Η Παλιά Πόλη των Χανίων έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως η πιο όμορφη Παλιά Πόλη ολόκληρης της Κρήτης. Αποκαλούμενη και ως «Βενετία» της Ανατολής, θεωρείται, μάλιστα, και ως μία από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Και όχι άδικα.

Μια βόλτα στα λαβυρινθώδη γραφικά σοκάκια της είναι αρκετή για να ανακαλύψει κανείς του λόγου το αληθές και μόνος του. Στο βορειοδυτικό τμήμα της, ανηφορίζοντας από το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, συναντάται η ατμοσφαιρική Οδός Αγγέλου, ένα γραφικό και κουκλίστικο σοκάκι που αποτελεί μέρος της συνοικίας του Τοπανά, της αλλοτινής αριστοκρατικής συνοικίας της πόλης.

Εντυπωσιακά κτίρια βενετσιάνικης και οθωμανικής αρχιτεκτονικής μαγνητίζουν τα βλέματα, ενώ τις εντυπώσεις κλέβει το ψηλότερο τούρκικο κτίσμα σε ολόκληρο την πόλη το οποίο μετρά 5 ορόφους. Στην οδό Αγγέλου βρίσκεται και το κτίριο όπου κάποτε φιλοξενούνταν το διοικητήριο των Ενετών κατά τον 15ο αιώνα, το οποίο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο από το 1948.

Η ιδιαίτερη αύρα του δρόμου σε συνδυασμό με την ιστορία του έχουν αναδείξει την οδό Αγγέλου σε αγαπημένο στέκι των καλλιτεχνών και σίγουρα στο πιο ερωτεύσιμο σοκάκι στην Παλιά Πόλη των Χανίων.