Είναι γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο. Όταν αυτό δε συνδυάζεται με το μπλε της θάλασσας, τα τελευταία μπάνια του καλοκαιριού και την πλούσια φύση σε ήρεμους και γαλήνιους προορισμούς, τότε υπάρχει ακόμη ένας λόγος για να οργανώσετε την επόμενη διήμερη απόδρασή σας.

Γέρακας, Λακωνία

Άγνωστο για το μεγαλύτερο μέρος του κοινού, το χωριό του Γέρακα με το μεγαλειώδες τοπίο ολόγυρά του αποτελεί στην κυριολεξία έναν τόπο ονειρικό. Η εικόνα που αντικρίζει κανείς εδώ με το εντυπωσιακό φιόρδ που πρωταγωνιστεί στο χωριό κόβει την ανάσα, ενώ παραμένει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του μυαλού.

Το παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Λακωνίας βρίσκεται μόλις 22 χλμ. από τη Μονεμβασιά, στην ανατολική ακτή του νομού, και αποτελεί πραγματικά ευχάριστη έκπληξη για τον επισκέπτη, καταφέρνοντας να τον κερδίσει αμέσως με την απαράμιλλη ομορφιά του. Το μικρό, γραφικό και απάνεμο λιμανάκι του φέρνει στο νου εικόνες από αιγιοπελαγίτικο νησί, με τα ασβεστωμένα σπίτια με τα χρωματιστά πορτοπαράθυρα και τις κόκκινες κεραμοσκεπές και τα γραφικά ταβερνάκια πλάι στη θάλασσα, σε συνδυασμό με την ανυπέρβλητη ομορφιά της φύσης, να δημιουργούν ένα υπέροχο τοπίο.

Πούλιθρα, Αρκαδία

Η Πούλιθρα συναντάται λίγο μετά το Λεωνίδιο και έχει καταφέρει με έναν μαγικό τρόπο να μείνει ανέγγιχτη ακόμη από τον μαζικό τουρισμό, διατηρώντας ανέπαφη την γραφικότητα και τα παραδοσιακά στοιχεία της. Το πράσινο από τις παρυφές του Πάρνωνα, χαρακτηριστικό δείγμα της αρκαδικής φύσης, κατηφορίζει μέχρι τη θάλασσα, συνθέτοντας ένα υπέροχο φυσικό σκηνικό για τις διακοπές σας.

Καλοδιατηρημένα αρχοντικά που ακολουθούν την τοπική, παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Κυνουρίας, λίγα ασβεστωμένα σπίτια με λουλουδιασμένες αυλές και ένα μικρό και γραφικό λιμανάκι συνθέτουν το παζλ της Πούλιθρας. Η παραλία του χωριού είναι μικρή με λεπτό βοτσαλάκι και πεντακάθαρα νερά, ενώ στην ευρύτερη περιοχή συναντάται η παραλία της Πλάκας, καθώς και εκείνη του Φωκιανού. 

Καρδαμύλη, Μεσσηνία

Ένα πετρόχτιστο και ήσυχο μικρό χωριουδάκια στη σκιά του Ταΰγετου και στα πόδια του Μεσσηνιακού κόλπου, η Καρδαμύλη, στη Μεσσηνιακή Μάνη, είναι ένας προορισμός παντός καιρού. Με θέλγητρα την εξαιρετική φυσική ομορφιά της αλλά και την ζωντανή αρχιτεκτονική ιστορία της μαγεύει τον επισκέπτη που θα την επιλέξει για ήρεμες διακοπές.

Τα πετρόχτιστα σπίτια με τα κεραμίδια, οι αυλές με τις ελιές, οι όμορφες ξενοδοχειακές υποδομές, όλα ταιριάζουν αρμονικά με τη συναρπαστική μεσσηνιακή γη, προσελκύοντας ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, που γοητεύονται από τον χαρακτήρα και τον «αέρα» της Καρδαμύλης, που απογειώνουν το μεσογειακό τοπίο. Το γραφικό λιμανάκι της, τα καταγάλανα νερά, το καταπράσινο νησάκι Μερόπη, όλα προσθέτουν τη δική τους πινελιά στην καλαίσθητη εικόνα της.