Μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές και αναγεννησιακές πόλεις στην Ευρώπη βρίσκεται βόρεια των βουνών Χαρτζ, στα δυτικά της Σαξονίας-Άνχαλτ της Γερμανίας.

Το Κέντλινμπεργκ είναι ένα τέλειο παράδειγμα κλασικής ευρωπαϊκής ομορφιάς και από το 1994 βρίσκεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Τα περισσότερα από χίλια ξύλινα σπίτια στη διατηρητέα παλιά πόλη είναι χτισμένα σε διάστημα έξι αιώνων. Γύρω από τα εξωτερικά περιθώρια της παλιάς πόλης υπάρχουν παραδείγματα των κτιρίων Jugendstil, που χρονολογούνται από τα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα.

Ο επισκέπτης αξίζει να ανηφορίσει τον κυρίαρχο βράχο της περιοχής για να δει από κοντά την εκκλησία του St. Servatius, καθώς θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα των κτιρίων με ρωμαϊκές επιρροές.

Ακόμη, μπορεί να επισκεφθεί την εκκλησία που ξεπροβάλει πάνω από την πόλη και στο θησαυροφυλάκιο της διατηρείται ο θησαυρός του καθεδρικού ναού Quedlinger.

Από την εκκλησία δεν απέχει πολύ το αναγεννησιακό κάστρο του 16ου αιώνα, το οποίο φιλοξενεί σήμερα τις εκθέσεις του μουσείου της πόλης.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

gelntlmapΚέντλινμπεργκ / Γερμανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η απευθείας πτήση διαρκεί 3 ώρες για το Βερολίνο από την Αθήνα και 2 ώρες και 25 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη. Από το Βερολίνο φτάνει κανείς με τρένο στο Κέντλινμπεργκ σε 2 ώρες και 50 λεπτά περίπου.

ΚΕΝΤΛΙΝΜΠΕΡΓΚ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΕΝΤΛΙΝΜΠΕΡΓΚ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΕΝΤΛΙΝΜΠΕΡΓΚ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΕΝΤΛΙΝΜΠΕΡΓΚ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΕΝΤΛΙΝΜΠΕΡΓΚ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΕΝΤΛΙΝΜΠΕΡΓΚ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΕΝΤΛΙΝΜΠΕΡΓΚ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΕΝΤΛΙΝΜΠΕΡΓΚ ΓΕΡΜΑΝΙΑ