Ατέλειωτα παρθένα τοπία, τεράστιες παραλίες, αχανείς σαβάνες και η πιο πλούσια άγρια ζωή της Αφρικής.

Η Ναμίμπια βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Αφρικής, με τις ακτές της να βλέπουν τον Ατλαντικό Ωκεανό. Η χώρα ανεξαρτητοποιήθηκε μόλις το 1990 από την Νότιο Αφρική ενώ παλαιότερα ήταν γερμανική αποικία.

Ο ταξιδιώτης θα ζήσει την απόλυτη εμπειρία του διαφορετικού, με ερήμους, πρωτόγονες φυλές και άγρια ζώα σε μια αραιοκατοικημένη χώρα με πολλές αντιθέσεις.

Η πρωτεύουσά της, το Βίντχουκ αποτελεί το κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό και πολιτιστικό κέντρο της. Θυμίζει περισσότερο ευρωπαϊκή παρά αφρικανική πόλη με μπιραρίες, εστιατόρια και σύγχρονες κατοικίες που άφησαν πίσω τους οι Γερμανοί άποικοι.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την Kaokoland, τη γη της φυλής των Χερέρο και των Χίμπα. Πρόκειται για ένα άνυδρο, μονότονο τοπίο στη βόρεια Ναμίμπια, όπου ζουν οι περισσότεροι Χίμπα, με ελάχιστα βουνά και μικρή ποικιλία σε θαμνώδη φυτά.

Η έρημος Ναμίμπ φιλοξενεί πολλά ποτάμια και φαράγγια και το εθνικό πάρκο της Ναμίμπια είναι από τα μεγαλύτερα του κόσμου. Οι περιοχές του Οκαβάνγκο και της ερήμου Ναμίμπ έχουν χαρακτηριστεί ως τα τελευταία «φυσικά μνημεία» της Αφρικής.

Ο ταξιδιώτης θα δει από κοντά τις εντυπωσιακές αποικίες με φώκιες, θα δοκιμάσει νόστιμα θαλασσινά και θα θαυμάσει το Δέλτα του ποταμού Οκαβάνγκο.

Η μεγαλύτερη εποχική αλμυρή λίμνη της Αφρικής βρίσκεται στο κέντρο του εθνικού πάρκου Ετόσα στη βόρεια Ναμίμπια, κοντά στα σύνορα με την Αγκόλα. Κάθε χρόνο για λίγες μέρες η έρημος πλημμυρίζει και τότε μεταναστεύουν εκεί τεράστια κοπάδια άγριων μηρυκαστικών. Στην έρημο Deadvlei βρίσκεται ένα περίεργο δάσος με νεκρά δέντρα που ωστόσο παραμένουν έτσι λόγω της ξηρότητας του κλίματος.

Η Ακτή των Σκελετών θεωρείται ένα από τα πιο εχθρικά μέρη του κόσμου. Εκεί βρίσκονται οι αμέτρητοι σκελετοί από φώκιες και φάλαινες που έχουν εκβράσει τα κύματα του Ατλαντικού, όπως και τα περισσότερα από 500 κουφάρια πλοίων που έχουν ναυαγήσει στην περιοχή.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΝΑΜΙΜΠΙΑΝαμίμπια / Νότια Αφρική

Διαφορά ώρας:

Νόμισμα: Δολάριο της Ναμίμπια (1 ευρώ ισοδυναμεί με 14,53 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 15 ώρες και 35 λεπτά από την Αθήνα μέσω Ντόχα και 17 ώρες και 40 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας, Βηρυτού και Αντίς Αμπέμπα.

ΝΑΜΙΜΠΙΑ
Η Ακτή των Σκελετών
ΝΑΜΙΜΠΙΑ
Έρημος Deadvlei

ΝΑΜΙΜΠΙΑ ΝΑΜΙΜΠΙΑ ΝΑΜΙΜΠΙΑ ΝΑΜΙΜΠΙΑ ΝΑΜΙΜΠΙΑ

ΝΑΜΙΜΠΙΑ