Η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της πολιτείας Τζόρτζια των ΗΠΑ συνδυάζει τον παλιό νότο με φόντο το μεγάλο αριθμό από ουρανοξύστες στον ορίζοντά της.

Η κοσμοπολίτικη πόλη των ΗΠΑ κατάφερε να διατηρήσει τον ιστορικό χαρακτήρα της και είναι μια πόλη με μεγάλη οικονομική ανάπτυξη, ενώ διατηρεί το κύρος της φιλοξενίας των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1996.

Το εντυπωσιακό της φυσικό τοπίο, γεμάτο ποτάμια, λίμνες και καταπράσινες απέραντες εκτάσεις, τα μυριάδες πολιτιστικά αξιοθέατα και η έντονη νυχτερινή ζωή την καθιστούν ιδανικό προορισμό για τους ταξιδιώτες.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το ιστορικό κέντρο της με σημαντικά μουσεία της πόλης, ιστορικά σπίτια και πανέμορφους κήπους καθώς και το πάρκο που έχει αφιερωθεί στη μνήμη του Martin Luther King Jr.

Το Georgia Aquarium, το δεύτερο μεγαλύτερο ενυδρείο του κόσμου, φιλοξενεί μεταξύ άλλων δελφίνια που χορεύουν, φαλαινοκαρχαρίες και υδρόβια ζώα από όλο τον κόσμο. Ο ταξιδιώτης θα περιηγηθεί στο σπίτι της Margaret Mitchell, της συγγραφέως του αριστουργήματος «Όσα Παίρνει ο Άνεμος», που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα της Ατλάντα.

Ο Βοτανικός κήπος της πόλης με γραφικούς δρόμους, μέσα σε ένα μοναδικό τοπίο πανδαισίας χρωμάτων χρονολογείται από τη δεκαετία του ’80. Κατασκευασμένο τη δεκαετία του ’20 το Fox Theatre φιλοξενεί παραστάσεις μπαλέτου, όπερας και συναυλίες.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

atalantaΑτλάντα / Τζόρτζια

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 14 ώρες και 30 λεπτά από την Αθήνα μέσω Φρανκφούρτης και 14 ώρες και 30 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου.

ΑΤΛΑΝΤΑ
Η ιδιαίτερη φωτεινή οροφή της υπόγειας σήραγγας στο αεροδρόμιο της Ατλάντα

ΑΤΛΑΝΤΑΑΤΛΑΝΤΑ ΑΤΛΑΝΤΑ ΑΤΛΑΝΤΑ ΑΤΛΑΝΤΑ ΑΤΛΑΝΤΑ ΑΤΛΑΝΤΑ