Το συναρπαστικό φυσικό γλυπτό της Κεφαλονιάς

Γαλήνη και δέος στα σπλάχνα της Γης - Δείτε φωτογραφίες από τη Μελισσάνη


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:21
15/03/2017
Το συναρπαστικό φυσικό γλυπτό της Κεφαλονιάς
4
loading

Είκοσι μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και με νερά που φτάνουν σε βάθος από δέκα έως τριάντα μέτρα, το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά δημιουργήματα της φύσης, στην ούτως ή άλλως πανέμορφη και ενδιαφέρουσα Κεφαλονιά.

Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Σάμη και η φυσική είσοδος του σπηλαίου δημιουργήθηκε από την πτώση μέρους της οροφής του. Έτσι, είναι κατακόρυφη και έχει διαστάσεις περίπου 40 επί 50 μέτρα. Η επίσκεψη στη Μελισσάνη είναι εφικτή μέσω τεχνητής εισόδου με σκαλοπάτια και μεγάλο υπόγειο διάδρομο.

Με βάρκες, η ξενάγηση αρχίζει από το «ανοιχτό» μέρος του σπηλαίου, εκεί όπου λείπει μέρος της οροφής και μπαίνει φυσικό φως, και συνεχίζεται στα σκεπασμένα μέρη του, ανάμεσα από σταλακτίτες χιλιάδων ετών, που συνθέτουν τον εκπληκτικό φυσικό διάκοσμο.

Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει κι ένα μικρό νησάκι. Τα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν εκεί αποτυπώνουν τη λατρεία του θεού Πάνα και την παρουσία των Νυμφών. Για τον λόγο αυτό η Μελισσάνη ονομάζεται και Σπήλαιο των Νυμφών.

ΜΕΛΙΣΣΑΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ΦΥΣΗ

  Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ

 2. avatar jim13

  Βρισκεται στον Καραβομυλο!!Οχι στην Σαμη....

  1. avatar ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ

   Δεν βρίσκεται ούτε στη Σάμη ούτε στον Καραβόμυλο. Είναι μεν πιό κοντά στον Καραβόμυλο, επειδή όμως υπάρχει δυνατότητα ακριβέστερων συντεταγμένων είναι εδώ : 38.257012, 20.623781 στο google maps.

   1. avatar jim13

    Πιο google maps ρε φιλε μας λες??με το google maps εχεις παει στην Μελισσανη εσυ??Απο εκει ειμαι!!Ακου google maps.....χαχαχαχα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει