Οι μικροί και μεγάλοι θαυμαστές του καρτούν Hello Kitty ετοιμάζονται να υποδεχτούν το πρώτο κινέζικο εστιατόριο, πλήρως εμπνευσμένο από τη διάσημη γάτα κινουμένων σχεδίων.

Το πρώτο Hello Kitty εστιατόριο στον κόσμο θα ανοίξει την… κουζίνα του στο κοινό τον ερχόμενο Ιούνιο και θα περιλαμβάνει 37 πιάτα, τα μισά από τα οποία θα έχουν το σχήμα της περίφημης γάτας.

Ήδη το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης είναι τόσο μεγάλο, που σύμφωνα με δημοσιεύματα στο People’s Daily Online, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου αναγκάζεται να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο στις εμφανίσεις του στα διάφορα ενημερωτικά μέσα.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου υποστηρίζει ότι το «Hello Kitty» είναι πολύ πιο διάσημο στο Χονγκ Κονγκ, απ’ ό,τι στην Ιαπωνία και για το λόγο αυτό ο ίδιος έχει πάρει το εγχείρημα αυτό πολύ σοβαρά.

Έχει ήδη πειραματιστεί με εκατοντάδες εκδοχές των πιάτων που θα προσφέρει στους πελάτες του, ενώ έχει μπροστά του μερικές ακόμη εβδομάδες πριν από τα επίσημα εγκαίνια για να βάλει τις τελικές… Hello Kitty πινελιές.

Όλες οι συνταγές και τα πιάτα που θα μπουν στο τελικό μενού και θα προσφέρονται στους πελάτες έχουν πάρει την έγκριση της γιαπωνέζικης εταιρείας Sanrio, στην οποία ανήκει η πνευματική ιδιοκτησία «Hello Kitty».

Εκτός όμως από το μενού και η διακόσμηση του εστιατορίου είναι… ανάλογη, με τα σερβίτσια, τα chopsticks και τα ποτήρια να έχουν επίσης ως θέμα τους τη διάσημη γάτα-καρτούν.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου και εμπνευστής της ιδέας προσέγγισε την εταιρεία στα τέλη του 2013 και ήδη από τον Απρίλιο του 2014 είχε λάβει την απαραίτητη έγκριση για να προχωρήσει το εγχείρημά του. Το εστιατόριο άνοιξε ανεπίσημα στο κοινό τον Απρίλιο, σε μια δοκιμαστική περίοδο, και ήδη έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλές στους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ.

Τα εγκαίνια που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον εκατοντάδων θαυμαστών της Hello Kitty γάτας από όλον τον κόσμο.