Λένε ότι τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία, ωστόσο, μπορούν να αγοράσουν 6,5 στρέμματα γαλήνιας, τροπικής απομόνωσης στην Κεντρική Αμερική. Το Royal Palm Island, ένα ιδιωτικό νησί ανοιχτά της Μπελίζ, διατίθεται προς πώληση με ζητούμενη τελική τιμή τα 6 εκατομμύρια δολάρια!

Το νησί θα αποτελούσε το ιδανικό σημείο διακοπών ή έναν τόπο μόνιμης κατοικίας για κάποιον που θέλει να ξεφύγει από όλα και φυσικά διαθέτει το συγκεκριμένο αστρονομικό ποσό. Ο εξωτικός αυτός προορισμός βρίσκεται στο Little Frenchman Caye, το οποίο απέχει μόλις 1,6 χλμ. από το Belize Barrier Reef και 14 χλμ. από την πόλη του Μπελίζ, προσφέροντας στους «τυχερούς» κατοίκους του ιδιωτική θέα στην παρθένα θάλασσα της Καραϊβικής.

Στην περίπτωση, ωστόσο, που κανείς ένιωθε λίγο περίεργα με την πλήρη απομόνωση το νησί προσφέρει άφθονο χώρο και για επισκέπτες. Το ακίνητο έκτασης 6.559 στρεμμάτων διαθέτει πέντε εξοχικές κατοικίες, με δύο κλιματιζόμενα δωμάτια η καθεμία και ιδιωτικές καμπάνες μπροστά στη θάλασσα.

Το πιο πολυτελές απ’ όλα τα κτίρια αποτελεί την κατοικία του ιδιοκτήτη η οποία εκτείνεται σε δύο ορόφους και αποτελείται από σαλόνι και τραπεζαρία, κουζίνα, το κυρίως υπνοδωμάτιο με δύό μπάνια και ακόμη ένα υπνοδωμάτιο με μπάνιο και αποθηκευτικό χώρο. Στις υπόλοιπες ανέσεις του νησιού συμπεριλαμβάνονται συνεδριακές εγκαταστάσεις, σπα, τέσσερα σκάφη, μπαρ κ.α.

Ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά του Royal Palm Island είναι η φιλικότητα προς το περιβάλλον. Το νησί λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και σύστημα νερού αντίστροφης όσμωσης, καθιστώντας το πλήρως αυτοβιώσιμο.