Αγάπη για τα φρέσκα προϊόντα της Κρήτης, συνεπείς τεχνικές προετοιμασίας και βέβαια έμπνευση από το καταπράσινο τοπίο της ενδοχώρας του Ρεθύμνου. Αυτό είναι το τρίπτυχο της στρατηγικής ενός έμπειρου chef που αφήνει την καρδιά της Αθήνας για να δημιουργήσει σε ένα ιστορικό χωριό της Κρήτης : ο executive chef Νίκος Θωμάς για τρίτη χρονιά ανανεώνει με την γαστρονομική του άποψη τα μενού ενός οικισμού του 16ου αιώνα που μετατράπηκε σε πολυβραβευμένο boutique Hotel.

Το Kapsaliana Village Hotel υποδέχεται τον χαρισματικό chef ο οποίος «ζωγραφίζει» ένα εντυπωσιακό «χάρτη Κρητικής γευσιγνωσίας» με προϊόντα & πρώτες ύλες εποχής από τα τρία μποστάνια του χωριού. 

Γνώστης πλέον του χαρακτήρα της πλούσιας παράδοσης της κουζίνας της Μεγαλονήσου, ανέπτυξε φιλίες με τους «ιδανικούς» παραγωγούς , μπήκε στα τυροκομία, ανακάλυψε τις ρακές με αρώματα , εντρύφησε στην αυθεντική αλλά και στις πειραγμένες συνταγές των ντόπιων για να καταλήξει στην δική του πρόταση.

Cretan bistronomie για comfort μεσημεριανό γεύμα & pool menu παραδίδει σκυτάλη στο fine bistronomie, κάτι που ξέρει να κάνει πολύ καλά ο Executive Chef μας Νίκος Θωμάς, ξεκινάει στο δειλινό με θέα το Κρητικό Πέλαγος & τη φωτεινότητα των αστέρια στον ουρανό των Καψαλιανών. 

Η μυσταγωγία του δείπνου του Νίκου Θωμά στο εστιατόριο ELAIA του Kapsaliana Village Hotel περνάει μέσα από εξαίσια πιάτα: Πρωταγωνιστές όλα τα λαχανικά & τα ζαρζαβατικά της ευλογημένης γής της Κρήτης ,τα «διάσημα» βότανα του νησιού συμπλέουν με εκλεκτά κρεατικά που ήρθαν από επιλεγμένες φάρμες & μοναδικά τυριά των τυροκομιών του Ρεθύμνου .

Η Κρήτη είναι ο παράδεισος της Μεσογείου με μυρωδικά που φύονται και σε πλανεύουν , ειδικά αν ξέρεις να αρωματίζεις & να νοστιμίζεις τα φαγητά σου με το δενδρολίβανο & το φασκόμηλο , το θυμάρι & την λεβάντα – 

Νίκος Θωμάς

Ο σεφ μας αγάπησε τα Καψαλιανά & για Τρίτη χρονιά βρίσκεται στην ενδοχώρα της Μεγαλονήσου για να βάλει στάκα στα κολοκυθάκια , να παντρέψει χέλι με ζυγούρι στο γαμοπίλαφο, να κάνει πέστο από μαϊντανό, να ρίξει πούδρα αυγοτάραχου σαν κίτρινο χιόνι, να επαναδομήσει το αρνί που σιγοψηνόταν στην γάστρα, να τα στολίσει με ροζ βρώσιμα ανθάκια αρμπαρόριζας, να κόψει αριστοτεχνικά τις τρίχρωμες ντομάτες για το carpaccio με αχινό, να βάλει τον σιγομαγειρεμένο επι 3,5 ωρες κόκορα του πάνω στον ξινόχοντρο!

Μαζί του ο Χανιώτης & ανερχόμενος chef Αντώνης Μπατσίνης. O Αντώνης ανέλαβε από κοινού με το Νίκο την εξοικείωση όλης της ομάδας με τα τοπικά προϊόντα, έχοντας την ευθύνη για τα τρία μποστάνια του χωριού. 

Η ομάδα των Καψαλιανών & του ‘Elaia Restaurant’ σας περιμένουμε να ζήσετε την ολική εμπειρία & την αισθητική του αναβιωμένου χωριού μας.

Το εστιατόριο Elaia είναι ανοικτό και για τους πελάτες εκτός ξενοδοχείου.