Η Ονδούρα αποτελεί έναν ταξιδιωτικό παράδεισο με οργιώδη βλάστηση, άγρια ποτάμια και αρχαιολογικούς χώρους των Μάγια.

Βρίσκεται στο μέσο του ισθμού της Κεντρικής Αμερικής και έχει μόνο μία μικρή ακτή στον Ειρηνικό. Στην Ονδούρα ανήκει και η ομάδα των νησιών Μπαΐα στην Καραϊβική, απέναντι από τις βόρειες ακτές της χώρας.

Πρωτεύουσα του κράτους είναι η Τεγκουσιγκάλπα ενώ απέκτησε την ανεξαρτησία της από την Ισπανία το 1821. Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς μπανάνας στον κόσμο ωστόσο παραμένει μια φτωχή χώρα, ενώ υπάρχουν σχέδια ανάπτυξης οικοτουρισμού.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Μητροπολιτικό καθεδρικό ναό, το Πάρκο La Leona, το Πρώην Προεδρικό Μέγαρο που σήμερα στεγάζει μουσείο και το Εθνικό Πάρκο La Tigra.

Αποτελεί μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη με τις παραλίες που είναι πνιγμένες στους κοκκοφοίνικες, τα ομιχλώδη δάση και τους αρχαίους ναούς μέσα στη ζούγκλα.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΟΝΔΟΥΡΑ

Ονδούρα

Διαφορά ώρας: 5 ώρες πίσω

Νόμισμα: Λεμπίρα Ονδούρας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 28, 88 λεμπίρα)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 21 ώρες και 45 λεπτά από την Αθήνα για την πόλη San Pedro Sula με πτήση μέσω ανταπόκρισης από τη Φρανκφούρτη και το Νιούαρκ και από τη Θεσσαλονίκη 22 ώρες και 40 λεπτά μέσω Αθήνας, Λονδίνου και Νέας Υόρκης.

ΟΝΔΟΥΡΑ ΟΝΔΟΥΡΑ ΟΝΔΟΥΡΑ ΟΝΔΟΥΡΑ ΟΝΔΟΥΡΑ ΟΝΔΟΥΡΑ ΟΝΔΟΥΡΑ ΟΝΔΟΥΡΑ