Η γοητεία της αγγλικής φύσης συναντά την ιστορία του δεύτερου αρχαιότερου πανεπιστήμιου στη Βρετανία. Το Κέμπριτζ είναι χτισμένο επί του ποταμού Cam και βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα βόρεια του Λονδίνου.

Τα παλιά κτίρια της ταξιδεύουν τον επισκέπτη πίσω στο χρόνο, ενώ οι φοιτητές της παλιάς αγγλικής πανεπιστημιούπολης της προσδίδουν έναν αέρα ζωντάνιας.

Εδώ χτυπάει και η καρδιά της τεχνολογικής εξέλιξης καθώς στην περιοχή Σίλικον Φεν φιλοξενούνται πολλές επιχειρήσεις λογισμικού, βιοτεχνολογίας και ηλεκτρονικών. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ με ιστορία 800 ετών που αποτελεί ένα από τα καλύτερα του κόσμου.

Στο Queen’s College ο επισκέπτης θα περπατήσει στη Μαθηματική γέφυρα και θα θαυμάσει την πανοραμική θέα της πόλης από τον πύργο της εκκλησίας της St. Mary στην πλατεία Market Square.

Στο Castle Hill βρίσκονται τα ερείπια του κάστρου του Κέμπριτζ, Castle Mound ενώ μπορεί να επισκεφθεί κανείς το μουσείο Γυαλιού και Πορσελάνης, το μουσείο τεχνολογίας και το λαογραφικό μουσείο για να μάθει για τον βρετανικό τρόπο ζωής σε παλιότερες εποχές.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΚΕΙΜΠΡΙΤΖ ΑΓΓΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ CAMBRIDGEΚέιμπριτζ / Αγγλία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες πίσω

Νόμισμα: Λίρα (1,18 ευρώ)

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3 ώρες και 55 λεπτά από την Αθήνα και 3 ώρες και 15 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη. Από το Λονδίνο φτάνετε στο Κέιμπριτζ με τρένο σε περίπου 1 ώρα.

ΚΕΙΜΠΡΙΤΖ ΑΓΓΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ CAMBRIDGE ΚΕΙΜΠΡΙΤΖ ΑΓΓΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ CAMBRIDGE ΚΕΙΜΠΡΙΤΖ ΑΓΓΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ CAMBRIDGE ΚΕΙΜΠΡΙΤΖ ΑΓΓΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ CAMBRIDGE ΚΕΙΜΠΡΙΤΖ ΑΓΓΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ CAMBRIDGE ΚΕΙΜΠΡΙΤΖ ΑΓΓΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ CAMBRIDGE ΚΕΙΜΠΡΙΤΖ ΑΓΓΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ CAMBRIDGE