Μία από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού, διαχρονική επιλογή για τους θαμώνες, πια, της Νάξου. Η φυσική συνέχεια της φημισμένης ακτής του Αγίου Προκοπίου είναι μια, επίσης, ονειρεμένη παραλία με ατελείωτη χρυσαφένια αμμουδιά και γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά που παραπέμπουν σε μέρη εξωτικά.

Η ακτή της Αγίας Άννας, λοιπόν, έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με την εμπειρία του κάμπινγκ που προσέφερε στους επισκέπτες της κυρίως κατά τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, όταν ήταν μια παρθένα παραλία, προκαλώντας στην κυριολεξία συγκινήσεις με την ανέγγιχτη ομορφιά της.

Σήμερα, το ίδιο όμορφη, είναι μία οργανωμένη ακρογιαλιά στο μεγαλύτερο μέρος της οποίας βρίσκονται ομπρέλες και ξαπλώστρες, beach bars και ταβέρνες για νόστιμους μεζέδες δίπλα στη θάλασσα, ενώ υπάρχει και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.

Εκείνοι που αναζητούν περισσότερη ηρεμία και χαλάρωση επιλέγουν το κομμάτι της ακτής προς το ομώνυμο εκκλησάκι, όπου σχηματίζονται μικροί απάνεμοι κόλποι. Για να προσεγγίσει κανείς το εκκλησάκι υπάρχει ειδικά διαμορφωμένη ξύλινη ράμπα. Η θέα από την αυλή του στα όσα σίγουρα μένουν χαραγμένα για πάντα στη μνήμη.