο Plan Β

Ο «χάκερ» γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Μιχάλης Χατζηθεοδώρου

Ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Μιχάλης Χατζηθεοδώρου, κατονομάστηκε ή καλύτερα «φωτογραφήθηκε» από τον Γιάννη Βαρουφάκη ως ο χάκερ, ως ο άνθρωπος που θα έπαιρνε τα ΑΦΜ και θα δημιουργούσε ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα με εισβολή στα συστήματα του Taxis όπου υπάρχουν όλα τα στοιχεία των φορολογουμένων.

Ο ίδιος ο κ. Χατζηθεοδώρου που είναι έμπιστος φίλος του τέως υπουργού Οικονομικών και ταυτόχρονα προστατευόμενός του, υποστήριξε ότι δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση στο σύστημα Taxis. Ωστόσο από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων διατάχθηκε ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει γίνει και από ποιους, αλλά και αν υπήρξε τελικά εισβολή.

Όταν ο παιδικός φίλος του τέως υπουργού Οικονομικών, ο οποίος θα αναλάμβανε το στήσιμο του παράλληλου τραπεζικού συστήματος, ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, στις 4 Μαρτίου 2015, είχε προαναγγείλει ότι θα αναβαθμίσει το ρόλο της πληροφορικής.

«Η αξιοποίησή της δεν είναι στο βαθμό που θα έπρεπε… στόχος να την κάνουμε εργαλείο για τη κυβέρνηση» είχε δηλώσει τότε ο κ. Χατζηθεοδώρου.

varoufakΟ πληροφορικάριος Μιχάλης Χατζηθεοδώρου είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Columbia και καθηγητής πληροφορικής σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Μάλιστα, όπως έλεγε ο ίδιος ο Βαρουφάκης: «Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ελέγχεται από την τρόικα - φανταστείτε η εφορία του Ηνωμένου Βασιλείου να ελέγχεται από τις Βρυξέλλες. Όμως, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ελέγχεται από εμένα. Διόρισα έναν καλό παιδικό μου φίλο, που είχε γίνει καθηγητής πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Μια εβδομάδα, αφού πήγαμε στο υπουργείο, με κάλεσε και μου είπε πως αυτός ελέγχει τα μηχανήματα, αλλά το λογισμικό ελέγχεται από την τρόικα. Μου είπε πως αν ρωτούσε την γγ Δημοσίων Εσόδων θα καταλάβαιναν αμέσως ότι σχεδιάζαμε να φτιάξουμε ένα σύστημα παράλληλων πληρωμών».

Ο ίδιος, ο Γιάννης Βαρουφάκης, μάλιστα όταν παρουσίασε τον κ. Χατζηθεοδώρου με αφορμή την ανάληψη της νέας θέσης του είχε αναφέρει: «Ο Μιχάλης Χατζηθεοδώρου είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών, επίσης στο Μαθηματικό Τμήμα. Το Διδακτορικό του είναι από το Πανεπιστήμιο Columbia των Ηνωμένων Πολιτειών σε Πληροφοριακά Συστήματα, σε Υπολογιστικά Συστήματα.

Γι' αυτό είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και ευγνώμων προς τον ίδιο, που δέχτηκε να αναλάβει τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, με στόχο την πραγματική ανάδειξη αυτής της Γραμματείας και των δυνατοτήτων της στο κατ' εξοχήν αντικείμενό της.

Τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών αποτελούν τη "ραχοκοκαλιά" πάνω στην οποία θα χτιστεί, χτίζεται και θα χτιστεί ακόμη περισσότερο η δυνατότητα του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και γενικότερα του ελληνικού κράτους, να στηρίξει το φορολογικό του σύστημα, το σύστημα πληρωμών σε νέες τεχνολογικές δομές, οι οποίες θα αναπτύσσονται ενδογενώς μέσα από το Υπουργείο σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά χωρίς εξάρτηση από συγκεκριμένες εταιρείες και χωρίς να συνεχίζεται μια κατάσταση που παρατηρείται συχνά στο ελληνικό δημόσιο.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες των τεχνολογικών υπηρεσιών να βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα. Ο Μιχάλης αν θέλετε αποτελεί ένα δείγμα γραφής των επιλογών μας να μην επιλέγουμε ανθρώπους του κομματικού σωλήνα, ανθρώπους οι οποίοι περνούν αυτές τις "περιστρεφόμενες πόρτες" που συνήθως χαρακτηρίζουν τους τρόπους των διορισμών. Είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει εργαστεί ποτέ στο δημόσιο. Είναι ένας τεχνοκράτης και αναλαμβάνει τα πληροφοριακά συστήματα ως "πληροφορικάριος"».

Ο κ. Χατζηθεοδώρου είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Διδακτορικού τίτλου (Computer Science) από το Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ. Έχει διδάξει Πληροφορική σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ελλάδας, έχει πλούσιο ερευνητικό έργο και δημοσιεύσεις σε έγκριτα συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά του ερευνητικού τομέα. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα πάνω από 25 έτη στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, με αρμοδιότητες στην Μελέτη, Σχεδίαση, Διαχείριση και Υλοποίηση Μεγάλων Πληροφορικών Έργων.

Ο φίλος του Βαρουφάκη, ο συντονιστής της συζήτησης που αποκαλύφθηκαν όλα

Το δεύτερο πρόσωπο των ημερών είναι ο Νόρμαν Λαμοντ, ο άνθρωπος που μίλαγε με τον Γιάννη Βαρουφάκη στο forum, όπου αποκαλύφθηκε το μυστικό plan B. Ο βαρώνος ήταν μάλιστα ο συντονιστής της συζήτησης, αυτός που προειδοποίησε τον Γιάννη Βαρουφάκη ότι όσοι τον ακούν  ίσως και να διαδώσουν το plan B. Η απάντηση του πρώην υπουργού όμως, ήταν ότι θα το διαψεύσει, ενώ συνέχισε να περιγράφει πως σχεδίαζε να χακάρει τα ΑΦΜ των Ελλήνων...

DavidCameronlamont1193

Ο βαρώνος είναι γνωστός αντιευρωπαϊστής, κορυφαίο στέλεχος των βρετανικών κυβερνήσεων επί Μάργκαρετ Θάτσερ και Τζον Μέιτζορ.

Είναι πρώην υπουργός οικονομικών της Βρετανίας, o οποίος είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί -υπό εξευτελιστικές συνθήκες- το 1993 από την κυβέρνηση Μέιτζορ, κάτω από το βάρος των καταγγελιών για πιθανή εμπλοκή του στο σκάνδαλο κερδοσκοπίας με τη βρετανική λίρα.

Ο Λαμόντ είναι γνωστός πολιτικός των Βρετανών Συντηρητικών και έχει άμεση εμπλοκή στον οργανισμό Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF) που κάνει αναλύσεις για επενδυτές που επιθυμούν να κερδοσκοπήσουν στις χρηματαγορές.

normanlamont

Ο Λαμόντ, όπως αναφέρθηκε, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την κυβέρνηση Μέιτζορ το 1993, ενώ υπήρχαν καταγγελίες για πιθανή εμπλοκή του στο σκάνδαλο κερδοσκοπίας με τη βρετανική λίρα. Η «Μαύρη Τετάρτη» (16 Σεπτεμβρίου 1992) είναι γνωστή ως η ημέρα που ο άλλος φίλος του Γιάννη Βαρουφάκη, ο Τζορτζ Σόρος χτύπησε τη στερλίνα και ανάγκασε τη βρετανική κυβέρνηση να την αποσύρει από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (ΜΣΙ).

Tην Mαύρη Tετάρτη τα επιτόκια αυξήθηκαν από 10% σε 15% και ο επενδυτής κερδοσκόπος Tζορτζ Σόρος κέρδισε σε βάρος των Βρετανών 1 δισ. δολάρια, ύστερα από τις μάταιες προσπάθειες της Tράπεζας της Aγγλίας να στηρίξει τη στερλίνα μέσω μαζικών παρεμβάσεων στις χρηματαγορές.

soros

Η 16η Σεπτεμβρίου 1992 είναι η ημέρα που η στερλίνα αποχώρησε από τον Mηχανισμό Συναλλαγματικών Iσοτιμιών -ένα σύστημα που συνέδεε τις αξίες των νομισμάτων με το γερμανικό μάρκο- απαραίτητο βήμα πριν από τη δημιουργία του ευρώ.

Η κατάσταση έκανε τη Bρετανία πιο διστακτική ως προς τη σύνδεσή της με άλλα συστήματα συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, οι κρυφές συναντήσεις και τα κρυπτογραφημένα email

Ο Τζέιμς K. Γκαλμπρέιθ  κουβαλάει ένα βαρύ όνομα, είναι γιος του Τζον Κένεθ Γκαλμπρέιθ, ενός εκ των κορυφαίων Αμερικανών κεϋνσιανών οικονομολόγων του 20ου αιώνα.

Ο πατέρας Γκαλμπρέιθ ήταν επί χρόνια καθηγητής του Χάρβαρντ, υπήρξε ενεργό μέλος του Δημοκρατικού κόμματος και υπηρέτησε σε σημαντικές διοικητικές θέσεις επί προεδρίας Ρούσβελτ, Τρούμαν, Κένεντι και Τζόνσον. Οι φήμες μάλιστα λένε ότι ο πατέρας Γκαλμπρέιθ συνέγραψε τον περίφημο λόγο που εκφώνησε ο Κένεντι στην ορκωμοσία του στις 20/1/1961.

galbierth

Είναι φίλος και αυτός του Γιάννη Βαρουφάκη και όπως αποκάλυψε στο περιοδικό Politicο η ομάδα αποτελείτο από 4-5 άτομα, τα οποία αντάλλασσαν πληροφορίες με κρυπτογραφημένα email και πραγματοποιούσαν συναντήσεις μακριά από κυβερνητικά κτίρια.

Γνώριζαν πολύ καλά ότι η αποστολή τους ήταν ευαίσθητη, ενώ ο Γκάλμπρεϊθ  διέψευσε ότι η ομάδα συμμετείχε σε σχέδια να παραβιάσει το σύστημα των ελληνικών φορολογικών Αρχών.

Ο κ. Γκαλμπρέιθ είναι σήμερα καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Τέξας, μέλος του Ινστιτούτου Οικονομικών Levy και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Οικονομολόγων. Συγγραφέας εννέα βιβλίων οικονομικής επιστήμης και θεωρίας και εκατοντάδων επιστημονικών άρθρων και τακτικός αρθρογράφος εφημερίδων όπως οι New York Times και η Wall Street Journal.ο κ. Γκαιλμπρέιθ θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους οικονομολόγους της γενιάς του.

Ο κ. Γκαιλμπρεθ έχει επανειλημμένα αρθρογραφήσει για το ελληνικό ζήτημα, μιλώντας τόσο για αποτυχία της τρόικας, όσο και για την ανάγκη μια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ενώ υπήρξε άτυπος σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, όπως άλλωστε και ο Βαρουφάκης. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης ήταν επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια από τις σημαντικότερες ομιλίες του νυν πρωθυπουργού και τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε στο ίδιο Πανεπιστήμιο, κατόπιν πρόσκλησης του Γκαιλμπρέιθ.

tzeimsgkalmpreithtsipras

Δείτε όλα τα θέματα του Weekend

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

33
σχόλια
 1. avatar ΑΠΛΟ ΑΓΝΟ

  ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

 2. avatar ΝΤΑΝ

  εγκέφαλοι εσείς που τα ξέρετε όλα , τόσο καλά γιατί δεν αναλαμβάνετε να σώσετε την χώρα σώζετε την χώρα .Από κριτές και επαναστάτες του καναπέ η Ελλάδα είναι γεμάτη από ανθρώπους όμως που θα αναλάβουν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα από ελάχιστοι έως κανείς

  1. avatar Thanatos

   μια απ τις υποχρεωσεις του πολιτη ειναι ναασκησει κριτικη ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΗΓΕΣΙΑ.
   Ο πολιτης δεν εχει εκτελεστικη εξουσια, μηπως προτεινεις επανασταση;;; κατω απο ποιανου το καπελωμα;;;
   ΑΝημουν μπαλαδορος παμπλουτος ζαγορακης, επαιζα σε σηριαλ του αποβλακωτηρα, ημουν μανεκεν , ή τηλεπερσονα που δειχνει τη φατσα στο γυαλι καθε μερα 10 φορες ( απο αδωνη μεχρι μητροπουλο κιαπο τον τασο της καρτοκινητης μεχρι την καίλή και την σπυρακη) σιγουρα θα με εκλεγατε.
   Αν υποθεσουμε οτι και μυαλο εχω και τεχνογνωσια και καλη διαθεση και εξω απο συμφεροντα ειμαι ,πως νομιζεις οτι θα με μαθεις για να μου εμπιστευτεις τη ψηφο σου;;;
   Ακομη δε καταλαβες τον φαυλο- διαπλεκομενο κυκλο της κοινοβουλευτικης δικτατοριας των μετριοτητων;;;εχεις την εντυπωση οτι εχεις ελευθερη εκλογικη επιλογη;;
   Φυσικα και δε τον εχεις καταλαβει τον κυκλο της εξαπατησης , αλλιως δε θαγραφες οτι εγραψες.

 3. avatar n1K0SsT

  Γιατί το άτομο αυτό είναι ακόμη εξω;

  1. avatar Thanatos

   εξω;;
   απο που;;;
   απ τις καρδιες μας;;
   απ την πραγματικοτητα;;;
   απ το πολιτικο κλιμα.... γενικως ,και της ελλαδας ειδικως;;;
   απ την γραμμη- καλουπι- ναρθηκα τηςγερμανοκρατουμενης ονε;;;
   απ την νεα προσεγγιση Τσιπρα;;;
   απ την αριστερα πλατφορμα- πεδιλο- αρβηλα- γοβακι;;;;
   απο το αρμοδιο σωφρονιστικο καταστημα;;
   απο καποια ψυχιατρικη κλινικη;;;

  2. avatar 74

   Γιατι εξω ειναι τοσοι και τοσοι που κατασπαλησαν χρημα εις βαρος του λαου χρονια τωρα και αλλα πολλα βεβαια...ειναι ολοι τους και θα παραμεινουν εξω..ειναι απλο γιαυτο

 4. avatar Chuck Norris ©

  Καλα ρε σχολιαστες, δεν βαρεθηκατε να γραφετε κατεβατα?

 5. avatar τετραγωνακιας

  και υποθετω ολοι αυτοι μας αγαπανε εεεεε βαρουφα οπως και εσυ, μαζεψαμε ολους τους θεωριτικους οικονομολογους να δουμε αμα ποιανουν στη πραξη αυτα που διδασκουμε διοτι εκει ειναι ολο το ζουμι ,εχτος απο τον σορος φυσικα που εχει κανει πραξεις και εβγαλε φραγκα εεεεε βαρουφα τι λες ειμαστε καλο πειραματοζωο για τις θεωριες σου τωρα εαν στραβωσει πολυ η φαση ξερουμε το κλασικο του ελληνα δεν φταιω εγω αλλα το κεφαλαιο οι ξενοι οι γερμανοι οι προηγουμενες κυβερνησεις κτλπ τα εχουν πει και οι προηγουμενοι οχι φυσικα οτι δεν ισχυει αλλα εχετε μαθει και τα δικα σας λαθοι να τα χρεωνετε αλλου γιαυτο δεν υπαρχει περιπτωση να φτιαξουμε ποτε αμα δεν παραδεχεσε τα λαθοι μας και να προσπαθουμε να τα διορθοσουμε φυσικα, αλλα εσυ εισαι βαρουφα ενας απλος εγωπαθης τυχοδιωχτης που θελει να τραβαει τα βλεματα πανω του απο την αφανεια στην οποια ησουν παντα

  1. avatar Geralt Of Rivia

   Σόρρυ, αλλά δεν υπάρχουν "μη θεωρητικοί" οικονομολόγοι...
   Οι οικονομολόγοι είναι μόνο θεωρητικοί. Την πραγματική οικονομία την εξασκούν οι επενδυτές.

 6. avatar 74

  "Επειδή είμαστε αντίθετοι σε όλο τον κόσμο από μια μονολιθική και ανελέητη συνωμοσία που στηρίζεται κατά κύριο λόγο στα μυστικά μέσα για την επέκταση της σφαίρας επιρροής ..."
  «Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο έχει επιστρατεύσει μεγάλο αριθμό ανθρώπινων και υλικών πόρων μέσα στο οικοδόμημα μιας σφιχτοδεμένης, εξαιρετικά αποδοτικής μηχανής που συνδυάζει στρατιωτικές, διπλωματικές, οικονομικές, επιστημονικές και πολιτικές λειτουργίες αλλά και ευφυΐα.
  "Οι προετοιμασίες της κρύβονται και δεν δημοσιεύονται. Τα λάθη της θάβονται Δεν δημοσιεύονται. Οι διαφωνούντες με αυτά σιωπούν εντέχνως και δεν επιβραβεύονται. Καμία δαπάνη δεν αμφισβητείται, καμιά φήμη δεν τυπώνεται, κανένα μυστικό δεν αποκαλύπτεται. "

  John F. Kennedy
  τελευταία ομιλία πριν δολοφονηθεί.

 7. avatar tita lamprou

  Εκεινο που δεν μπορειτε να αποδεχθειτε ειναι οτι ο Γιανης Βαρουφακης ,δεν σας μοιαζει στην υποκρισια ,στη δουλοπρεπεια,,στο απλωμενο χερι ,για κανενα λογο.Αυτο ειναι που εχετε φοβηθει ολοι εσεις οι πολυξεροι δημοσιογραφισκοι και δημοσιογραφοι,οι εχοντες εντολες ανωθεν και υποστηριζετΕ καθε τι κακοβουλο, γιατι εισαστε προβατα βαλμενα σ ενα μαντρι και αν δεν σας πουν, δεν εχετε δικαιωμα ουτε να βελαξετε γιατι φοβαστε το χασαπομαχαιρο.Ανυπογραφα αρθρα τα δικα σας ,κριτικες της δεκαρας και αμπελοφιλοσοφιες, εξευτελιζουν την υποσταση ενος ανθρωπου επιστημονα, που αυριο ισως εχει και το δικο σας παιδι την τυχη να ειναι μαθητης του . Αλλα και αν οχι δεν σεβεστε οτι καποιοι Ελληνες και ξενοι, οικονομολογοι,ηταν μαθητες του και σημερα διοικουν θεσεις που εσεις δεν εχετε καν κουραγιο να ονειρευτειτε ,Βγαλμενοι απο κατι σχολες δημοσιογραφιας της πλακας που ειναι για να σας εκμεταλλευοντε οι καναλαρχες αλλα και για να παρουν επιδοτησεις,γραφετε για να γεμισετε σελιδες .Α και μια και υπαρχει και το διαδικτυο μαθαινετε πεντε ειδησουλες και δεν βαριεσαι δν χρειαζεται να τρεξουμε και πολυ ...Ολα ετοιμα απο αλλους. .Ντροπη σας .Οσο ντροπη ειναι και ολοκληρου του πολιτικου κοσμου ,της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Σαπισαν, κλεβοντας αυτον τον τοπο, πληρωνουμε και θα πληρωμε οσο ζουμε, εμεις και τα παιδια μας, Εσεις δεν εχετε το κουραγιο να τους κανετε μια εστω πλαγια κακη κριτικη ...!! Δεν το επιτρεπουν τα μεγαλα αφντικα που υπηρετειτε!!!!!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΛΕΓΕΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ,!!!!!!!!!

  1. avatar Κυριακη Κοστελ

   Μπράβο!

  2. avatar τετραγωνακιας

   και ο βαρουφας τι εχει κανει μεχρι τωρα διοτι αυτο που εχουν δειξει ειναι μια προχειροτητα, ξεχνας οτι πηγαιναν στις διαπραγματευσεις ανετοιμοι τελειος δεν ειχαν καν προγραμμα και ετρεχαν τελευταια στιγμη πηγαιναν χωρις χαρτια τα θυμασε ηηηη οχι, μπορει να ειναι ενας καθηγητακος διοτι δεν τον εχουμε ακουσει ποτε μονο λιγο με τον γιωργακη και τωρα εχει παρει κανενα βραβειο αυτο το τερας επιστημονα, τελος παντον και παλι ενας θεωριτικος ειναι αλλα οταν αναλαμβανεις μια χωρα παυει να λειτουργεις σαν καθηγητης διοτι και η οικονομια της καθε χωρας εξαρτιεται και απο αλλα πραγματα εξαρτιεται και απο αναπτυξη και απο επενδυσεις που σημαινει να εισαι σε επικονωνια και με τα αλλα υπουργεια εδω τι εκανε μας ζαλισε με τις θεωριες του εμας και τους αλλους ,τι πολεμησε για μας το ειδα στο υπουργειο του τουλαχιστον να εβαζε χερι και αυτος και ο τσιπρας που εβγαλε ολη η συγγενια της βαλαβανης τα λεφτα απο τραπεζα ετσι ενδιαφερετε για μας ααααααα ρε σανο που σας δινουν ο βαρουφας καταλαβετετο ηρθε να δει αυτα που διδασκει στην πραξη εαν πιανουν, ειναι επικυνδινος αυτο τον ενδιεφερε γιαυτο ηταν απροετοιμαστος στις διαπραγματεψεις και τους μουρλανε στην μπαρουφολογια διοτι δεν ειχε τιποτα ουσιοδες να πει

  3. avatar κοινη λογικη

   Αγαπητη Τιτα , δεν ειναι μονο οι δημοσιογραφοι οι νεοδημοκρατες και οι πασοκτζιδες που σχολιαζουν αρνητικα τον Βαρουφακη, ειναι και αυτοι που εχουν καταλαβει απο τα ξεκαθαρα βηματα του τι σκοπο ειχε οχι μονο αυτος αλλα και ολη αυτη η παροδια για κυβερνηση Συριζα.. Οι βαλτοι και πληρωμενοι απατεωνες που πουλισαν ελπιδα στον λαο και μετα τον πεταξαν στα σκουπιδια ριχνοντας τα ολα στους ευρωπεους.. Οι εντιμοι προφεσορες που αναφερεις δεν εχουν ή ειχαν ποτε οικονομικα προβληματα και για αυτο τον λογο τους ειναι ευκολο να πειραματιστουν στις πλατες του λαου που αυτοκτονει και λοιμοκτονει , να δουν αν θα δουλεψουν οι θεωριες τους.. Απο θεωρια ξερουν αλλα απο οτι βλεπεις αυτη δεν βγαινει στην πραξη με τιποτα.. Αν και αυτη ειναι η βιτρινα τους , στην πραγματικοτητα μας εχουν ολους γραμμενους..

   1. avatar ολοι οι βολεμενοι του λαου

    ναι οι πασοκοι και οι νοθδουλες ειναι α υτοι που σας αγαπανε και σας το ανταπεδωσαν με 10.000 αυτοκτονιες και την εκαναν για να μην υπογραψουν αυτοι το 3ο μνημονιο και τωρα το παιζουν προστατες του λαου α βρε βοδια....ειναι ομορφα να εισαι βολεμενος και να κανεις σχολια σε τουτο site..βαζοντας παγακια στο φραπε σου μην ζεσταθει....ΝΔ Πασοκ οτι ποιο αθλιο σε τουτη χωρα..για τους τωρινους η

  4. avatar 74

   ...δεν επικροτω την σταση του Βαρουφακη απλα για ενα λογο...επρεπε απο μονος του να εχει δηλωσει η δημοσιοποιηση ολο αυτο σαν μια δικη του μελετη.... εμπιστευθηκε λαθος ατομα που στο τελος τον πουλησαν.Αν ειχε τεθει ολο αυτο σε ισχυ και δουλευε και εν τελει πετυχεναι, τοτε η κυβερνηση θα ελεγε οτι ειχε σχεδιο και εσωσε την χωρα και ο ΤΣΙΠΡΑΣ θα παρουσιαζοταν σαν ηρωας.....ομως,αφου τα σχεδια αλλαξαν και οι 'ανωτεροι 'εβαλαν χερι στο Αλεξη και τον αναγκασαν να υποστει ολα αυτα τα μετρα κατι το οποιο ο Αλεξης σε συνεργασια με ολα τα κομματα τελικα περασε εξαθλιωντας την χωρα ακομα ποιο πολυ,τωρα ο Βαρουφακης ειναι ο ενοχος και ο προδοτης.Μπορουσαν να τον ειχα στηριξει απο αρχης και οχι ταχα μου τωρα ο Τσιπρας τα παιρνει ολα επανω του μονο και μονο για να φανει σαν ηρωας οτι κοιτα το καλο της χωρας.Οπως και αν εχει ο Βαρουφακης δεν παυει να εναι ενας πολυ καλος επιστημονας κατι που ο βοιδιλαος δεν θα καταλαβει ποτε κοιτωντας τι λενε τα πουλημενα ΜΜΕ,οι φανατικοι χρωματοανεγκεφαλοι και οτι μας λεει ο μπαμπας και ο παππους.Ειτε το θελουμε ειτε οχι ειμαστε ολοι υπαλληλοι των κομματων και των ΜΜΕ .Δεν εχει σημασια τι γραφουμε εδω μονο και μονο απο αντιδραση και επειδη εξυπηρετουμε μονο καποιο συμφερον μας.Μονο αν εστω και για μερα ο καθενας μας εβαζε στην αρκη το συμφερον,και χωρις να βλεπουμε μονο το χρωμα που ειμαστε φανατισμενοι ,τοτε θα καταλαβεναμε οτι το ουρανιο τοξο αποτελειτε απο πολλα χρωματα και οχι μονο απο ενα.

   1. avatar 74

    σε καποιον δεν αρεσε κι εκανε tumps down....αφου υπαρχουν καποιοι που δεν τους αρεσει η δεν θελουν να βλεπουμε τα πραγματα ανευ πολιτικης που παει να πει οτι εχουν προσωπικο συμφερον και ειναι παρτακιδες..τοτε καλα τα πα8ουμε γιατι ολοι 8α τα πα8αινουμε..συγνωμη φιλε μου που σε πληγωσα και μου εκανες αρνητικο σχολιο ,συγνωμη αν εθιξα την κορουλα σου που μπηκε με την "αξια της'στο δημοσιο,συγνωμη που καποιος πολιτικος σε βολευει [...] συγνωμη αν ο μπαμπα σου σε εχει ποτισει με το χρωμα που γουσταρει και δεν μπορεις να δεις τιποτε αλλο...τελος συγνωμη για σενα ζητω απο την ανθρωποτητα που συνεχιζεις να ζεις εις βαρος καποιων αλλων...οτι παθεις θα το αξιζεις.

 8. avatar eliot

  να δεχτώ πανέξυπνος ο "μπαρουφακις" προσπάθησε μεγάλος οικονομολόγος ο καλύτερος, αλλα το ότι ήταν σύμβουλος του γιορίκα πως μας ξέφυγε? κάτι τέτοιο δεν πρέπει να μας κάνει πιο "μυρουδιαδες"? είναι δυνατόν να είναι αδέκαστος είναι δυνατόν να είναι αθώος

  1. avatar Μπερδεμενος

   Εντολη για εξοδο απο το ευρω,δεν ειχε,αν και το δημοψηφισμα,με βαση την ρητορικη πασοκ και νδ κλπ,ηταν ναι η οχι στο ευρω,αρα λογικη ρηξης υπηρξε στο δημοψηφισμα
   Αλλα σιγουρα δεν ειχαν και εντολη για 3ο μνημονιο.
   Και σιγουρα το να εχεις ενναλακτικη δεν λεγεται πραξικοπημα
   Πραξικοπημα ειναι το μνημονιο,που σου βαζει ενεχυρο την χωρα και τον λαο ουσιαστικα.
   Να μεινουμε στο ευρω,αλλα να μπορουμε να μεινουμε.
   Γιατι αν δεν μπορεσουμε,και παμε υποχρεωτικα στην δραχμη αργοτερα,σε χειροτερη μοιρα απο οτι σημερα,τοτε θα καταλαβεις ποιο ειναι πραξικοπημα,και ποιο οχι.

  2. avatar Μπερδεμενος

   Καλα ο βαρουφας ο "χαζος" ειχε τετοιους γνωστους?
   Συνεργατης του Γιωργακη ηταν αλλα οταν του ειπαν αυτος και ο γκαλμπραιθ,να μην φερει το δντ,αυτος το εφερε,και αυτοι παραιτηθηκαν.
   Ο αμερικανος πιο νωρις ακομα.

 9. avatar Social Distortion

  Νομίζω οτι τα πράγματα είναι απλά. Απο την ημέρα που μπήκε στην ζωή μας, η ζωή μας έγινε χειρότερη.

  1. avatar παρτακιας

   Eδω δε μιλαμε για την "παρτυ σου"οπως ο καθενας ισως νοιαζεται μιλαμεγια κατι γενικο

  2. avatar Λασπουρια

   Για ολα ο Βαρουφας φταιει.Μολις ηρθε κατερρευσε η χωρα,ενω εμεις περναγαμε καλα.
   Αυτος τα εκανε ολα.Ο τσιπρας ηταν καλος.
   Δεν συζηταμε,οτι για να ερθει το σωτηριο μνημονιο 3,τον παραιτησαν,γιατι αυτος ο παλιοαναρχικος,που εχει σχεση και με τον σορος,αλλα ειναι και παλιομαρξιστης,αλλα συζηταει σε φορουμ με χεντζφαντς,δεν ηθελε να υπογραψει τα 50 δις εγγυηση
   Ριχτε του οτι μπορειτε με τους κουβαδες,τα ευρω μας να σωσουμε.
   Αλεξης,βαγγελης,Φωφη,Σταυρος,Πανος και τα αλλα παιδια,ειναι οι σωτηρες μας,ποτε να μην κανουμε εκλογες,μην ερθει κανενας παλιοκομμουνιστης και μας παρει τα ευρα μας.

 10. avatar Thanatos

  αποκαλυψε σε φορουμ εκπροσωπων hedge funds =τα απολυτα κορακια- αεριτζηδες του καπιταλιστικου συστηματος αυτο που λεμε υαινες-κορακια- γυπες, το '''''μυστικο ''''''plan b.
  Eδω σταματας, φτυνεις το κορφο σου , κανεις το σταυρο σου και λες: δε παει η τρελα στα βουνα..... μακρυα απο μας.......
  Η απολυτη σουρεαλιστικη εκδοχη της τρελας....
  τι να σχολιασεις;;; ο ανθρωπος ειναι σε αλλη διασταση...... πεζη καβαλαρια...

 11. avatar M.L Gore

  Μην πιστευετε τιποτα ! Οσοι μας κυβερνησαν και εξακολουθουν να μας κυβερνουν , ειναι ανεξαρτητοι , δεν εχουν αφεντικα , ειναι πολεμιοι του συστηματος και της νεας ταξης , δεν κρεμουν στην μεση τους πετσετακια ... και πανω απ' ολα ειναι φυσικα πατριωτες !

 12. avatar Ελεύθερος σκοπευτής

  Ρε σείς τι δεν καταλαβαίνετε;

  Τα διάφορα ξένα κέντρα εξουσίας φυτεύουν τους ανθρώπους τους. Το ερώτημα δέν είναι αν όλοι οι πολιτικοί εκπροσωπούν αλλότρια συμφέροντα αλλά ποιανού ξένου οργανισμού ή κράτους. Πού πήγε ο Τσίπρας να παρει το χρήσμα; Λέσχη Μπνέι Μπερίθ, ίδυμα Μπρούκινγκς, Κλάμπ της Ρώμης στην λίμνη Κόμο. Οι άλλοι συναγελάζονται στην Μπίλντεμπεργκ και στην τριμερή έχουμε και τον Λαφαζάνη που παίρνει γραμμή από το Κρεμλίνο.

  Διαβάστε λίγο ιστορία και θα δείτε ότι τα κόμματα της μετεπαναστατικής περιόδου, ήτοι Γαλλικό, Αγγλικό, Ρωσικό και μετέπειτα Γερμανικό, οι μεγάλες δυνάμεις (γνωστές ώς και εγγυήτριες δυνάμεις), οι κοτσαμπάσηδες (εντόπια οικονομική ολιγαρχία) όλοι αναβιώνουν στις μέρες μας με ένα και μόνο σκοπό. Να μας εξαφανίσουν και να πάρουν το οικόπεδο.

  Όλα τα άλλα είναι για το θεαθήναι.

  1. avatar Λασπουρια

   Ναι ναι απο το Κρεμλινο,απο τον ιδιο τον Μπρεζνιεφ
   Ξυπναει το φαντασμα και δινει εντολες,για επικρατηση του κομμουνισμου.
   Ασε που πιθανολογειται να ειναι και απο την λεσχη Ν.Ε.Ο
   Νεφελιμ Εξωγηινοι Οτιναναι

 13. avatar TASOS54

  Αφού όλοι αυτοί εργάζονταν για το καλό μας γιατί δεν εφαρμόστηκε το σχέδιο τους μετά το 62% στο δημοψήφισμα? Καλύτερα δεν αφήνετε το δούλεμα και να καθίσετε σοβαρά να δουλέψετε και να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα ώστε να επανέλθει η εμπιστοσύνη του κόσμου και να βρεθούν κάποιες λύσεις στα προβλήματα που μας έχουν πνίξει?

  1. avatar Nikath13

   ηταν ενα εναλλακτικο σχεδιο αμα πηγαιναμε για εξοδο απο το ευρω

   1. avatar TASOS54

    υπάρχει εντολή εξόδου από το ευρώ από τον λαό και δεν το έχω καταλάβει? Γιατί αν δεν υπάρχει τότε όλα αυτά είναι πραξικομματικές ενέργειες άν πραγματοποιηθούν χωρίς ανάλογη εντολή ή αν δεν πραγματοποιηθούν τότε είναι ΄παιχνίδια΄ οικονομικά, τρομοκράτησης του κόσμου για να περάσουν τα μέτρα, χρηματιστηριακά, νομισματικής ισοτιμίας και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς που δυστυχώς συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

    1. avatar IONIKOLO

     Φίλε μου δεν υπάρχει εντολή εξόδου γιατί απλά δεν υπάρχει εντολή εισόδου .
     Η μήπως έγινε κάποιο δημοψίφησμα και δεν το ξέρω?
     Τα όσα λοιπά γράφεις μάλλον είναι τα [...]μπαρίστικα που σου έδωσαν οι εντολείς σου.

     1. avatar TASOS54

      Φίλε IONIKOLO μάλλον δεν γνωρίζεις τα πράγματα καλά. Εντολή εισόδου υπήρξε με απόφαση στην Ελληνική Βουλή που ψήφισαν όλα τα κόμματα και του Συνασπισμού συμπεριλαμβανομένου που μετά έγινε ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από το ΚΚΕ. Όσο για τους εντολείς μου που γράφεις κοίταξε εσείς να φας όλο το φαί σου γιατί θα φωνάξει ο Αλέξης τον Σοιμπλε να σε μαλώσει. Εάν αυτά που περνάει τώρα ο Άλεξ τα έφερναν οι προηγούμενοι θα χυνόταν αίμα ενώ τώρα λέτε ΄τι να κάνουμε πολεμήσαμε 5 μήνες και δεν τα καταφέραμε΄ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!

     2. avatar Geralt Of Rivia

      Νομίζω πως χάνεις το νόημα.
      "Εντολή εισόδου υπήρξε με απόφαση στην Ελληνική Βουλή που ψήφισαν όλα τα κόμματα";
      Από πότε οι αποφάσεις της ελληνικής βουλής αποτελούν έκφραση λαϊκής εντολής;
      Οι αποφάσεις της ελληνικής βουλής, αποτελούν έκφραση της επιθυμίας των κηφήνων που μας κυβερνούν και τίποτε άλλο.
      Και τα μνημόνια είναι απόφαση της ελληνικής βουλής, και οι διορισμοί των υπαλλήλων της βουλής είναι απόφαση της βουλής, και οι μισθοί των βουλευτών, είναι απόφαση της ελληνικής βουλής.
      Η βουλευτική ασυλία είναι απόφαση της ελληνικής βουλής.
      Τα αναφέρω για να δεις πως επειδή είναι αποφάσεις της ελληνικής βουλής, δεν σημαίνει πως εκφράζουν και την λαϊκή θέληση.
      Στις δημοκρατίες, τις εντολές τις δίνουν οι πολίτες και όχι οι "εκπρόσωποί" τους οι οποίοι είναι στην ουσία διορισμένοι από τα κόμματά τους, και αποδεδειγμένα εκφράζουν τις εντολές αυτών που τους χρηματίζουν.
      Για αυτό, στα σημαντικά θέματα γίνονται δημοψηφίσματα - όχι με τον γελοίο τρόπο που έγινε εδώ - αλλά οργανωμένα, με ξεκάθαρα επιχειρήματα και ερωτήματα.
      Ακόμη και ο τρόπος που έγινε εδώ το "δημοψήφισμα" είναι ξεκάθαρη απόδειξη πως δεν υπάρχει πραγματική δημοκρατία. Ειδικά που το αποτέλεσμα του, όποιο και αν ήταν αυτό, δεν εφαρμόστηκε με τον τρόπο που βγήκε, αλλά αντιθέτως, μεταλλάχθηκε η αισχρή συμφωνία που έκανε ο Τσίπρας ώστε να φαίνεται καλύτερη από αυτήν που είχε προταθεί 6 μήνες νωρίτερα και στο τέλος να φαίνεται πως ταιριάζει στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει