Το καλοκαίρι είναι εδώ, βοηθάει άλλωστε και ο καιρός με τις αρκετά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Ποια καλύτερη αφορμή, λοιπόν, από το να οργανώσετε μια δροσιστική καλοκαιρινή απόδραση στην Πελοπόννησο, από τις ονειρικές παραλίες που συναντώνται στους νομούς της. Ακολουθούν τρεις από αυτές που προσκαλούν σε δροσιστικά μακροβούτια.

Καλόγρια, Αχαΐα

Καλογριά

Σε απόσταση 250 χλμ. από την Αττική συναντάται ένας από τους επίγειους παραδείσους της Πελοποννήσου, ο οποίος μοιάζει με ιδανική επιλογή τόσο για τις εξορμήσεις του σαββατοκύριακου όσο και για τις πολυήμερες καλοκαιρινές διακοπές. Με έκταση 9 χλμ. χρυσαφένιας αμμουδιάς και μια υδάτινη αγκαλιά με γαλαζοπράσινα νερά συγκαταλέγεται στις καλύτερες ακτές όχι μόνο του νομού, αλλά ολόκληρης της Πελοποννήσου. Η παραλία της Καλόγριας στην Αχαΐα συναντάται σε απόσταση 45 χλμ. από την Πάτρα και σε συνδυασμό με το υπέροχο πευκοδάσος Στροφυλιάς (συνολικά 20.000 στρέμματα κατά μήκος όλης της παραλίας) που την «αγκαλιάζει» με την παρθένα φυσική ομορφιά του να εντυπωσιάζει τους πάντες, δεν είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί η συγκεκριμένη ακρογιαλιά αποτελεί αγαπημένο προορισμό. Λόγω, μάλιστα, του δυτικού προσανατολισμού της ξεχωρίζει, επίσης, και για την θέα στο ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα που απλώνεται μπροστά της.

Φονέας, Μεσσηνία

Η Παραλία Φονέας από ψηλά

Η παραλία του Φονέα, στη Δυτική Μάνη, βρίσκεται λίγο έξω από την Καρδαμύλη με κατεύθυνση προς Αρεόπολη, στο μέσον της διαδρομής Καλαμάτας- Αρεόπολης. Ένας μεγάλος και επιβλητικός βράχος δεσπόζει στη μέση του κόλπου χωρίζοντας την παραλία σε δύο επιμέρους ακρογιαλιές, με την φυσική σκιά του να δρα ευεργετικά για όσους δεν έχουν εξοπλιστεί με ομπρέλα. Οι περισσότεροι, ωστόσο, τον χρησιμοποιούν για διασκέδαση, καθώς λειτουργεί ως ένα είδος «βατήρα» για απολαυστικές, καλοκαιρινές βουτιές. Η ακρογιαλιά χαρακτηρίζεται για τα γαλαζοπράσινα βαθιά νερά με εντυπωσιακές σπηλιές, τα λευκά βότσαλα, καθώς και το τραχύ και άγριο τοπίο που τον «αγκαλιάζει». 

Αλύπα, Λακωνία

Αλύπα

Η κρυφή παραλία της Αλύπας, συναντάται στο ανατολικό τμήμα της Λακωνικής Μάνης, σε απόσταση 42 χλμ. από το Γύθειο. Ένας μικροσκοπικός και ήσυχος, γραφικός κόλπος που φέρει έντονα τα χαρακτηριστικά της περιοχής –πέτρα και σμαραγδένια νερά– και περιβάλλεται από πανέμορφα πυργόσπιτα. Εδώ, ο επισκέπτης απολαμβάνει καλοκαιρινές στιγμές μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τον μαζικό τουρισμό, σε ένα ήσυχο και ερημικό περιβάλλον, όπου πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από την φύση, με τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας και το άγριο τοπίο ολόγυρά της.