Ένα άρθρο-ύμνο στο πανέμορφο νησί της Σαντορίνης δημοσίευσε η ιστοσελίδα της βρετανική εφημερίδας Telegraph, με την υπογραφή της συντάκτριας Nina Caplan, η οποία δηλώνει τον ενθουσιασμό της για τα κρασιά, που παράγονται στο νησί.

Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο της προτείνει στους αναγνώστες να δοκιμάσουν το Ασύρτικο της Σαντορίνης, που το ανοιχτό χρυσό χρώμα του θυμίζει τον ήλιο ή ακόμα καλύτερα να προγραμματίσουν ένα ταξίδι σε «αυτό το μικρό, ηφαιστειογενές νησί, όπου τα σπίτια στέκονται πάνω από το γαλάζιο της Μεσογείου, διακοσμημένα με συγκλονιστικά ροζ λουλούδια, που θα αντιστάθμιζαν όμορφα τον χειμωνιάτικο ουρανό μας (της Βρετανίας), αν μπορούσαν να φυτρώσουν εκεί».

Περιγράφοντας το φυσικό περιβάλλον της Σαντορίνης, η συντάκτρια επισημαίνει ότι παρότι το νησί δεν έχει σχεδόν καθόλου πράσινο, τα θαυμάσια παχιά και ξυλώδη αμπέλια του προστατεύονται με μοναδικό τρόπο από τον καυτό ήλιο και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στο νησί, προσφέροντας υπέροχες ποικιλίες.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το Αηδάνι, το Αθήρι, το γλυκό κρασί Vinsanto και φυσικά το Ασύρτικο και υποστηρίζει ότι ο οινικός τουρισμός μπορεί πολύ εύκολα να αναπτυχθεί στο νησί της Σαντορίνης.

Παράλληλα, μιλά εκτενώς για τα πιο γνωστά οινοποιεία του νησιού, όπως τα οινοποιεία Μπουτάρη, Γαβαλά, Χατζηδάκη αλλά και το Κτήμα Αργυρού.