Μαγευτικές πόλεις που γεμίζουν φώτα, χρώμα, εορταστικούς ήχους και μια μοναδική διάθεση! Τα καταστήματα ετοιμάζουν τις χριστουγεννιάτικες βιτρίνες τους και ο Άγιος Βασίλης με τους βοηθούς του, στη Λαπωνία, δουλεύουν πυρετωδώς για να είναι έτοιμοι για την σημαντικότερη στιγμή του χρόνου.

Κλείστε τώρα τα εισιτήρια σας για Κωνσταντινούπολη, Ρώμη ή τις Κάτω Χώρες και ανακαλύψτε τις μοναδικές early-booking προσφορές του ταξιδιωτικού γραφείου travelplan.gr.

Επιλέξτε τον προορισμό σας και ταξιδέψτε στο κόσμο και την μαγεία της πιο συναρπαστικής περιόδου του χρόνου!

Χριστούγεννα στην Κωνσταντινούπολη

Η μοναδική πόλη στον κόσμο που μοιράζεται σε δυο ηπείρους και είναι σύνδεσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος, σάς υποδέχεται για μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη εμπειρία. Φτάνοντας στην πόλη θα επισκεφθείτε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλή, την Παναγία των Βλαχερνών και την Μονή Χώρας με τα υπέροχα ψηφιδωτά.

Την πόλη κοσμούν εντυπωσιακά παλάτια και σπουδαία Οθωμανικά και Βυζαντινά μνημεία. Κατά την διαμονή σας θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το παλάτι του Ντολμά Μπαχτσέ, που χτίστηκε τον 19ο αιώνα από τον Αμπντουλμεσίτ. Θα σας εντυπωσιάσει η αίθουσα υποδοχής με τις 56 κολόνες και το κρυστάλλινο πολυέλαιο βάρους 4,5 τόνων. Επίσης θα επισκεφτείτε την αιγυπτιακή αγορά με μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων και τέλος την σκεπαστή αγορά Καπαλί Τσαρσί.

Μια επίσκεψη στην Αγία Σοφία είναι επιβεβλημένη. Η εντυπωσιακή εκκλησία, χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Στη συνέχεια θα επισκεφτείτε το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχµέτ, πιο γνωστό σαν Μπλε Τζαµί από το μπλε χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση και τον Ιππόδρομο, απομεινάρια του οποίου διακρίνονται στην άκρη της πλατείας.

Θα δείτε ακόμα το παλαιό Υδραγωγείο και το Τοπκαπί, παλάτι των σουλτάνων από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα με τους πανέμορφους εσωτερικούς κήπους και τις αυλές, που είναι σήμερα μουσείο ανεκτίμητων θησαυρών και προσφέρει μαγευτική θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά. Ο ελεύθερος χρόνος σας στην πόλη θα σας μυήσει στα μυστικά της.

Προσφορά early-booking: 4 ημέρες από 400,00 ευρώ το άτομο

Περιλαμβάνονται:

– Αεροπορικά εισιτήρια.
– Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* ή 5* με πρόγευμα καθημερινά και ένα γεύμα ανήμερα των Χριστουγέννων.
– Μεταφορά από & προς αεροδρόμιο-ξενοδοχείο εξωτερικού.
– Εκδρομές-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται.
– Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής & Επαγγελματικής Ευθύνης.
– Συνοδός στο τόπο προορισμού.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ.

Γιορτινή ατμόσφαιρα στη Ρώμη

Η Αιώνια Πόλη, η Ρώμη, δεν είναι απλώς μια ωραία μεγαλούπολη. Είναι η μητρόπολη με τις τρεις αιωνιότητες: της ηλιοφάνειας, της ουράνιας αύρας και της μουσικής των αιθέρων, όπως τη χαρακτήρισε ο Πικάσο. Ξεχωρίζει για τη φινέτσα της, τη μόδα, την πλούσια αγορά και συνδυάζει το παρελθόν με το παρόν. Η πόλη της τέχνης και της κουλτούρας που γέννησε τα μοναδικά ταλέντα Ντα Βίντσι, Μιχαήλ Άγγελου, Μποτιτσέλι.

Προτείνουμε να περιπλανηθείτε στην πόλη και να δείτε τα φωτισμένα μνημεία που της δίνουν μια άλλη διάσταση. Παραγγείλτε ένα μυρωδάτο καφέ σε κάποιο από τα γραφικά στέκια που μένουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ και απολαύστε τις ιταλικές σπεσιαλιτέ με τη συνοδεία ελαφριών ντόπιων κρασιών.

Επισκεφθείτε το Κολοσσαίο, τη ρωμαϊκή αγορά, καθώς και την πλατεία του Καπιτωλίου και την πιάτσα Βενέτσια. Στη συνέχεια περπατήστε ως την Πιάτσα Ναβόνα, τη Φοντάνα ντι Τρέβι και το Πάνθεον.

Η τετραήμερη απόδραση περιλαμβάνει και μια προαιρετική εκδρομή στο Τίβολι, μια μικρή πόλη, περίπου 30 χλμ. μακριά από την Ρώμη. Το Τίβολι είναι γνωστό παγκοσμίως για τους περίφημους κήπους και την αναγεννησιακού ρυθμού Villa D΄Este, που χτίστηκε από το καρδινάλιο Ιππόλυτο το δεύτερο τον 16ο αιώνα, και που είναι μια από τις πιο όμορφες βίλες της ιταλικής αναγέννησης. Όλο το ανακτορικό συγκρότημα αναφέρεται στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Θα δείτε ακόμα τη Villa Adriana που χτίστηκε στο δεύτερο μ.Χ. αιώνα από το ρωμαίο αυτοκράτορα Αδριανό. Είναι ένα εξαιρετικό συγκρότημα με νεοκλασικά κτίρια που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Ιταλίας. Για το απόγευμα προτείνουμε να κάνετε τα ψώνια σας στα πολυάριθμα μαγαζιά της Via del Corso.

Προσφορά early-booking: 4 ημέρες από 429,00 ευρώ το άτομο

Περιλαμβάνονται:

– Αεροπορικά εισιτήρια.
– Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με πρόγευμα καθημερινά.
– Μεταφορά από & προς αεροδρόμιο-ξενοδοχείο εξωτερικού.
– Εκδρομές-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται.
– Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής & Επαγγελματικής Ευθύνης.
– Συνοδός στο τόπο προορισμού.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ.

Στη Μαγεία των Κάτω Χωρών (Μπενελούξ)

Μια μοναδική χριστουγεννιάτικη εμπειρία σας περιμένει σε αυτό το 6ημερο ταξίδι στις Κάτω Χώρες. Γνωρίστε τις Βρυξέλλες ξεκινώντας από την πλατεία Grand Place και δείτε το άγαλμα MannekenPis, το μνημείο Atomium, το στάδιο Heysel τα αξιοθέατα της Ευρώπης σε μινιατούρα, τα Βασιλικά Παλάτια του Laken και τον ομώνυμο Βασιλικό Ναό.

Θα συνεχίσετε με το Γιαπωνέζικο Πύργο και την Κινέζικη Παγόδα, το Χρηματιστήριο, την Πλατεία Grand Sablon με τον ομώνυμο Ναό της Παναγίας σε γοτθικού ρυθμού, το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, τη Βασιλική πλατεία με τα Βασιλικά Ανάκτορα, το Ευρωκοινοβούλιο και την Αψίδα του Θριάμβου.

Αμέσως μετά επίσκεψη στη Γάνδη, όπου θα επισκεφτείτε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη. Θα δείτε επίσης, το κάστρο των ιπποτών και θα γνωρίσετε την πόλη που υπήρξε κατά το Μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι. Στη συνέχεια θα επισκεφτείτε την μεσαιωνική πόλη Μπρυζ, μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης. Περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης: στο πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», στο Ναός της Παναγίας, στη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, στο Μέγαρο των Αρχόντων, στο Κολέγιο της Ευρώπης και στο πρώτο Χρηματιστήριο στον κόσμο.

Η επόμενη μέρα περιλαμβάνει επίσκεψη στον ιστορικό χώρο της περίφημης μάχης του Βατερλό. Αμέσως μετά μετάβαση στο μικρότερο κρατίδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Λουξεμβούργο. Κατά τη διαδρομή θα περάσετε μέσα από μεγάλες χαράδρες τις ονομαζόμενες Αρδένες, με τα καταπράσινα δάση, τα γραφικά χωριά και τα μεγαλοπρεπή κάστρα. Φτάνοντας θα αντικρίσετε την πόλη που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι χτισμένη μέσα σε χαράδρα, στην οποία θα δείτε το παλάτι του Μεγάλου Δούκα, τον καθεδρικό Ναό της Παναγιάς, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα και τα τείχη της πόλης των τραπεζών. Σύντομη στάση στο μεσαιωνικό κάστρο της περιοχής για φωτογραφίες σε σκηνικό που θυμίζει ταινία εποχής.

Η τέταρτη μέρα ξεκινά με αναχώρηση για το Άμστερνταμ, μέσω Ρότερνταμ, το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι του κόσμου με τους ουρανοξύστες, τα μοντέρνα και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας οικοδομήματα και τις εντυπωσιακές γέφυρες Willem & Erasmus. Στη συνέχεια θα περάσετε από τη Χάγη, την έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου με το περίφημο «Παλάτι της Ειρήνης», καθώς και τη μεγαλύτερη κοσμική παραλία της Ολλανδίας «Scheveningen». Τελευταία στάση το Ντελφ, η πρώτη πρωτεύουσα του ολλανδικού κράτους, ιστορική πόλη με μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς.

Γνωρίστε την πόλη του Άμστερνταμ. Ο παραδοσιακός «Μύλος του Rembrandt» στις όχθες του ποταμού Amstel, το εντυπωσιακό Στάδιο Αρένα, η Heineken, το επιβλητικό Rijksmuseum, η πανύψηλη Δυτική Εκκλησία, το μοναδικό Παλάτι του Βασιλιά, ο «πλωτός» Κεντρικός Σταθμός, είναι μερικά από τα μέρη που θα δείτε στην πόλη που «επιπλέει» στη θάλασσα. Κατά την διάρκεια της περιήγησης θα επισκεφθείτε δωρεάν το μεγαλύτερο αδαμαντοκοπείο της πόλης, τον γνωστό οίκο Coster Diamonds. Προαιρετικά, το απόγευμα μπορείτε να επισκεφθείτε τα γνωστά ψαροχώρια Marken και Volendam.

Προσφορά early-booking: 6 ημέρες από 610,00 ευρώ το άτομο

Περιλαμβάνονται:

– Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με KLM.
– Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στις Βρυξέλες και Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε δίκλινα standard δωμάτια σε ξενοδοχεία 4*& 5* με πρωινό καθημερινά.
– Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
– Μεταφορά από & προς αεροδρόμιο – ξενοδοχείο εξωτερικού.
– Εκδρομές / ξεναγήσεις όπως αναφέρονται.
– Συνοδός στον τόπο προορισμού.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ.