Απολαύστε το ολόγιομο φεγγάρι την Τετάρτη, 21 Αυγούστου στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους των Κυκλάδων, από τις 21:00 έως τις 24:00, με ελεύθερη είσοδο.

Για ακόμα μια χρονιά η ΚΑ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών αρχαιοτήτων ανοίγει τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους σε Αμοργό, Άνδρο, Αντίπαρο, Ικαρία, Ίο, Κέα, Κίμωλο, Μήλο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Σάμο, Σαντορίνη, Σίφνο, Τήνο, Σύρο, αλλά και στην Ικαρία και τη Σάμο, δίνοντας την ευκαιρία σε ντόπιους και τουρίστες να θαυμάσουν την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Στα περισσότερα νησιά θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, τους πολιτιστικούς συλλόγους και με την βοήθεια εθελοντών.

Στις 22:00 και στις 23:00 θα ακουστεί σε όλους τους χώρους και τα μουσεία, το ποίημα του Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Θρήνος για τον Ιγνάθιο Σάντσιες Μεχίας», σε απαγγελία των Andy Garcia (1996, από την ταινία του Marcos Zurinaga Muerte en Granada), Μάνου Κατράκη (1971, ελληνική απόδοση από το Νίκο Γκάτσο, από το έργο του Σταύρου Ξαρχάκου «Θρήνος για τον Ιγνάθιο Σάντσιες Μεχίας»), Νότη Περγιάλη (δεκαετία του 1950, απόδοση στα ελληνικά από τον Στάθη Σπηλιωτόπουλο).

Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι που θα είναι ανοιχτοί…

Αντίπαρος, Κάστρο

Άνδρος, Αρχαιολογικό Μουσείο

Ικαρία, Άγιος Κήρυκος – Κάμπος

Ίος, Αρχαιολογικό Μουσείο

Κέα, Αρχαιολογικό Μουσείο

Κίμωλος, Αρχαιολογικό Μουσείο

Μήλος, Αρχαιολογικό Μουσείο

Μύκονος, Αρχαιολογικό Μουσείο

Νάξος, Αρχαιολογικός χώρος Υρίων

Πάρος, Αρχαιολογικό Μουσείο

Σάμος, Βαθύ, Αρχαιολογικό Μουσείο

Σαντορίνη, Αρχαιολογικός Χώρος Ακρωτηρίου

Σίφνος, Αρχαιολογικό Μουσείο

Σύρος, Αρχαιολογικό Μουσείο

Τήνος, Αρχαιολογικός χώρος Κιονίων

Αμοργός, Αρχαιολογική Συλλογή