Με μια κομψή τελετή, γεμάτη χαμόγελα επιτυχίας ολοκληρώθηκε η 4η διοργάνωση του Διεθνούς Αγώνα Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών την Κυριακή 22 Ιουνίου, στις Σπέτσες.

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, διοργανωτής φιλοξενίας είναι το Posidonio Grand Hotel και χρυσός χορηγός το Chivas Regal.

Οι αγώνες του Spetses Classic Yacht Race ξεκίνησαν την Παρασκευή 20 Ιουνίου με μία ιστιοδρομία για κάθε μία από τις τρεις κατηγορίες σκαφών, τα κλασσικά, τα παραδοσιακά καΐκια και τις παραδοσιακές λέμβους ανοικτού τύπου.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν σκληρές για τους ιστιοπλόους που είχαν να αντιμετωπίσουν τον δυνατό δυτικό καιρό, αλλά και τον έντονο συναγωνισμό των αντιπάλων.

Τη δεύτερη ημέρα Σάββατο 21 Ιουνίου, έγιναν δύο ιστιοδρομίες για κάθε κατηγορία.

Ο καιρός ήταν βελτιωμένος, με τον τοπικό θερμικό άνεμο να επικρατεί, βοηθώντας τους ιστιοπλόους να ταξιδεύουν με ευκολία και ταχύτητα.

Την τρίτη και τελευταία ημέρα Κυριακή 22 Ιουνίου έγινε μία ιστιοδρομία για κάθε κατηγορία. Και πάλι ο καιρός ήταν ήπιος, η ημέρα ήταν ηλιόλουστη θυμίζοντας έντονα καλοκαίρι, ενώ ο άνεμος βοηθούσε τα σκάφη να ελίσσονται με χάρη προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.

Οι συμμετοχές του φετινού αγώνα ήταν περισσότερες από πέρυσι, ενώ και το επίπεδο της διοργάνωσης ήταν βελτιωμένο.

Όλα τα αποτελέσματα του αγώνα με ένα κλικ εδώ

Δείτε μοναδικά στιγμιότυπα από τον αγώνα και τις απονομές