Στην καρδιά της Τοσκάνης υπάρχει μια πόλη που δε χρειάζεται συστάσεις. Είναι η Φλωρεντία που έχει χαρακτηριστεί παραμυθένια και όχι άδικα.

Μια πόλη που σου φέρνει στο μυαλό τις λέξεις ιστορία, πολιτισμός, Αναγέννηση. Αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό ακόμη και το φθινόπωρο, για όσους θέλουν να περάσουν μερικές μέρες χαλάρωσης σε έναν τόπο γεμάτο ιστορία και καλλιτεχνικούς θησαυρούς.

florentia2

Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι ο ποταμός Άρνος πάνω στον οποίο «ξαπλώνει» η Φλωρεντία δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό. Αποτέλεσε κέντρο του εμπορίου στην αρχαιότητα και αυτό είναι διάχυτο σε όλη την πόλη.

florentia3

Θεωρείται το λίκνο της ιταλικής Αναγέννησης και είναι γνωστή για τους καλλιτεχνικούς της θησαυρούς. Το ιστορικό κέντρο της πόλης μάλιστα έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

florentia4

Τα αξιοθέατα που θα δει κανείς στη Φλωρεντία είναι αναρίθμητα και δύσκολα μπορεί να ξεχωρίσει κάποιος λίγα από αυτά.

Εάν βρεθείτε εκεί βέβαια δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε την Galleria dell’Accademia όπου θα δείτε γλυπτά του Μιχαήλ Άγγελου και σπουδαίους πίνακες της Αναγέννησης.

florentia5

Στην αριστερή όχθη του ποταμού δεσπόζει το ανάκτορο της Φλωρεντίας, ένα από τα πιο αξιόλογα μνημεία της Αναγέννησης ενώ ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη της Ευρώπης είναι το Duomo.

florentia6

Εκεί θα βρείτε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό Ναό και το Καμπαναριό Giotto, το οποίο φτάνει τα 84 μέτρα ύψος. Φυσικά θα γνωρίσετε την Παλαιά Γέφυρα της πόλης ή αλλιώς Ponte Vecchio στον ποταμό Άρνο που θα σας μαγέψει.

florentia7

Ολόκληρη η πόλη είναι ένα μουσείο και σίγουρα όσες μέρες και αν έχετε στη διάθεσή σας δεν θα σας φτάσουν. Προσπαθήστε να δείτε τα πιο σημαντικά για να βρείτε παράλληλα χρόνο να απολαύσετε τις βόλτες σας σε αυτό το τόσο γραφικό μέρος της Ευρώπης.

florentia1

Μην ξεχάσετε να περάσετε και από το διάσημο παζάρι της πόλης. Κάνοντας ένα ταξίδι στη Φλωρεντία, κάνετε ταυτόχρονα ένα ταξίδι στο χρόνο που θα σας γεμίσει αναμνήσεις και υπέροχες εικόνες.

Μπορεί να μην είναι μια πάρα πολύ μεγάλη πόλη, αλλά πάντα έχει κάτι καινούριο να δείξει στους επισκέπτες που την επιλέγουν ξανά και ξανά.