Κι ενώ όταν μιλάμε για εξωτικά σαφάρι το μυαλό πηγαίνει αβίαστα στη Μαύρη Ήπειρο, υπάρχει ένας ταξιδιωτικός προορισμός εκεί έξω που κάνει ό,τι μπορεί για να φέρει αυτού του είδους τον τουρισμό στην… Ινδία.

Την κεντρική Ινδία, για να είμαστε ακριβείς, χαρίζοντας μια εμπειρία που θα θυμάσαι για μια ζωή.

Για το Pashan Garh ο λόγος («πέτρινο φρούριο»), μια ιδιωτική έκταση 200 στρεμμάτων μέσα στο Panna National Park, έναν τεράστιο προστατευόμενο δρυμό με τροπικά δάση, παρθένα νερά, καταρράκτες, ποτάμια και άγρια θηρία.

Το κατάλυμα βρίσκεται στρατηγικά χτισμένο μέσα στο πάρκο, επιβλέποντας τον ποταμό και λειτουργώντας ως βάση για την εξερεύνηση του Khajuraho, μια σειρά από 85 πανάρχαιους ινδουιστικούς ναούς που αποτελούν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Μόλις 12 πολυτελή δωμάτια θα βρει κανείς εδώ, σε εξόχως ντόπια αισθητική, αν και οι ανέσεις και οι πολυτέλειες παραείναι δυτικού τύπου.

Το ενδιαφέρον βέβαια στρέφεται αναγκαστικά στον εξωτερικό χώρο, που το ξενοδοχείο φρόντισε να εκμεταλλευτεί με ασφαλή παρατηρητήρια για την απόλαυση του μεγάλου διαμαντιού του πάρκου, την τίγρη της Βεγγάλης.

Δεν έχει βέβαια μόνο τίγρεις, αλλά και λεοπαρδάλεις, λύκους, τσακάλια, ύαινες, κροκόδειλους και τέτοια πράγματα, καθώς και 250 είδη πουλιών που δεν θα βρεις πουθενά αλλού.

Όσο για το φαγητό, αποτελείται κυρίως από κυνήγι, ετοιμασμένο από πεπειραμένους σεφ…